Anglisht në persisht: Këshilla dhe marifete

Përkthimi i frazave nga anglishtja në persisht (si 'mirëmëngjes' në persisht) mund të mos jetë aq e lehtë sa byreku me oriz persian, por mund të jetë një sfidë argëtuese – veçanërisht kur keni disa këshilla dhe truke në arsenalin tuaj.

Dëshironi të flisni pa probleme në persisht? Mësoni përkthime nga anglisht në persisht dhe nga anglisht në farsi, si për shembull si të thuash përshëndetje në persisht. Tonë aplikacioni i përkthimit të gjuhës mund të përkthejë gjithçka që thoni në një gjuhë tjetër, përfshirë Përkthim malajisht në anglisht. Mund të përkthehet nga anglishtja në khmer, anglisht në frëngjisht, dhe me shume.

Çfarë është persiane?

Persishtja është një gjuhë e folur në Iran dhe pjesë të Afganistanit. Në Iran quhet edhe si farsi, që është edhe endonimi i persishtes. Ekzistojnë tre versione të persishtes, Lindore, Iranian, dhe Taxhikisht. Para se të përktheni anglisht në farsi, do t'ju duhet të dini se cilin version po përktheni! Udhëtimi jashtë vendit në një vend që flet persisht? Shikoni aplikacionet më të mira për udhëtimet në minutën e fundit.

 

Persishtja Lindore

Ky variant i persishtes flitet në Afganistan. Është referuar gjithashtu si Dari Persian ose Afgan Persian.

 

Persian iranian

Persishtja iraniane flitet në Iran, Iraku dhe Gjiri Persik. Ky është variacioni i persishtes që quhet edhe farsi.

 

Taxhikisht

Taxhikishtja është një version i persishtes që flitet në Uzbekistan dhe Taxhikistan, një vend i kufizuar nga Afganistani dhe Uzbekistani.

 

Anglisht në persisht/nga anglisht në persisht: Këshilla bazë

Përkthimi nga anglishtja në persisht dhe anglishtja në farsi nuk është aq e prerë dhe e thatë sa është të përkthesh anglisht në gjermanisht. Persishtja është një gjuhë arabe dhe përdor alfabetin arab, kështu që do t'ju duhet të mësoni një grup krejtësisht të ri simbolesh nëse planifikoni të shkruani ose lexoni persisht!

 

Nëse thjesht tingëllon fjalë dhe fraza, do të dëshironi të mësoni më të zakonshmet.

 

Është gjithashtu e dobishme të përdorni një aplikacion përkthimi në gjuhë. Një nga aplikacionet më të mira për përkthimin e gjuhës eshte Aplikacioni Vocre. Kjo ju lejon të flisni thjesht në anglisht për të marrë përkthimin audio persisht.

 

Ose, punësoni një përkthyes. Dëshironi të dini ndryshimi midis një përkthyesi dhe një përkthyesi?

Fjalë dhe fraza të zakonshme persiane

Më poshtë është një listë e pesë fjalët më të zakonshme persiane, 'përshëndetje,'' lamtumirë,' 'Miremengjes,’ ‘faleminderit’ dhe
'më falni.'

 

Si të thuash përshëndetje në persisht

Dëshironi të dini se si të përshëndesni në persisht? "Përshëndetje" është ndoshta një nga frazat më të njohura persiane jashtë Iranit dhe Afganistanit. Përkthimi nga anglishtja në persisht ose nga anglishtja në persisht për 'hi' është ‘salam.’ Është shkruar si سلام në alfabetin arab.

për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin si te pershendesim ne gjuhe te tjera?

 

Miremengjes

Një frazë tjetër e zakonshme kur përkthehet nga anglishtja në persisht ose nga anglishtja në persisht është ‘sobh bekheyr’ ose ‘sobh bekheir’ që do të thotë 'mirëmëngjes'.

Kjo frazë ka marrë pak trafik në komunitetin anglishtfolës falë përdorimit të saj në shumë filma në shfaqje televizive. Përdorimi i alfabetit arab, ‘sobh bekheyr’ ose ‘sobh bekheir’ që duket si: ‘صبح بخیر.’

 

Faleminderit

 

Një fjalë tjetër që mund të njihni në persisht është ‘mamnoon’ ose 'faleminderit'. Shumë restorante të Lindjes së Mesme përdorin këtë fjalë, madje disa janë emërtuar ‘Mamnoon.’ Kjo fjalë duket si ‘ممنون خیلی’ në alfabetin arab.

