Fraza anglisht të biznesit për takime

Frazat e biznesit në anglisht janë krejtësisht të ndryshme nga frazat që do të mësonit në anglisht bisedues. Zbuloni kuptimet e idiomave popullore -- dhe disa truke për të mësuar fraza të reja shpejt.

Ndërsa fjalët e përdorura në anglisht të biznesit dhe bisedave janë të njëjtat (shumicen e kohes), anglishtja e biznesit përdor një ton krejtësisht të ndryshëm nga motra ose motra e saj biseduese. Nëse formati është me gojë apo me shkrim, toni i biznesit është kryesisht zyrtar.

Ju mund të hidhni piper në një anglisht pak bisedë këtu dhe atje (dhe kjo shpesh inkurajohet!), por do t'ju duhet t'i drejtoheni njerëzve më pak rastësisht sesa do të ishit një mik.

Ka disa fjalë, frazat, dhe shprehje anglisht biznesi që do të dëshironi të mësoni, gjithashtu (por do të arrijmë më vonë!).

Ton anglisht biznesi

Do të zbuloni se shumica e njerëzve të biznesit përdorin një ton që është:

 

 • Profesional
 • Autoritare
 • Direkt
 • Specifike

 

Kur keni dyshime, flasin me një ton profesional. Kjo u tregon të tjerëve se jeni serioz për atë që po thoni. Kjo gjithashtu tregon se keni respekt për të tjerët në dhomë.

 

Ju gjithashtu dëshironi të tingëllojnë autoritativë (edhe nëse nuk jeni autoritet për një temë). Një nga aftësitë më të mira që mund të mësoni në biznes në pasqyrimin. Nëse tingëlloni i ngazëllyer dhe i lumtur për një temë, do të eksitoni të tjerët, gjithashtu.

 

Shumica e anglishtes së biznesit është shumë e drejtpërdrejtë. Ju nuk doni të flisni nauseam ad për fundjavën tuaj ose motin. Në shumicën e vendeve anglishtfolëse, Koha eshte para. Ju mund t'u tregoni kolegëve tuaj që ju interesojnë dhe të humanizoheni duke pyetur për fundjavën e dikujt; por pastaj, kaloni në temë.

 

Do të vini re gjithashtu se shumica e njerëzve flasin me specifikë kur bëhet fjalë për gjuhën e biznesit. Shmangni përdorimin e fjalëve si 'i mirë' dhe 'i madh'. Në vend të kësaj, themi pse diçka është e mirë apo e mrekullueshme.

 

A e rrit një produktivitet produktivitetin? Me sa? Tregoni - mos i tregoni - audiencës tuaj për çfarë po flisni.

Pse të mësojmë anglisht biznesi

Anglishtja është bërë gjuhë ndërkombëtare e biznesit. Pavarësisht se ku udhëtoni, zakonisht do të hasni anglisht si gjuhë e përbashkët e bashkëpunëtorëve të biznesit tuaj. (Megjithëse, Kineze dhe spanjishtja janë të dobishme, gjithashtu).

 

Ndërsa anglishtja është disi standarde në të gjithë vendet në gjuhën angleze, anglishtja e biznesit mund të ndryshojë nga vendi, Rajon, dhe industria.

 

Ne rekomandojmë të mësoni disa nga fjalët dhe frazat më të zakonshme për industrinë tuaj të veçantë dhe ta bëni mësimin një zakon për të mësuar më shumë pak nga pak.

 

Këshilla dhe marifete në anglisht të biznesit

Shkarkoni një aplikacion për gjuhë

Duke u përpjekur të mësoni fraza angleze dhe anglisht biznesi? Një aplikacion për përkthimin e gjuhës mund t'ju ndihmojë të mësoni fjalë të reja, shqiptimet, dhe madje përktheni fraza për ju.

 

Ne rekomandojmë përdorimin e softuerit të përkthimit makinerik që mund të përkthejë lehtësisht tekstin në të folur, siç është aplikacioni Vocre, në dispozicion në Google Play për Android ose Dyqani i Apple për iOS.

Bashkohuni në një Shkëmbim të Gjuhëve të Biznesit

Ndërsa jeni duke u përpjekur të mësoni anglisht biznesi, ka një shans të mirë që ka mijëra njerëz që përpiqen të mësojnë frazat e biznesit në gjuhën tuaj të parë.

 

Regjistrohuni për një shkëmbim të gjuhës së biznesit, ose gjeni një partner të shkëmbimit të gjuhës në një faqe si Craigslist ose një bord të buletinit të shkollës së biznesit.

 

Nëse jeni duke u përpjekur të përmirësoni aftësitë tuaja të prezantimit, gjithmonë mund të regjistroheni në klasën e Toastmaster. Kjo organizatë ofron klasa për të folur në publik - dhe është drejtuar drejt profesionistëve të biznesit.

