Përkthimi anglisht në tamil

Gjuha Tamile flitet nga populli tamil kryesisht në pjesë të Indisë dhe Sri Lankës. Zbuloni se si të përktheni anglisht në tamilisht për biznes, shkollë, ose udhëtime.

Po kërkoni përkthime nga anglisht në përkthime tamile? Nëse jeni duke u përpjekur të mësoni fraza anglisht biznesi ose nevoja përkthimi i arsimit, ju kemi mbuluar.

 

Gjuha e Tamilishtes është një gjuhë Dravidiane (një familje e 70 gjuhët që fliten kryesisht në Indianën Juglindore dhe Sri Lanka). Flitet në Tamil Nadu, Sri Lanka, dhe Singapori. Isshtë gjuha zyrtare e këtyre zonave; është gjithashtu gjuha zyrtare e Puducherry, një bashkim i Indisë.

 

Isshtë një nga gjashtë gjuhët klasike të Indisë dhe një nga kushtetutat e Indisë 22 gjuhët e planifikuara. Në fakt, ishte gjuha e parë që mori statusin e gjuhës klasike në Indi dhe është një nga më të vjetrat në botë.

 

Të konsiderohet gjuhë klasike, një gjuhë duhet të plotësojë tre pika kriteresh. Gjuha duhet të ketë:

 

 • Origjina antike e dallueshme nga kultura moderne
 • Traditat dhe letërsia jo e huazuar nga kulturat e tjera
 • Një trup i letërsisë antike regjistruar mbi 1500-në-2000 vjet

 

Gjuha flitet gjithashtu në vendet në vijim të botës:

 

 • Fixhi
 • Malajzia
 • Mauritius
 • Puducherry (Pondicherry)
 • Singapori
 • Afrika e Jugut
 • Sri Lanka
 • Tamil Nadu

 

77 milion njerëz në të gjithë botën flasin Tamilisht. 68 milion prej tyre 77 milion folës janë folës amtare. 9 miliona njerëz në mbarë botën e flasin atë si gjuhë të dytë.

 

250,000 Folësit tamilë jetojnë në SHBA. Folësit tamilë jetojnë në të gjithë vendin në diasporën në Kaliforni, Teksas, dhe New Jersey (me popullsinë më të lartë që jetojnë në Kaliforni, i dyti për nga lartësia në Teksas, dhe numri më i vogël në New Jersey).

 

Përkthimi anglisht në tamil

Përkthimi i anglishtes në tamile? Nuk është aq e lehtë për të përkthyer tamilisht nga gjuhët gjermanike në ato dravidiane. Fjalori Tamil gjithashtu përmban më shumë se gjysmë milioni fjalë.

 

Dialektet e Tamilisht përfshijnë:

 

 • Batticaloa Tamil
 • Tamilja qendrore
 • Jaffna Tamil
 • Kongu Tamil
 • Kumari Tamil
 • Madras Bashai
 • Tamura madurai
 • Negombo Tamil
 • Nellai Tamil
 • Sankethi

 

Struktura e fjalisë Tamil gjithashtu ndryshon nga anglishtja. Ndryshe nga anglishtja, struktura e fjalisë tamile ndjek një renditje të temës / objektit / foljes; ende, ndonjëherë gjuha ndjek një strukturë objekt / temë / folje. Për t’i bërë gjërat më konfuze, disa fjali nuk kanë objekte, lëndët, ose foljet.

 

Përpjekja për të mësuar Tamil në internet? Nevojë për aplikacioni për përkthimin më të mirë të gjuhës për udhëtime, shkollë, ose biznesi? Ne rekomandojmë përdorimin e softuerit të përkthimit makinerik që ka një mjet përkthimi tamil dhe mund të përkthejë lehtësisht tekstin në të folur, siç është aplikacioni MyLanguage, në dispozicion në Google Play për Android ose Dyqani i Apple për iOS.

 

Program kompjuterik siç është Google Përkthe ose aplikacioni i mësimit të gjuhës të Microsoft nuk ofron të njëjtën saktësi të përkthimit në anglisht si aplikacionet me pagesë.

Përkthyes tamilisht

Përkthyesit anglisht-tamil dhe shërbimet e përkthimit mund të jenë të kushtueshëm. Disa karikohen lart $100 nje ore. Nëse keni nevojë për përkthim me shkrim ose me zë, një aplikacion përkthimi është një alternativë më pak e kushtueshme për punësimin e një përkthyesi.

 

Shikoni mjetin tonë të përkthimit në internet që mund t'ju ndihmojë të mësoni fjalë dhe fraza themelore, të tilla si pershendetje ne gjuhe te tjera.

Më shumë Përkthim Online

Në Vocre, ne besojmë se nuk duhet të punësoni një përkthyes të kushtueshëm për të komunikuar thjesht me dikë. Aplikacioni ynë i automatizuar i përkthimit mund të përkthejë komunikimin me shkrim dhe me gojë.

 

Ne ofrojmë më shumë përkthime në internet në gjuhët vijuese:

 

 • Afrikanisht
 • Shqiptare
 • Amarike
 • Arabisht
 • Azerbajxhanas
 • Baskisht
 • Bengalisht
 • Boshnjak
 • Bullgare
 • Kamboxhiane
 • Cebuano
 • Kineze
 • Çeke
 • Daneze
 • Holandez
 • Esperanto
 • Estonez
 • Frëngjisht
 • Guxharatisht
 • Hindisht
 • Islandez
 • Kanada
 • Khmer
 • Koreane
 • Kurde
 • Kirgize
 • Tuberkulozi
 • Lituaneze
 • Luksemburgase
 • Maqedonas
 • Malajzisht
 • Malajalameze
 • Maratisht
 • Nepalisht
 • Pushto
 • Polake
 • Portugez
 • Punxhabi
 • Rumune
 • Serbe
 • Spanjisht
 • Suedisht
 • Teluge
 • Tajlandez

 

 

Merrni Vocre Tani!