Përkthimi Anglisht në Frëngjisht

Frëngjishtja është një gjuhë që flitet kryesisht në të gjithë botën - por më konkretisht në vendet e Francës, Belgjika, Kanadaja, Afrika, dhe Karaibe. Zbuloni se si të përktheni anglisht në frëngjisht për biznes, shkollë, ose udhëtime. Kërkoni përkthime nga anglishtja në frëngjisht? Pavarësisht nëse po përpiqeni të mësoni fraza të anglishtes së biznesit ose keni nevojë për përkthim arsimor, ju kemi mbuluar.

Gjuha e frëngjishtes është një gjuhë romane dhe është gjuha e tretë më e folur në Bashkimin Evropian. Languageshtë gjuha e dytë më e folur në Kanada (pas anglishtes) dhe është një nga gjuhët zyrtare të Kanadasë. Në SH.B.A., Frëngjishtja është gjuha e katërt më e folur në vend.

 

Në përgjithësi, rreth më shumë se 275 milion njerëz në të gjithë botën, dhe është gjuha e pestë më e folur gjerësisht. Është gjuha e dytë më e popullarizuar në botë.

 

Më së shumti flitet në zonat e botës ku Franca dikur kontrollonte (dhe ku qeveria aktualisht kontrollon), siç është Polinezia Franceze, disa ishuj Karaibe, dhe Indokina Franceze (tani Vietnami, Laosi, dhe Kamboxhia).

 

Dialektet më të zakonshme të frëngjishtes përfshijnë:

 

 • Frëngjishtja akadiane
 • franceze afrikane
 • Frëngjisht Beglian
 • Frëngjisht Kanadeze
 • Kreol Louisiana
 • Frëngjisht Quebec
 • Frëngjishtja zvicerane

 

Ndërsa Libani ishte gjithashtu dikur nën sundimin francez, gjuha përdoret akoma në vend; ende, qeveria kontrollon rreptësisht kur përdoret arabishtja dhe kur mund të përdoret frëngjishtja.

Përkthimi Anglisht në Frëngjisht

Përkthimi i anglishtes në frëngjisht është shumë më i vështirë sesa përkthimi i spanjishtes në frëngjisht ose anglishtes në gjermanisht. Kjo sepse frëngjishtja është gjuhë romantike ndërsa anglishtja është gjuhë gjermanike.

 

Gjuha frënge shqipton shumë shkronja dhe kombinime shkronjash krejt ndryshe nga sa shqipja. Ka gjithashtu shumë thekse të ndryshme franceze.

 

Përpjekja për të mësuar frëngjisht në internet? Keni nevojë për përkthime të shpejta për udhëtime, shkollë, ose biznesi? Ne rekomandojmë përdorimin e softuerit të përkthimit makinerik që ka një mjet përkthimi frëngjisht dhe mund të përkthejë lehtësisht tekstin në të folur, siç është aplikacioni MyLanguage, në dispozicion në Google Play për Android ose Dyqani i Apple për iOS.

 

Program kompjuterik siç është Google Përkthe ose aplikacioni i mësimit të gjuhës të Microsoft nuk ofron të njëjtën saktësi të përkthimit në anglisht si aplikacionet me pagesë.

Përkthyes Frëngjisht

Përkthyesit anglisht-frëngjisht dhe shërbimet e përkthimit nuk kërkojnë aq shumë sa përkthyesit e gjuhëve të tjera, pasi përkthyesit frëngjisht dhe anglisht janë më të lehtë për tu gjetur se përkthyesit e gjuhëve të tjera. Ende, kostot mund të jenë akoma të konsiderueshme nëse jeni duke u përpjekur të përktheni tekste më të gjata, kështu që ne rekomandojmë futjen e tekstit në një program ose aplikacion softuer për përkthimin e gjuhës.

 

Shikoni mjetin tonë të përkthimit në internet që mund t'ju ndihmojë të mësoni fjalë dhe fraza themelore, të tilla si pershendetje ne gjuhe te tjera.

Më shumë Përkthim Online

Në Vocre, ne besojmë se nuk duhet të punësoni një përkthyes të kushtueshëm për të komunikuar thjesht me dikë. Aplikacioni ynë i automatizuar i përkthimit mund të përkthejë komunikimin me shkrim dhe me gojë.

 

Ne ofrojmë më shumë përkthime në internet në gjuhët vijuese:

 

 • Shqiptare
 • Arabisht
 • Armene
 • Baskisht
 • Bjellorusisht
 • Bengalisht
 • Bullgare
 • Katalanisht
 • Kineze
 • Kroate
 • Çeke
 • Esperanto
 • Estonez
 • Filipinase
 • Finlandisht
 • Frëngjisht
 • Greke
 • Guxharatisht
 • Haitianisht
 • Hebraisht
 • Hindisht
 • Islandez
 • Italiane
 • Japoneze
 • Koreane
 • Maqedonas
 • Malajzisht
 • Nepalisht
 • Norvegjeze
 • Polake
 • Portugez
 • Rumune
 • Rusisht
 • Spanjisht
 • Suahilisht
 • Suedisht
 • Teluge
 • Tajlandez
 • turk
 • Vietnameze
 • Jidish

Merrni Vocre Tani!