 

Mësoni si të paraqiteni veten në mënyrë profesionale dhe cilat fjalë të përdorni. Ju do të merrni reagime në kohë reale dhe do të jeni në gjendje të mësoni shumë fraza shumë shpejt.

Lexoni një ditar biznesi, Revistë, ose Gazeta

Nëse keni një bazë të mirë për anglishten e biznesit, ju mund të dëshironi të rrisni fjalorin tuaj duke lexuar një ditar biznesi, revistë, ose gazetë. Këto revista përdorin shumë gjuhë biznesi dhe idioma angleze.

 

Të hasni një fjalë ose frazë që nuk e dini? Shikoni në internet ose në një aplikacion për të mësuar gjuhë.

 

Jo vetëm që do të mësoni rreth fjalëve dhe frazave të zakonshme, por gjithashtu do të merrni një pasqyrë të industrisë tuaj në të njëjtën kohë. Kjo është ajo që ata ‘fitojnë-fitojnë’ në botën e biznesit.

Krijoni zakone të mira

Ju nuk mund të mësoni asgjë nga pranga (një frazë tjetër!) nëse nuk je një gjeni i ftohtë me gurë. Nëse vërtet dëshironi të mësoni anglisht biznesi, ju do të doni të lini mënjanë disa kohë çdo javë për ta bërë atë një zakon.

 

Bëni një angazhim çdo javë për të:

 

 • Lexoni një pjesë të një reviste apo gazete biznesi
 • Mësoni pesë fraza të reja
 • Takohuni me një partner të shkëmbimit të gjuhës
 • Shkruani një dokument biznesi dhe ndani atë me partnerin tuaj për shqyrtim
 • Përdorni anglishten e biznesit tuaj me gojë gjatë një prezantimi pesë minutësh (mundësisht me partnerin tuaj të gjuhës për reagime)

Ec ngadalë

Importantshtë e rëndësishme të mos mbingarkoni veten me njohuri të reja. Truri i njeriut mund të mësojë vetëm kaq shumë informacion të ri në të njëjtën kohë. Kur jeni duke mësuar anglisht të biznesit, ju nuk jeni vetëm duke mësuar gjuhën; ju po mësoni gjithashtu një gjuhë të re biznesi, si dhe mënyrën e kryerjes së detyrave tuaja të punës.

Fraza të zakonshme të dobishme angleze për biznesin

Më poshtë është një listë e shkurtër e frazave të zakonshme të biznesit. Do të vini re se shumica e këtyre frazave përdorin figura të të folurit (dhe disa prej tyre rrjedhin qysh prej viteve 1800!).

 

Ndërsa është e rëndësishme të kuptohet se këto fraza nuk janë shuma e fjalëve të tyre të drejtpërdrejta, ju mund të shihni se ata kanë një farë kuptimi - nëse mund të pezulloni mosbesimin tuaj dhe të përdorni imagjinatën tuaj.

 

Qëndro në krye të: Vazhdimisht menaxhoni diçka ose monitorojeni atë.

 

Shembull: “Unë dua që ju të qëndroni në krye të raporteve të shitjeve; Nuk dua ndonjë surprizë në fund të tremujorit.

 

Bëhu në top: Ngjashëm me ‘qëndro në majë të’; mos lejoni që një detyrë të largohet nga ju.

 

Shembull: "Merrni topin duke filluar me kokë atë raport."

 

Mendoni në gishtat e këmbëve: Mendo shpejt.

 

Shembull: “Kam nevojë për punonjës që mendojnë në majë të gishtave kur bëhet fjalë për problemet e minutës së fundit.

 

Mendoni jashtë kutisë: Mendoni në mënyrë krijuese.

 

Shembull: “Projekti ynë i ardhshëm duhet të jetë unik; klienti me të vërtetë dëshiron që ne të mendojmë jashtë kutisë së kësaj ".

 

Merrni topin kodrina: Filloni në një projekt.

 

Shembull: “Alisa, a mund ta merrni topin në këtë takim biznesi duke shpjeguar sfidat tona për muajin gusht?”

 

Stuhi mendimesh: Mendoni për ide.

 

Shembull: "Do të duhet të mbledhim ide me dhjetëra ide për të zgjidhur këtë problem."

 

Tërhiqni tela: Kërkoni ndihmë ose favore nga dikush në një pozitë të fuqisë.

 

Shembull: “Mandy, mund të tërheqësh disa tela në Bashkinë e Qytetit? Ne vërtet kemi nevojë për kryetarin në bord me zonimin për atë projekt.

 

Shumë detyra: Bërja e më shumë se një detyre në të njëjtën kohë.

