Aplikacionet më të mira për përkthime në gjuhë

Zbuloni aplikacionet më të mira të përkthimit në gjuhë për përkthimin e faqes në internet, përkthim me zë, dhe përkthim në kohë reale. Ndërsa disa nga këto aplikacione paguhen, të tjerët ofrojnë një version falas ose blerje brenda aplikacionit.

Aplikacionet e përkthimit gjuhësor kanë bërë një rrugë të gjatë në dekadën e kaluar. për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin, kuptoj frazat e biznesit, dhe madje edhe më tej edukimin tonë.

 

për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin? Këto aplikacione për përkthim mund të na ndihmojnë gjithashtu të kapërcejmë barrierat gjuhësore që përndryshe mund të na pengojnë të njohim njëri-tjetrin. Aplikacionet më të mira të përkthimit mund të bëjnë të gjitha sa më sipër.

 

Këto aplikacione për përkthim mund të na ndihmojnë gjithashtu të kapërcejmë barrierat gjuhësore që përndryshe mund të na pengojnë të njohim njëri-tjetrin

Kur bëhet fjalë për gjetjen e aplikacioneve më të mira për përkthimin e gjuhës, do të doni të shikoni veçoritë e secilit aplikacion dhe të mendoni se për çfarë do të përdorni aplikacionin.

 

A po udhëtoni në vende të reja dhe emocionuese? A keni nevojë për përkthim të gjuhës për shkollë apo biznes? Apo thjesht po mësoni një gjuhë të re?

 

Këto aplikacione për përkthim mund të na ndihmojnë gjithashtu të kapërcejmë barrierat gjuhësore që përndryshe mund të na pengojnë të njohim njëri-tjetrin. Disa aplikacione kanë të bëjnë me përkthimin, ndërsa të tjerët mund të zëvendësojnë një përkthyes të drejtpërdrejtë.

 

Shikoni dyqanet e aplikacioneve dhe sigurohuni që të lexoni vlerësimet e secilit aplikacion. A është aplikacioni i përgjegjshëm? A u përgjigjen zhvilluesve shpejt pyetjeve?

 

Karakteristikat më të mira të aplikacionit të përkthimit gjuhësor

Jo të gjitha aplikacionet e përkthimit të gjuhës janë krijuar në mënyrë të barabartë. Disa (shpesh aplikacione falas si Google Translate ose Microsoft Translator) kanë shumë karakteristika, këmbanat, dhe bilbilave - por nuk mund ta përkthejë saktë tekstin.

 

Këto aplikacione për përkthim mund të na ndihmojnë gjithashtu të kapërcejmë barrierat gjuhësore që përndryshe mund të na pengojnë të njohim njëri-tjetrin (apo edhe për udhëtime në minutën e fundit), ne rekomandojmë të shkoni për një që ka të paktën disa nga këto karakteristika:

 

 • Saktësia
 • Përkthimi zanor
 • Përkthim jashtë linje
 • Mjetet e përkthimit
 • Përkthimi i kamerës (për menutë dhe shenjat e rrugës)
 • Përkthimi i tekstit
 • Përkthim në kohë reale

 

Saktësia e aplikacionit të përkthimit gjuhësor

Këto aplikacione për përkthim mund të na ndihmojnë gjithashtu të kapërcejmë barrierat gjuhësore që përndryshe mund të na pengojnë të njohim njëri-tjetrin. Në fakt, Softueri i përkthimit gjuhësor në të vërtetë nuk shërben për asnjë qëllim nëse përkthimet e tij nuk janë të sakta!

 

për fat të keq, një nga ndryshimet kryesore midis aplikacioneve të paguara dhe atyre falas është saktësia e aplikacionit. Shumica e aplikacioneve falas nuk janë aq të sakta sa ato me pagesë. Për të siguruar që një aplikacion është i saktë përpara se ta vendosni në përdorim, ju do të dëshironi:

 

 • Provojeni në një folës amtare të një gjuhe tjetër
 • Hulumtoni rishikimet e aplikacionit
 • Krahasoni saktësinë e tij me saktësinë e aplikacioneve të tjera

 

Këto aplikacione për përkthim mund të na ndihmojnë gjithashtu të kapërcejmë barrierat gjuhësore që përndryshe mund të na pengojnë të njohim njëri-tjetrin (ose kontrolloni librin e frazave të aplikacionit dhe veçorinë e përkthimit në dy gjuhë që tashmë i njihni) mund të përcaktojë saktësinë e tij.

