Përkthimi Anglisht në Arabisht

Kërkoni përkthime nga anglishtja në arabisht? Pavarësisht nëse po përpiqeni të mësoni fraza të anglishtes së biznesit ose keni nevojë për përkthim arsimor, ne mund t'ju ndihmojmë të përktheni fjalët dhe fjalitë e plota.

Arabishtja është një gjuhë që flitet kryesisht në Lindjen e Mesme - por flitet edhe në vende në të gjithë botën. Gjuha gjithashtu ka ndikuar në gjuhë të tjera, përfshirë Bengalishten, Kroate, Anglisht, Gjermanisht, Hindisht, dhe Malajzisht (ndër të tjera). Gjeni se si të përktheni anglisht në arabisht për biznes, shkollë, ose udhëtime.

 

Gjuha arabe është gjuhë semetike (Syro-arabisht) që u formua midis 1 dhe 4 KA. Lshtë lingua franca (gjuhe e perbashket) të botës arabe. 422 miliona njerëz në mbarë botën flasin arabisht.

 

Vendet që flasin arabisht si gjuhë të parë përfshijnë:

 

 • Algjeria
 • Bahrein
 • Çad
 • Egjipti
 • Irak
 • Jordania
 • Kuvajti
 • Liban
 • Libia
 • Maroku,
 • Katar
 • Somali
 • Sudani
 • Siria
 • Emiratet e Bashkuara Arabe
 • Jemen

 

Ka ndikuar persishten, turk, Kasmiri, dhe Malajzisht. Languageshtë gjuha e pestë më e folur në të gjithë botën. Alsoshtë gjithashtu gjuha zyrtare e 26 shtetet. Ajo u përdor nga shkencëtarët, matematikanët, dhe filozofët në Evropën e Mesjetës, kaq shumë gjuhë evropiane "huazuan" fjalë arabe që përdoren tani në fjalorin e përditshëm. Kurani dhe hadithi ishin të dy të shkruar në arabisht, pra gjuha është edhe gjuha liturgjike e Islamit.

 

Ka më shumë se 20 dialektet e arabishtes ashtu siç flitet në kaq shumë zona të botës. Disa nga dialektet më të zakonshme të arabishtes përfshijnë:

 

 • Arabisht Bagdad
 • Beduin
 • Arabisht Chadian
 • Arabisht Egjiptiane
 • Arabisht libiane
 • Arabisht maroken
 • Arabisht sudanez
 • Arabisht tuniziane
 • Dhe shumë më tepër

Përkthimi Anglisht në Arabisht

Përkthimi i anglishtes në arabisht është shumë më i vështirë sesa përkthimi i anglishtes në gjuhë që përdorin alfabetin latin, pasi arabishtja përdor alfabetin arab.

 

Përpjekja për të mësuar arabisht në internet? Keni nevojë për përkthime të shpejta për udhëtime, shkollë, ose biznesi? Ne rekomandojmë përdorimin e softuerit të përkthimit makinerik që ka një mjet arabisht të përkthimit dhe mund të përkthejë lehtësisht tekstin në të folur, siç është aplikacioni MyLanguage, në dispozicion në Google Play për Android ose Dyqani i Apple për iOS.

 

Program kompjuterik siç është Google Përkthe ose aplikacioni i mësimit të gjuhës të Microsoft nuk ofron të njëjtën saktësi të përkthimit në anglisht si aplikacionet me pagesë.

Arabisht Përkthyesit

Përkthyesit anglisht-arabisht dhe shërbimet e përkthimit shpesh marrin më shumë sesa përkthyesit për gjuhët brenda një familjeje gjuhësore. Kostot e përkthimit të dokumenteve të gjata mund të jenë akoma të konsiderueshme, kështu që ne rekomandojmë futjen e tekstit në një program ose aplikacion softuer për përkthimin e gjuhës (veçanërisht pasi që aplikacionet e përkthimit tani janë të sakta dhe të lehta për t'u përdorur).

 

Shikoni mjetin tonë të përkthimit në internet që mund t'ju ndihmojë të mësoni fjalë dhe fraza themelore, të tilla si pershendetje ne gjuhe te tjera.

Më shumë Përkthim Online

Në Vocre, ne besojmë se nuk duhet të punësoni një përkthyes të kushtueshëm për të komunikuar thjesht me dikë. Aplikacioni ynë i automatizuar i përkthimit mund të përkthejë komunikimin me shkrim dhe me gojë.

 

Ne ofrojmë më shumë përkthime në internet në gjuhët vijuese:

 

 • Shqiptare
 • Armene
 • Baskisht
 • Bjellorusisht
 • Bengalisht
 • Bullgare
 • Katalanisht
 • Kineze
 • Kroate
 • Çeke
 • Esperanto
 • Estonez
 • Filipinase
 • Finlandisht
 • Frëngjisht
 • Greke
 • Guxharatisht
 • Haitianisht
 • Hebraisht
 • Hindisht
 • Islandez
 • Italiane
 • Japoneze
 • Koreane
 • Maqedonas
 • Malajzisht
 • Nepalisht
 • Norvegjeze
 • Polake
 • Portugez
 • Rumune
 • Rusisht
 • Spanjisht
 • Suahilisht
 • Suedisht
 • Teluge
 • Tajlandez
 • turk
 • Vietnameze
 • Jidish

Merrni Vocre Tani!