 

Shembull: "Ka shumë për të bërë në këtë projekt të ardhshëm, kështu që unë do të kem nevojë për të gjithë për të kryer shumë detyra. ”

 

Vish shumë kapele: Ngjashëm me shumë detyrat.

 

Shembull: “Brenda, Do të më duhet që të vish shumë kapele këtë tremujor pasi do të jesh menaxher i zyrës dhe menaxher i projektit. ”

 

Pickoni më shumë sesa mund të përtypni: Merrni përsipër më shumë sesa jeni të aftë.

 

Shembull: “Bob, Do të më pëlqente të merrja të dy pozicionet e menaxherit të zyrës dhe menaxherit të projektit, por nuk dua të kafshoj më shumë sesa mund të përtyp. ”

Fraza të dobishme specifike për industrinë

Shumica e industrive kanë frazat e tyre dhe zhargonin që ata përdorin në vend të tyre me anglishten e rregullt bisedore. Disa shembuj të një gjuhe të tillë përfshijnë:

 

 • Dorëzueshme
 • Menaxhimi i projektit
 • Autorizimi
 • Baza e fundit

 

Disa kompani përdorin zhargonin e tyre të markës, gjithashtu. Shumë kompani më të mëdha, të tilla si Google, Microsoft-i, dhe Facebook, mund të krijojë gjuhë rreth një produkti, mjet trajnimi, ose kulturën e ndërmarrjes.

 

Pse e bëjnë këtë? Ata janë duke ‘marketing’ për punonjësit e tyre. Punëtorët hyjnë në një botë tjetër pasi të hyjnë në kampusin Microsoft. Të gjithë kanë veshur një ‘uniformë’ (Veshje biznes), mjedisi ndihet në një farë mënyre, dhe ju madje flisni ndryshe nga sa flisni në shtëpi.

 

Simplyshtë thjesht një mënyrë për të krijuar një kulturë në një zyrë.

 

Shumica e kompanive nuk presin që ju ta dini këtë gjuhë - pa marrë parasysh nëse gjuha juaj e parë është anglishtja, Koreane, ose Bengalisht. Megjithëse, punonjësit zakonisht do të shkojnë përpara dhe të përdorin këtë gjuhë sepse është ajo që ata janë trajnuar të bëjnë.

 

Alwaysshtë gjithmonë në rregull të kërkosh nga dikush që të sqarohet ose shpjegohet. Duke vepruar kështu në Sh.B.A.. (dhe shumica e vendeve të tjera anglishtfolëse) konsiderohet si një shenjë respekti dhe se ju po i kushtoni vëmendje folësit dhe doni të kuptoni plotësisht atë që thuhet.

Shkruar anglisht biznesi

Vetëm në rast se nuk u hutuat tashmë, anglishtja e biznesit të shkruar ndryshon shumë ndjeshëm nga anglishtja e biznesit me gojë. Edhe njerëzit që flasin anglisht si gjuhë të parë shpesh e shohin disi sfiduese shkrimin e dokumenteve të biznesit.

 

Llojet më të zakonshme të dokumenteve të biznesit përfshijnë:

 

 • Rifillon
 • Letra përcjellëse
 • Memorandumet
 • Email
 • Letrat e bardha

 

Lajmi i mirë është se shumica e dokumenteve të mësipërme janë jashtëzakonisht formulë. Nëse e keni lexuar një të tillë, do të keni një rubrikë të mirë për të shkruar vetë një dokument të ngjashëm.

 

Rinisjet priren të jenë në një format liste dhe të përdorin pikat e plumbave. Ka disa zona ku do të duhet të shkruani një përmbledhje të vogël - por mishi dhe patatet e rezymeve janë faktet e forta.

 

Letrat motivuese janë një mundësi për ta lënë personalitetin dhe zërin tuaj të shkëlqejnë. Ata janë thjesht një deklaratë e qëllimit.

 

Memorandumet japin informacion të rëndësishëm pa shumë fjalëpërfshirje; letrat e bardha japin shumë informacion dhe priren të jenë jashtëzakonisht të gjata.

 

Email (ashtu si një email personal) jepni informacion profesionalisht dhe me pak personalitet.

 

Pavarësisht pse po përpiqeni të mësoni anglisht biznesi, këshillat dhe truket e mësipërme duhet t'ju ndihmojnë të përgatiteni për takimin tuaj të ardhshëm. Mundohuni të jeni të butë me veten; mos e rrahni veten nëse nuk kuptoni një fjalë ose frazë që nuk përkthehet në mënyrë të barabartë në gjuhën tuaj të parë.

 

Shumica e njerëzve që flasin anglisht si gjuhë e parë nuk flasin rrjedhshëm ndonjë gjuhë tjetër, kështu që ata zakonisht janë të lumtur që mundeni komunikojnë me kultura të tjera.

Merrni Vocre Tani!