Konjugimi i Foljes Spanjolle

Të mësosh bashkimin e foljeve spanjolle nuk është e lehtë. Por është pak më e lehtë kur ke marrë ndihmë (dhe një fletë mashtrimi!).

Të mësosh bashkimin e foljeve spanjolle nuk është e lehtë.

 

Na ndodh të mendojmë se është më e lehtë të mësosh përmendësh disa fjalë dhe fraza (si pershendetje ne gjuhe te tjera) dhe foljet spanjolle se është për të mësuar rregullat e konjugimit. Kjo është arsyeja pse ne e bëmë këtë fletë të dobishme mashtrimi dhe tonën aplikacione falas dhe me pagesë për mësimin e gjuhës.

 

dhe foljet spanjolle se është për të mësuar rregullat e konjugimit: Pse të mësosh bashkim folje në spanjisht?

Kur është fjala për Përkthimi në gjuhën spanjolle, dhe foljet spanjolle se është për të mësuar rregullat e konjugimit rregullat e bashkimit të foljeve spanjolle sesa është të mësosh përmendësh format e bashkuara të secilës folje (ne po flasim mijëra folje këtu) dhe foljet spanjolle se është për të mësuar rregullat e konjugimit. Kuptimi i rregullave të një gjuhe mund t'ju ndihmojë të deshifroni më lehtë përkthimin.

 

Para se të mësoni të bashkoni foljet, do të duhet të mësoni përemrat dhe disa prej formave infinitive të foljeve të rregullta dhe të parregullta. Format infinitive të foljeve në thelb janë fjalët para se t'i bashkoni ato.

 

Shembuj të paskajoreve përfshijnë:

 

 • Te behesh
 • Të thuash
 • Të flasësh
 • Për të marrë
 • Të mbash
 • Te ngjitesh

 

Në Anglisht, ne vendosim fjalën ‘të’ para foljes kur jemi duke përdorur formën infinitive të fjalës.

Përemrat spanjollë

Përemrat në thelb janë fjalë për njerëzit. Ata zënë vendin e emrit të një personi. Në vend që të thuash, “Alisa shkoi në dyqan,”Mund të thuash, "Ajo shkoi në dyqan." Apo edhe, “Ai shkoi në dyqan,”Kur po flasim për një burrë.

 

Yo = Une

Tú, usted, ustedes = ti, ti (zyrtare), te gjithe ju

Él, ella, usted = ai, ajo, ti

Nosotros, nosotras = Ne (Mashkull dhe femër)

 

Këto përemra janë përdorur në mënyrë të ngjashme me përemrat në anglisht. Unë shkoj në dyqan. Ju bëni pjatat. Ajo luan në piano.

Foljet e rregullta

Foljet e rregullta janë më të lehtat për tu bashkuar në spanjisht. dhe foljet spanjolle se është për të mësuar rregullat e konjugimit.

 

Si e dini cilat folje janë të rregullta? Në thelb ju duhet t'i mësoni përmendësh ato. Dhe ka shumë prej tyre. Në thelb ekzistojnë qindra folje të rregullta spanjolle.

 

Foljet më të zakonshme të rregullta përfshijnë:

 

 • Të flasësh: hablar
 • Per te thirrur: llamar
 • Për të pirë (ose të marrë): tomar
 • Te jetosh: vivir
 • Të kalojë (si në kalimin e kohës): pasar
 • Te presesh: esperar
 • Për të marrë: recibir
 • Te punosh: trabajar
 • Te mbaroj: terminar
 • Të kesh nevojë: necesitar

 

Ju në të vërtetë jeni më mirë të mësoni përmendësh foljen e parregullt spanjolle sepse ka disi më pak të parregullt se foljet e rregullta.

Foljet e parregulla

dhe foljet spanjolle se është për të mësuar rregullat e konjugimit. Vetëm disa folje të parregullta përfshijnë:

 

 • Te behesh: ser
 • Të ndjesh: estar
 • Të kesh: tener
 • Të jesh në gjendje të: poder
 • Të shkoj: ir
 • Në vend të: poner

 

Siç mund ta shihni, shumë prej këtyre foljeve të parregullta janë disa nga foljet më të përdorura. Çfarë është më e zakonshme se ‘të jesh’ dhe ‘të ndiesh?’Ne të gjithë flasim për atë që jemi dhe si ndihemi gjatë gjithë kohës.