 

Shumica e aplikacioneve falas ofrojnë përkthime fjalë për fjalë dhe nuk marrin parasysh figurat e të folurit.

 

Përkthimi zanor

Shumë aplikacione falas dhe me pagesë tani ofrojnë përkthim me zë. Thjesht thoni atë që dëshironi të thoni me zë të lartë me aktivizimin e funksionit të zërit. Aplikacioni duhet të përkthejë fjalën e thënë në gjuhën tuaj të dëshiruar.

 

Ka dy mënyra se si do të merrni rezultatet tuaja: qoftë në tekst ose audio. Disa aplikacione janë mjaft të sofistikuara për të ofruar një përkthim audio ndërsa aplikacionet e tjera thjesht ofrojnë atë të shkruar.

 

Padyshim, hyrja dhe dalja e zërit janë ideale, por jo të gjitha aplikacionet e sigurojnë atë. Karakteristika më ideale është aftësia për të biseduar mbrapa dhe prapa përmes aplikacionit në një smartphone pa pasur nevojë për të lexuar fare.

 

Përkthim jashtë linje

Çfarë dobie ka një aplikacion përkthimi nëse mund ta përdorni vetëm kur keni qasje në internet ose në shërbimin e të dhënave?

 

Pra, shumë prej nesh përdorin aplikacione përkthimi në lëvizje, në pikat e vdekura të internetit, dhe gjatë udhëtimit. Prettyshtë mjaft e zakonshme që të keni nevojë për një mjet përkthimi kur nuk keni shërbim.

 

Shumë aplikacione me pagesë dhe falas ofrojnë mundësinë për të shkarkuar të gjithë aplikacionin dhe librin e frazave në smartphone-in tuaj, duke ju lejuar të përdorni përkthime me zë dhe / ose tekst - edhe kur jeni jashtë rrjetit.

 

Nëse po planifikoni të përdorni aplikacionin vetëm gjatë kohës kur prisni të keni qasje në internet, kjo mund të mos jetë tipari më i ngutshëm në këtë listë. Por ne gjithmonë mendojmë se është më mirë të jemi të sigurt se sa të vjen keq kur bëhet fjalë për përkthimin e gjuhës.

 

Aplikacioni Vocre ofron përkthim pa wi-fi ose lidhje interneti. Thjesht shkarkoni librin me fraza kur keni një lidhje, dhe është në dispozicion për ju jashtë linje.

 

Përkthimi në kohë reale

Një nga tiparet më fantastike të aplikacioneve të përkthimit gjuhësor është aftësia për të përkthyer gjuhët në kohë reale. Në vend që të presësh që aplikacioni yt të përkthehet, disa aplikacione të sofistikuara mund të përkthehen në kohë reale (si interpretues të automatizuar).

 

Gjuhët më pak të zakonshme të folura

Shumica e aplikacioneve të përkthimit vijnë me të njëjtën listë të gjuhëve që flasin zakonisht:

 

 • Anglisht
 • Spanjisht
 • Frëngjisht
 • Mandarin
 • Portugez
 • Gjermanisht
 • Italiane

 

Por çka nëse keni nevojë për një përkthim për një gjuhë që nuk flitet aq shumë në të gjithë botën?

 

Shumë aplikacione të përkthimit gjuhësor ofrojnë përkthime për gjuhë që fliten më pak, si Tagalogisht, Khmer, Nepalisht, Kurde, dhe me shume. Këto aplikacione po ndihmojnë shkollat, spitalet, dhe organizata të tjera komunikojnë me pacientët, studentët, dhe klientët.

 

Këto aplikacione për përkthim mund të na ndihmojnë gjithashtu të kapërcejmë barrierat gjuhësore që përndryshe mund të na pengojnë të njohim njëri-tjetrin, Këto aplikacione për përkthim mund të na ndihmojnë gjithashtu të kapërcejmë barrierat gjuhësore që përndryshe mund të na pengojnë të njohim njëri-tjetrin, dhe Këto aplikacione për përkthim mund të na ndihmojnë gjithashtu të kapërcejmë barrierat gjuhësore që përndryshe mund të na pengojnë të njohim njëri-tjetrin, Këto aplikacione për përkthim mund të na ndihmojnë gjithashtu të kapërcejmë barrierat gjuhësore që përndryshe mund të na pengojnë të njohim njëri-tjetrin, gjithashtu.

