Përkthimi anglisht në guxharatisht

Guxharatisht flitet në të gjithë Indinë, dhe është gjuha zyrtare e Guxharatit, e folur nga populli guxharat. Gjeni se si të përktheni anglisht në guxharatisht për biznes, shkollë, ose udhëtime.

Po kërkoni përkthime nga anglishtja në guxharatisht? Nëse jeni duke u përpjekur të mësoni fraza anglisht biznesi ose nevoja përkthimi i arsimit, ju kemi mbuluar.

 

Guxharatisht flitet në të gjithë Indinë, dhe është gjuha zyrtare e Guxharatit, e folur nga populli guxharat. Kjo gjuhë indo-ariane erdhi nga guxharatishtja e vjetër në 1100-1500 KJO, duke e bërë atë të gjatë 700 vjeç. Flitet edhe në Dadra, Daman, Dui, dhe Nagar Haveli, ku është edhe gjuha zyrtare.

 

Languageshtë gjuha e gjashtë më e folur në Indi. Me shume se 4% e Indisë flet këtë gjuhë, dhe më shumë se 55 milion njerëz flasin Guxharatisht në të gjithë botën.

 

Gjuha flitet gjithashtu disi në të gjithë Pakistanin, dhe flitet në komunitetet guxharatase në botën perëndimore, përfshirë Sh.B.A..

 

Vendet e tjera ku flitet Guxharatisht përfshijnë:

 

 • Bangladeshi
 • Fixhi
 • Kenia
 • Malavi
 • Mauritius
 • Omani
 • Ribashkim
 • Singapori
 • Afrika e Jugut
 • Tanzani
 • Uganda
 • U.K.
 • Sh.B.A..
 • Zambia
 • Zimbabve

Përkthimi anglisht në guxharatisht

Përkthimi i anglishtes në guxharatisht është më i ndërlikuar sesa me disa gjuhë të tjera. Dialektet kryesore të Guxharatës përfshijnë:

 

 • Guxharatisht standarde
 • Guxharatisht i Afrikës Lindore
 • Kathiyawadi
 • Khakari
 • Kharwa
 • Surati
 • Tarimukhi

 

Kjo gjuhë huazon disa fjalë nga gjuhë të tjera, duke i bërë disa fjalë pak më të lehta për tu mësuar. Ne rekomandojmë t'i mësoni këto fjalë së pari për ta bërë edhe më të lehtë kalimin tuaj nga anglishtja në guxharatisht. Disa fjalë që mund të njihni nga gjuhët Romane dhe Gjermane përfshijnë:

 

 • Anaanas (ananasi)
 • Kobee (lakër)
 • Pagaar (paguaj)
 • Paaun (bukë)

 

Guxharatishtja ka shumë zanore dhe përmban pothuajse 10 fonemat e zanoreve (zanoret që ndryshojnë kuptimin e fjalës).

 

Përpjekja për të mësuar Guxharatisht në internet? Ne rekomandojmë përdorimin e softuerit të përkthimit makinerik që ka një mjet të përkthimit Guxharatisht dhe mund të përkthejë lehtësisht tekstin në fjalim, siç është aplikacioni Vocre, në dispozicion në Google Play për Android ose Dyqani i Apple për iOS.

 

Program kompjuterik siç është Google Përkthe ose aplikacioni i mësimit të gjuhës të Microsoft nuk ofron të njëjtën saktësi të përkthimit në anglisht si aplikacionet me pagesë.

Përkthyesit Guxharatisht

Përkthyesit dhe shërbimet e përkthimit Guxharatisht Anglisht shpesh paguajnë gati $50 nje ore. Nëse jeni duke u përpjekur të përktheni tekste të thjeshta, ne rekomandojmë futjen e tekstit në një program ose aplikacion softuerik të përkthimit gjuhësor.

 

Shikoni mjetin tonë të përkthimit në internet që mund t'ju ndihmojë të mësoni fjalë dhe fraza themelore, të tilla si pershendetje ne gjuhe te tjera.

Më shumë Përkthim Online

Ne ofrojmë më shumë përkthime në internet në gjuhët vijuese:

 

 • Shqiptare
 • Android
 • Arabisht
 • Bengalisht
 • Burmanisht
 • Kroate
 • Çeke
 • Daneze
 • Holandez
 • Guxharatisht
 • Hindisht
 • Hungarez
 • Islandez
 • Koreane
 • Letonisht
 • Malajalameze
 • Maratisht
 • Polake
 • Portugez
 • Suedisht
 • Tamilisht
 • Teluge
 • Punxhabi
 • Urdu

 

Merrni Vocre Tani!