Përkthimi Anglisht në Kmerisht

Khmer është një gjuhë e folur nga njerëzit Kmer kryesisht në Azinë Juglindore - veçanërisht, Kamboxhia, Tajlandë, Birmania, Laosi, dhe Vietnami. Zbuloni se si të përktheni anglisht në Khmer për biznes, shkollë, ose udhëtime.

Kërkoj të përkthejë anglisht në Khmer? Nëse jeni duke u përpjekur të mësoni frazat anglisht të biznesit ose nevoja përkthimi i arsimit, ju kemi mbuluar.

 

Gjuha e Kmerëve njihet gjithashtu si Kamboxhiane pasi flitet kryesisht në të gjithë Kamboxhia. Shumica e kamboxhianëve flasin këtë gjuhë, dhe kjo gjuhë është gjithashtu e spikatur në të gjithë zonat e Tajlandës dhe Vietnamit. Në përgjithësi, rreth 13 milion Kamboxhiane flasin Khmer dhe 1.3 milion Tailandezë e flasin atë.

 

Ka pesë dialekte të gjuhës në Kamboxhia, dhe ka shumë versione bisedore të gjuhës në vende të tilla si Vietnami, Tajlandë, dhe Laosi, ku flitet edhe Khmer; gjuhët e këtyre tre vendeve u japin huazime dialekteve dhe fjalëve.

 

Në pjesën jugore të Tajlandës Verilindore, më shumë se një milion Khmers flasin një version të gjuhës që është kaq e ndryshme nga ajo që flitet në Kamboxhia, disa e konsiderojnë atë një gjuhë krejtësisht të ndryshme. Khmers që jetojnë në malet Cardamom flasin gjithashtu dialektin e tyre, pasi ata jetojnë në një zonë jashtëzakonisht të largët të vendit.

 

Në thelb, gjuha flitet nga pasardhësit e asaj që dikur ishte Perandoria Kmere.

Përkthejeni anglisht në Khmer

Kërkoj të përkthejë anglisht në Khmer? Ky përkthim mund të jetë jashtëzakonisht i vështirë. Në fakt, shumë perëndimorë që udhëtojnë në zona të botës ku flitet Kmerishtja nuk kalojnë nivelet themelore të gjuhës. Dialektet kryesore të Khmer përfshijnë:

 

 • Battambang
 • Phnom Penh
 • Kmerët e Veriut
 • Kmerët e Jugut
 • Kardame kmere

 

Ndryshe nga shumë gjuhë në Azi (sidomos në Tajlandën afër, Birmania, dhe Vietnami), Kmerishtja nuk është gjuhë tonale. Stresi i të gjitha fjalëve vendoset në rrokjen e fundit.

 

Nëse po përpiqeni të përktheni anglisht në Khmer, lajmi i mirë është se nuk do të keni nevojë të mësoni bashkime fjalësh, pasi fjalët thjesht nuk bashkohen. Struktura e fjalisë së Khmer në përgjithësi ndjek një format temë-folje-objekt.

 

Përpjekja për të mësuar Khmer në internet? Nevojë për të përkthyer anglisht në Khmer për udhëtime, shkollë, ose biznesi? Ne rekomandojmë përdorimin e softuerit të përkthimit makinerik që ka një mjet të përkthimit Khmer dhe mund të përkthejë lehtësisht tekstin në të folur, siç është aplikacioni Vocre, në dispozicion në Google Play për Android ose Dyqani i Apple për iOS.

 

Program kompjuterik siç është Google Përkthe ose aplikacioni i mësimit të gjuhës të Microsoft nuk ofron të njëjtën saktësi të përkthimit në anglisht si aplikacionet me pagesë.

Përkthyesit Khmer

Shërbimet e përkthimit nga anglishtja në kmerisht dhe përkthyesit shpesh paguajnë pothuajse $100 nje ore, pasi kjo konsiderohet gjuhë e specializuar. Nëse jeni duke u përpjekur të përktheni tekste më të gjata, kjo mund të bëhet mjaft e kushtueshme, kështu që ne rekomandojmë futjen e tekstit në një program ose aplikacion softuer për përkthimin e gjuhës.

 

Shikoni mjetin tonë të përkthimit në internet që mund t'ju ndihmojë të mësoni fjalë dhe fraza themelore, të tilla si pershendetje ne gjuhe te tjera.

Më shumë Përkthim Online

Në Vocre, ne besojmë se nuk duhet të punësoni një përkthyes të kushtueshëm për të komunikuar thjesht me dikë, nëse po kërkoni të përktheni anglisht në Khmer — ose ndonjë përkthim tjetër për këtë çështje. Aplikacioni ynë i automatizuar i përkthimit mund të përkthejë komunikimin me shkrim dhe me gojë.

Ne ofrojmë më shumë përkthime në internet në gjuhët vijuese:

 

 • Shqiptare
 • Arabisht
 • Armene
 • Azerbajxhanas
 • Bjellorusisht
 • Bengalisht
 • Boshnjak
 • Burmanisht
 • Kamboxhiane
 • Cebuano
 • Kineze
 • Çeke
 • Esperanto
 • Frëngjisht
 • Guxharatisht
 • Islandez
 • Khmer
 • Koreane
 • Kurde
 • Kirgize
 • Tuberkulozi
 • Luksemburgase
 • Maqedonas
 • Malajalameze
 • Maratisht
 • Nepalisht
 • Pushto
 • Portugez
 • Punxhabi
 • Samoane
 • Somalisht
 • Spanjisht
 • Suedisht
 • Teluge
 • Tajlandez
 • turk
 • Uzbekisht
 • Vietnameze
 • Jidish

Merrni Vocre Tani!