Përkthimi Teluge

The Telugu language is spoken by the Telugu people predominantly in parts of southern India. Find out how to translate English to Telugu for business, shkollë, ose udhëtime.

Po kërkoni përkthime në teluge? Si për një aplikacion përkthimi nga Telugu në Anglisht? Nëse jeni duke u përpjekur të mësoni fraza anglisht biznesi ose nevoja përkthimi i arsimit, ju kemi mbuluar.

Aplikacioni i përkthimit nga Telugu në Anglisht

Gjuha e telugeve është gjuhë dravidiane (një familje e 70 gjuhët që fliten kryesisht në Indianën Juglindore dhe Sri Lanka). Flitet në Andhra Pradesh, Telangana, dhe Puducherry. Në Yanam, një rreth i Puducherry, është gjuha zyrtare e shtetit.

Teluga është një nga tre gjuhët që kanë nderin ta quajnë veten një gjuhë zyrtare e më shumë se një shteti në Indi (dy të tjerët janë Hindi dhe Bengali). Ajo gjithashtu ka nderin të jetë një nga gjashtë gjuhët klasike të Indisë.

Gjuha flitet gjithashtu në shtetet vijuese si gjuhë e vogël:

Andaman

Chhattisgarh

Karnataka

Kerala

Maharashtra

Ishujt Nicobar

Odisha

Punjab

Tamil Nadu

Me shume se 75 milion njerëz në të gjithë botën flasin teluge. Ka numrin e dytë më të lartë të folësve vendas në Indi, i dyti pas Hindishtes. 70 milion prej tyre 75 milion folës janë folës amtare.

Afër 1 milion folës telugez jetojnë në SHBA. Në fakt, ka diasporë të Telugut në të gjithë vendin. Përqendrimet më të larta të folësve të Telegu mund të gjenden në Kaliforni, New Jersey, dhe Teksas.

Nëse dëshironi të përktheni telugun në anglisht, ju mund të dëshironi të shikoni tonë Aplikacioni i përkthimit nga Telugu në Anglisht.

Përkthimi anglisht në teluge

Përkthimi i anglishtes në teluge nuk është gjithmonë i lehtë pasi anglishtja është pjesë e familjes së gjuhëve gjermanike - jo dravidiane. Fjalori Telugu gjithashtu përmban më shumë se një milion variacione të vetëm një foljeje!

Tre dialektet e telugeve janë:

Kosta Andhra

Telangana

Rayalaseema

Nëse po planifikoni të përktheni anglisht në teluge, do të duhet të dini me cilën dialekt keni të bëni.

Struktura e fjalisë Telugu gjithashtu ndryshon nga anglishtja. Ndryshe nga anglishtja, struktura e fjalisë telugu ndjek një rend kryefjal/objekti/folje.

Përpjekja për të mësuar Teluge në internet? Nevojë për aplikacioni për përkthimin më të mirë të gjuhës për udhëtime, shkollë, ose biznesi? Ne rekomandojmë përdorimin e një aplikacioni përkthimi nga Telugu në Anglisht që mund të përkthejë lehtësisht tekstin në të folur, siç është aplikacioni Vocre, në dispozicion në Google Play për Android ose Dyqani i Apple për iOS.

Program kompjuterik siç është Google Përkthe ose aplikacioni i mësimit të gjuhës të Microsoft nuk ofron të njëjtën saktësi të përkthimit në anglisht si aplikacionet me pagesë.

Përkthyesit teluge

Përkthyesit anglisht-teluge dhe shërbimet e përkthimit shpesh paguajnë gati $100 nje ore, pasi kjo konsiderohet gjuhë e specializuar. Nëse jeni duke u përpjekur të përktheni tekste më të gjata, kjo mund të bëhet mjaft e kushtueshme, kështu që ne rekomandojmë futjen e tekstit në një program ose aplikacion softuer për përkthimin e gjuhës.

Shikoni aplikacionin tonë të përkthimit nga Telugu në Anglisht që mund t'ju ndihmojë të mësoni fjalët dhe frazat bazë, të tilla si pershendetje ne gjuhe te tjera.

Më shumë Përkthim Online

Në Vocre, ne besojmë se nuk duhet të punësoni një përkthyes të kushtueshëm për të komunikuar thjesht me dikë. Aplikacioni ynë i automatizuar i përkthimit mund të përkthejë komunikimin me shkrim dhe me gojë.

Ne ofrojmë më shumë përkthime në internet në gjuhët vijuese:

Afrikanisht

Shqiptare

Amarike

Arabisht

Azerbajxhanas

Baskisht

Bengalisht

Boshnjak

Kamboxhiane

Cebuano

Kineze

Çeke

Daneze

Holandez

Esperanto

Estonez

Frëngjisht

Guxharatisht

Hindisht

Islandez

Kanada

Khmer

Koreane

Kurde

Kirgize

Tuberkulozi

Lituaneze

Luksemburgase

Maqedonas

Malajzisht

Malajalameze

Maratisht

Nepalisht

Pushto

Polake

Portugez

Punxhabi

Rumune

Serbe

Spanjisht

Suedisht

Tamilisht

Tajlandez

 

Merrni Vocre Tani!