 

Mirupafshim

Tani që dini si të përshëndesni në persisht, duan të përkthejnë "lamtumirë" nga anglishtja në persisht ose nga anglishtja në farsi? Thuaj, “Khodahafez.” Kjo fjalë është shkruar si, ‘خداحافظ.’

 

Më falni

Nëse doni të tërheqni vëmendjen e dikujt ose të kaloni një person tjetër, përdorni përkthimin nga anglishtja në persisht ose nga anglishtja në farsi të 'më falni',’ që është ‘bebakhshid.’ Nëse ju duhet të shkruani këtë fjalë, ajo duket si, ‘ببخشید.’

 

Shkrimtarë të famshëm persianë

Nëse doni të lexoni pak persisht, ju mund të dëshironi të filloni me disa nga shkrimtarët më të famshëm persianë - poetët mistik Hafiz dhe Rumi. Meqenëse kjo gjuhë shpesh konsiderohet si një nga gjuhët më të bukura në botë, Nuk është çudi që kaq shumë poetë të famshëm kanë shkruar në këtë gjuhë. Nëse dëshironi të praktikoni përkthimin nga anglishtja në persisht, ju gjithmonë mund të përpiqeni të shkruani një poezi vetë në persisht.

Leximi i librave të shkruar në gjuhë të tjera është një gjë e mrekullueshme këshilla për të mësuar një gjuhë të re.

 

Rumi

Rumi është poeti mistik persian më i famshëm. Poezitë e tij janë përkthyer në dhjetëra gjuhë të tjera (duke përfshirë anglishten). Çfarë është joshëse te poetët mistikë (sidomos Rumi) është se poezitë e tij konsiderohen gjithashtu këshilla të urta - përveçse janë ndriçuese.

 

“Plaga është vendi ku Drita hyn te ju,” është një nga thëniet e tij më të famshme. Në persisht, ata
themi, "Rrezja e salcës ra mbi të."

 

Hafëz

Një tjetër mistik i famshëm që shkroi në persisht është Hafëz ose Khwaja Shams-ud-Dīn Muḥhammad Ḥāfeẓ-e Shīrāzī ose Khwaja Shams-ud-Dīn Muhammad Hafez Shirazī.

 

Ai u rrit në Shiraz, një qytet në Iran dhe është një tjetër poet që shkroi poezi lirike që ofronin këshilla të urta për lexuesit. Edhe pse shkrimtari gjerman Gëte nuk ishte iranian, ai u ndikua shumë nga Hafëzi.

 

Një nga thëniet më të famshme të Hafezit është, "Kam mësuar se çdo zemër do të marrë atë për të cilën lutet më së shumti." Dëshironi të dini përkthimin nga anglishtja në persisht? Provojeni tek ne Aplikacioni i përkthimit të vocre.

 

Ju gjithashtu mund të blini një libër të plotë të gazaleve të tij (poezitë), “Libri i plotë i Gazaleve të Hafëzit,” nëse doni të praktikoni përkthimet tuaja nga farsi në anglisht.

 

Dëshironi të dini fraza më të zakonshme? Gjuhë të tjera që fliten rreth Indisë përfshijnë guxharatisht pershendetje ne gjuhe te tjera, për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin, dhe fraza të zakonshme spanjolle.

 

Dëshironi të mësoni më shumë gjuhë në internet? Vocre ka një Aplikacioni i përkthimit telugu dhe përkthimi në gjuhë në internet për sa vijon:

Afrikanisht
Shqiptare
Amarike
Azerbajxhanas
Bjellorusisht
Bullgare
Burmanisht
Katalanisht
Kroate
Çeke
Daneze
Estonez
Filipinase
Finlandisht
Galician
Haitianisht
Hindisht
Hungarez
Islandez
Indonezisht
Italiane
Koreane
Letonisht
Lituaneze
Maqedonas
Malajzisht
malteze
Maratisht
mongolisht
Nepalisht
Norvegjeze
Polake
Portugez
Përkthimi anglisht-penxhabisht
Rumune
Serbe
Sllovake
Sllovene
Përkthimi në gjuhën spanjolle
Suahilisht
Suedisht
Taxhikisht
Tamilisht
Tajlandez
turk
Ukrainas
Urdu
Uzbekisht
Vietnameze
Uellsit

ikonën

 

 

 

 

 

 

 

 

Merrni Vocre Tani!