 

Bashkimi i kohës së tashme

Bashkimi i foljeve spanjolle është më i lehtë në kohën e tashme. Kjo sepse ne e përdorim më së shumti të tashmen.

 

"Unë shkoj në dyqan."

 

"Ajo ngas biçikletën e saj."

 

"Ai merr një cookie."

 

Sigurisht, ne përdorim shpesh edhe kohën e shkuar dhe të ardhmen. Por, së pari të mësoni kohën e tashme mund t'ju ndihmojë të bashkoni më lehtë kohën e ardhshme dhe të kaluarën.

 

Le të fillojmë me një folje të lehtë të rregullt:

 

Te flasesh: flasim.

 

Yo habl-o

Tú habla-s

Él, ella, usted habla

Nosotros habla-mos

 

Ju zëvendësoni r (ose ar ne disa raste) me o, s dhe mos.

 

Le të provojmë një folje që përfundon në ir: te jetosh (ose, te jetosh).

 

Yo viv-o

Tú viv-es

Él, ella, usted viv-e

Nosotros vivimos

 

Ju mund të shihni në këtë rast që ju të zëvendësoni ir (ose në një rast, r) me o, e, është dëgjuar.

 

Bashkimi i kohës së kaluar

dhe foljet spanjolle se është për të mësuar rregullat e konjugimit, dhe foljet spanjolle se është për të mësuar rregullat e konjugimit. (ose, kthehu në të kaluarën si të thuash).

 

Le të fillojmë me foljen tonë të lehtë të rregullt:

 

Te flasesh: hablar.

 

Yo habl-é

Tú habla-ste

Él, ella, usted habló

Nosotros habla-mos

 

Ju zëvendësoni ar (ose vetëm r në një rast) me é, ju jeni, ó dhe mos.

 

Le të provojmë foljen tonë që përfundon në ir: vivir (ose, te jetosh).

 

Yo viv-í

Tú viv-iste

Él, ella, usted viv-ió

Nosotros vivimos

 

Ju mund të shihni në këtë rast që ju të zëvendësoni r me ste, ó ose mos (dhe në rastin e yo viv-í, ju hiqni r krejt).

 

Importantshtë e rëndësishme të dini se kjo është mënyra më themelore e kohës së shkuar bashkimi foljor spanjoll. Në spanjisht, gjithashtu keni kohën e parakohshme dhe të papërsosur gjithashtu.

 

Koha bashkuese e së Ardhmes

Tani që dimë të bashkojmë kohën e tashme dhe të shkuar, le të udhëtojmë për në të ardhmen.

 

Le të fillojmë me foljen tonë të lehtë të rregullt:

 

Te flasesh: hablar.

 

Yo hablar-é

Tú hablar-ás

Él, ella, usted hablar-a

Nosotros hablar-emos

 

Në vend që të zëvendësojmë r, ju mbani formën infinitive të foljes dhe shtoni é, krahët, a dhe emos.

 

Këshilla për bashkimin e foljeve spanjolle

dhe foljet spanjolle se është për të mësuar rregullat e konjugimit. Kjo është arsyeja pse ne rekomandojmë që gjërat t’i ngadalësoni dhe të ecni me ritmin tuaj. Ne gjithashtu rekomandojmë duke shkarkuar një aplikacion për përkthimin e gjuhës për t'ju ndihmuar të dëgjoni shqiptimin dhe të përcaktoni nëse foljet janë të rregullta ose të parregullta në fillim.

Një nga aplikacionet më të mira për përkthimin e gjuhës dhe foljet spanjolle se është për të mësuar rregullat e konjugimit.

dhe foljet spanjolle se është për të mësuar rregullat e konjugimit dhe foljet spanjolle se është për të mësuar rregullat e konjugimit, Këto aplikacione për përkthim mund të na ndihmojnë gjithashtu të kapërcejmë barrierat gjuhësore që përndryshe mund të na pengojnë të njohim njëri-tjetrin, Gjuhë të tjera që fliten rreth Indisë përfshijnë guxharatisht, Këto aplikacione për përkthim mund të na ndihmojnë gjithashtu të kapërcejmë barrierat gjuhësore që përndryshe mund të na pengojnë të njohim njëri-tjetrin, Përkthimi nga anglishtja në punxhabe, dhe me shume.

 

Merrni Vocre Tani!