 

Shumica e aplikacioneve do të përkthejnë gjuhët më të zakonshme me saktësi dhe me tekst. Por vetëm disa aplikacione do t'i përkthejnë këto gjuhë që flasin më pak në anglisht, Frëngjisht, Spanjisht, dhe me shume.

 

Këto aplikacione për përkthim mund të na ndihmojnë gjithashtu të kapërcejmë barrierat gjuhësore që përndryshe mund të na pengojnë të njohim njëri-tjetrin Këto aplikacione për përkthim mund të na ndihmojnë gjithashtu të kapërcejmë barrierat gjuhësore që përndryshe mund të na pengojnë të njohim njëri-tjetrin te frazat e zakonshme frëngjisht dhe si te pershendesim ne gjuhe te tjera, Këto aplikacione për përkthim mund të na ndihmojnë gjithashtu të kapërcejmë barrierat gjuhësore që përndryshe mund të na pengojnë të njohim njëri-tjetrin.

 

Aplikacione pa pagesë për përkthime në gjuhë

Dallimi më i madh midis aplikacioneve me pagesë dhe atyre falas është numri i veçorive që ofrojnë aplikacionet - dhe saktësia e aplikacionit.

 

Megjithatë, ne e kuptojmë se jo të gjithë kanë nevojë për një aplikacion të teknologjisë së lartë që ka të gjitha zilet dhe bilbilat.

 

Kjo është arsyeja pse ne kemi përpiluar këtë listë të aplikacioneve falas dhe me pagesë dhe kemi përfshirë një listë të veçorive për secilin aplikacion. Nëse thjesht ju duhet një aplikacion për përkthime të drejtpërdrejta, përkthimet themelore të tekstit, dhe gjuhët më të zakonshme, ne rekomandojmë aplikacionet e mëposhtme falas.

 

Nëse keni nevojë për një aplikacion që ka hyrje dhe dalje zëri, përfshin një listë të gjatë të gjuhëve të përkthyera, dhe është shumë i saktë, ne rekomandojmë të shikoni listën e aplikacioneve me pagesë.

 

Aplikacione për përkthimin e gjuhës me pagesë

Aplikacionet e përkthimit të gjuhës me pagesë ofrojnë shumë veçori dhe janë dukshëm më të sakta sesa aplikacionet falas. Këto aplikacione ia vlen të paguani disa dollarë shtesë në muaj sepse do t'ju kursejnë kohë - dhe ndoshta pak mend.

 

Aplikacioni më i mirë për përkthim me pagesë: Vokër

E Aplikacioni Vocre Aplikacioni Vocre. Ne kemi një vlerësim me 4.7 yje në dyqanin Apple. Vlerësuesit e vokreve u pëlqen që aplikacioni të sigurojë përkthime të zërit, si dhe përkthime të tekstit.

 

Shpesh dëgjojmë nga mësuesit që janë aq mirënjohës sa gjetën Vocre; para se të përdorni funksionin e daljes së zërit në aplikacion, këta mësues luftuan për të komunikuar me nxënës që nuk flisnin gjuhë në klasë.

 

Aplikacioni ju lejon të bisedoni menjëherë me dikë në një gjuhë të huaj. Përdorni mënyrën jashtë linje për të marrë përkthyesin tuaj me vete kudo që të shkoni - pavarësisht nëse keni ose jo qasje në internet!

 

Vocre është paraqitur në BBC News, Kriza teknike, Gizmodo, Raconteur, dhe Jeta Hacker.

 

Bisedoni me njerëz në gjuhë të tjera, praktikisht në kohë reale.

 

Aplikacioni për Përkthim me Pagesë Runner Up: Triplingo

Ndërsa Vocre shikon si aplikacioni më i mirë i përkthimit në gjuhën në kategorinë e paguar, ne e pranojmë që aplikacioni ynë nuk është i vetmi aplikacion me pagesë në treg.

