Want to learn how to say good morning in different languages other than Telugu? Vocre’s language translation app can help you learn how to say hello in Spanish as well as other common languages, të tilla si mandarina, Italiane, Farsi, dhe me shume.

Të mësosh se si të thuash mirëmëngjes në Telugu nuk është aq e vështirë sa mund të duket!

 

Ndërsa mësimi i një gjuhe të tërë kërkon vite për të zotëruar, të mësosh se si të thuash një frazë të zakonshme është shumë më e lehtë. Kur mësoni të flisni një gjuhë të re, you may want to start with a few of these phrases.

 

Find out how to say good morning in Telegu as well as a few other common phrases.

Mirëmëngjes në Telugu

duke thënë mirëmëngjes në Telugu është goxha e lehtë. There are two ways to say good morning in Telugu.

 

E para është duke thënë, "Śubhōdayaṁ." Përkthimi i dytë fjalë për fjalë është, "Subhodayam." Subha do të thotë mirë dhe udayam do të thotë mëngjes.

 

Ndërsa këto dy përkthime janë përkthime fjalë për fjalë të frazës mirëmëngjes, they aren’t often used.

 

Sa herë që shihni dikë, ju në përgjithësi i përshëndetni duke thënë, “Namaskaram.” This simply means hello.

Gjuha Telugu

Telugu është një gjuhë dravidiane. This family of languages is primarily spoken in Southeast India and Sri Lanka.

 

Telugu është një gjuhë zyrtare e më shumë se një shteti indian — dhe vetëm dy gjuhë të tjera kanë kënaqësinë ta thonë këtë! Kjo gjuhë flitet në Andhra Pradesh, Telangana, dhe Puducherry. Është gjuha zyrtare e një distrikti të Puducherry, Yanam.

 

Është gjithashtu një gjuhë e vogël e shteteve të mëposhtme:

 

 • Andaman
 • Chhattisgarh
 • Karnataka
 • Kerala
 • Maharashtra
 • Ishujt Nicobar
 • Odisha
 • Punjab
 • Tamil Nadu

 

Ka më shumë se 75 milion folës telugu anembanë globit. India është shtëpia e përqendrimit më të lartë të njerëzve që flasin Telegu si gjuhë të parë. The only language with more native speakers in India is Hindi.

 

Ka pothuajse një milion njerëz që flasin telugu dhe jetojnë në SHBA. Do të gjeni përqendrimin më të lartë të folësve Telegu në Kaliforni, New Jersey, dhe Teksas.

Fraza të zakonshme teluge

Nëse dëshironi të mësoni disa fjalë dhe fraza të zakonshme telugu, disa prej tyre mund t'i gjeni këtu. Fjalët më të zakonshme në telugu përfshijnë:

 

Une: Nenu

Ti: Nuvvu

Ai: Atanu

Ajo: Aame

Ajo: Emri

Përshëndetje: Vandanalu

 

Frazat e zakonshme telugu përfshijnë:

 

Si jeni?: Neevu ela unnaavu?

Une jam mire: Unë nuk jam kshemamgaa

Naten e mire: Subha rathrilu

Faleminderit: Dandalu

Përkthimi Teluge

Përkthimi i anglishtes në një familje të gjuhëve dravidiane nuk është aq i lehtë sa përkthimi i anglishtes në një familje tjetër gjermanike - do të thotë, Përkthimi telugu nuk është më i lehtë!

 

Telugu gjithashtu ka tre dialekte, përfshirë:

 

 • Kosta Andhra
 • Rayalaseema
 • Telangana

 

Para se të përktheni anglisht në telugu, you’ll need to determine which dialect of Telugu you’re translating.

Struktura e fjalisë telugu

Përpara përkthimi nga anglishtja në telugu, you’ll also need to learn a little bit about Telugu sentence structure.

 

Anglishtja ndjek një temë / folje / objekt (PASTAJ) rendit dhe Telugu ndjek një rend kryefjal/objekti/folje (GJUMË).

Mësimi i Telugut

Nëse po përpiqeni të mësoni teluge ose të përktheni fjalë nga anglishtja në teluge (ose anasjelltas), you’ll want to download a language translation app — particularly one that has a Telugu translation dictionary and possibly voice-to-text technology.

 

Ne rekomandojmë përdorimin e softuerit të përkthimit makinerik që ka një mjet për përkthimin telugez dhe mund të përkthejë lehtësisht tekstin në të folur, siç është aplikacioni Vocre, në dispozicion në Google Play për Android ose Dyqani i Apple për iOS.

 

Program kompjuterik siç është Google Përkthe ose aplikacioni i mësimit të gjuhës të Microsoft nuk ofron të njëjtën saktësi të përkthimit në anglisht si aplikacionet me pagesë.

Mirëmëngjes në gjuhë të tjera

Dëshironi të mësoni se si të thoni Mirmengjesi ne gjuhe te ndryshme përveç telugut?

 

Aplikacioni i përkthimit të gjuhës Vocre mund t'ju ndihmojë të mësoni se si të përshëndesni në spanjisht, si dhe në gjuhë të tjera të zakonshme, të tilla si mandarina, Italiane, Farsi, dhe me shume.

Merrni Vocre Tani!