 

Nëse planifikoni të udhëtoni, mund të dëshironi të shkarkoni një aplikacion përkthimi që ofron disa veçori të tjera, gjithashtu. Aplikacioni i Triplingo ofron përkthim në gjuhë, si dhe shërbime të tjera të udhëtimit, siç është llogaritësi i tipit, shënime kulturore, dhe mjetet e sigurisë.

 

Sigurisht, mjeti i përkthimit nuk është aq i vlerësuar sa ai i Vocre - por nëse keni nevojë për aplikacionin për udhëtime, ne rekomandojmë mjetet e tjera të dobishme.

 

Aplikacione falas për përkthimin e gjuhës

Disa nga aplikacionet tona të preferuara të përkthimit në gjuhë falas përfshijnë vetë aplikacionin MyLanguage të Vocre, Google Translate përherë e më popullor (për disponueshmërinë e tij të gjerë), dhe Amazon Translate (për veçoritë e tij falas dhe shërbimet e azhurnueshme).

 

Aplikacioni MyLanguage

A e dini se Vocre ofron një version falas të aplikacionit tonë të njohur me pagesë? Kur bëhet fjalë për një aplikacion të lehtë që ofron përkthim të saktë dhe komente të shkëlqyera, MyLanguage është në krye të listave të rishikuesve të aplikacioneve të përkthimit falas me 5 yje!

 

Përkthe anglisht, Spanjisht, Frëngjisht, Portugez, Mandarin, Afrikanisht, Shqiptare, Arabisht, Armene, Azerbajxhanas, Baskisht, Bjellorusisht, Bengalisht, Boshnjak, Bullgare, Burmanisht, Kamboxhiane, Katalanisht, Cebuano, dhe me shume.

 

Ky aplikacion falas ofron një listë të madhe të gjuhëve më pak të folura si dhe përkthime për disa nga ato që fliten më shpesh në planet.

 

Vlerësuesit e duan sa i saktë është ky aplikacion falas. Aplikacioni Vocre.

 

Përkthe me Google

Google është një oldie por një goodie. Possshtë ndoshta një nga aplikacionet më të njohura të përkthimit në dispozicion - falë njohjes së markës Google.

 

Aplikacioni është i disponueshëm (mu në faqen kryesore të motorit tuaj të kërkimit) dhe për shkarkim në dyqanin e aplikacioneve.

 

Ndërsa Google ka punuar shumë për ta bërë aplikacionin e tij gjithnjë e më të saktë, gjerësisht në dispozicion, dhe të sigurojë që përfshin gjuhë më pak të zakonshme, ky aplikacion ka akoma të metat e veta.

 

Amazon Përkthe

Amazon ofron si një version të paguar ashtu edhe falas të aplikacioneve të saj të përkthimit. Nëse keni nevojë të kontrolloni kuptimin e një fjale në një majë, ky aplikacion do të bëjë pikërisht atë për ju.

 

Dobësia kryesore është se pasi të keni pajtuar falas, do të duhet të paguani për secilin karakter që përktheni. Modeli pay-as-you-go është i mirë për ata që kërkojnë vetëm përkthime fjalësh aty-këtu, por nuk është ideale për njerëzit që kanë nevojë për përkthime të përditshme.

 

Përkthime në gjuhë të huaj

Shumica e aplikacioneve të përkthimit mund të përkthejnë gjuhë të ndryshme, si frëngjishtja dhe spanjishtja, por a e dini se aplikacioni Vocre gjithashtu mund të përkthejë gjuhë më pak të zakonshme, gjithashtu?

 

Vetëm disa nga librat me fraza gjuhësore në aplikacion përfshijnë:

 

Ku të blini aplikacione për përkthime

Aplikacioni Vocre.

 

Ju mund të gjeni Vokër app në të dy Google Play dhe dyqanet e aplikacioneve Apple.

 

Aplikacionet për përkthimin e gjuhës janë më të preferuarat tuaja? A perdor aplikacione për arsimim ose përkthimi i biznesit? Po për udhëtimet? Cilat veçori do të dëshironit të shtoheshin në aplikacionet tuaja të preferuara të përkthimit të gjuhës? Cilat gjuhë do të donit të shihni të shtuara në bazën e të dhënave të Vocre?

 

Kthehuni tek tonë Facebook faqe dhe na tregoni në komente!

Merrni Vocre Tani!