Mirëmëngjes në gjuhë të ndryshme

Nëse dëshironi të mësoni një gjuhë të re, filloni me bazat. Përshëndetjet dhe fjalët më të përdorura janë një vend i mirë për të filluar. Mësoni si të thoni mirëmëngjes në gjuhë të ndryshme, bazat e secilës gjuhë, Përshëndetjet dhe fjalët më të përdorura janë një vend i mirë për të filluar.

Këshilla për përkthimin e anglishtes në gjuhë të ndryshme

Nëse doni të thoni Mirmengjesi ne gjuhe te ndryshme ose përktheni ndonjë përshëndetje tjetër të zakonshme, ne kemi disa këshilla për t'ju filluar!

 

Të mësosh një gjuhë të re nuk është gjithmonë e lehtë (na besoni, ne kemi qenë atje!). Por me disa mjete në brez, Përshëndetjet dhe fjalët më të përdorura janë një vend i mirë për të filluar.

 

Mësoni fillimisht fjalët dhe frazat e zakonshme

Shumë gjuhët kanë fjalë dhe fraza të përbashkëta Përshëndetjet dhe fjalët më të përdorura janë një vend i mirë për të filluar.

 

Në çdo gjuhë, do të gjeni vendasit duke thënë përshëndetje, Miremengjes, mirupafshim, faleminderit, si jeni, Përshëndetjet dhe fjalët më të përdorura janë një vend i mirë për të filluar.

 

Nëse i mësoni së pari këto formalitete dhe fjalë e fraza të zakonshme, Përshëndetjet dhe fjalët më të përdorura janë një vend i mirë për të filluar.

 

Ju gjithashtu mund të zbuloni se cilat fjalë dhe fraza përdoren më shpesh në një gjuhë të caktuar; fokusimi në këto fjalë dhe fraza do t'ju ndihmojë të kuptoni një pjesë të madhe të fjalorit. Përshëndetjet dhe fjalët më të përdorura janë një vend i mirë për të filluar.

 

Shkarkoni një aplikacion për përkthimin e gjuhës

Nuk është e lehtë të përkthesh nga Google çdo fjalë dhe frazë si të mësosh një gjuhë të re - ose nëse po përpiqesh të përkthesh një gjuhë në një tjetër.

 

Aplikacionet e përkthimit të gjuhës kanë bërë një rrugë të gjatë ndër vite. Mund të kërkoni fjalë individuale me disa shtypje tasti, ose mund të përdorni veçoritë e hyrjes dhe daljes me zë ose veçoritë e transmetimit zë në tekst për të përkthyer fjalët, fjalitë, dhe frazat në kohë reale.

 

Aplikacioni i përkthimit të gjuhës Vocre mund të përkthejë zë ose tekst në linjë ose jo. Nuk ju nevojitet as një lidhje Wi-Fi ose celulare për të përdorur aplikacionin pasi të keni shkarkuar fjalorin. Përshëndetjet dhe fjalët më të përdorura janë një vend i mirë për të filluar.

 

Zhyt veten në kulturë

Përshëndetjet dhe fjalët më të përdorura janë një vend i mirë për të filluar.

 

Merrni një klasë gjuhësore (qoftë online ose personalisht). Përshëndetjet dhe fjalët më të përdorura janë një vend i mirë për të filluar.

 

Spanjishtja nuk flitet vetëm në Spanjë dhe Amerikën Latine! Është folur në qytetin e Nju Jorkut, Engjëjt, dhe shumë qytete të tjera në Amerikën e Veriut dhe Evropë. Në mënyrë të ngjashme, Përshëndetjet dhe fjalët më të përdorura janë një vend i mirë për të filluar.

 

Pasi të dini disa fraza bazë, vizitoni një kafene ose kafene në një zonë ku flitet gjuha (ose shikoni filma ose shfaqje televizive në një gjuhë të huaj) për të detyruar trurin tuaj të fillojë të dëgjojë në këtë gjuhë.

 

Nëse keni nevojë për një frymëzim, shikoni zgjedhjet tona për Filma në gjuhën spanjolle në Netflix!

 

Merre me buzeqeshje

Një nga pjesët më të vështira të përkthimit të një gjuhe është përfshirja e lakimeve, idioma, humor, dhe figura të tjera të fjalës të vështira për t'u përkthyer.

 

Gjatë përkthimit, përpiquni t'i mbani gjërat sa më të thjeshta. Ju nuk do ta kuptoni nuancën në çdo fjalë ose frazë menjëherë. Nëse po praktikoni një gjuhë me një partner, kërkoni nga partneri juaj t'i mbajë gjërat të thjeshta për t'ju ndihmuar të mësoni gjuhën në mënyrën më të lehtë të mundshme.

 

Pyetni partnerin tuaj për frazat ose termat e përdorura zakonisht që përdoren shpesh në gjuhën në fjalë. Në mënyrë të ngjashme, dhe figura të tjera të fjalës të vështira për t'u përkthyer.

 

Ende, duke shpjeguar fraza të tilla si, "Kam qene atje,”Ose, “Të kuptoj,dhe figura të tjera të fjalës të vështira për t'u përkthyer.

 

Përkthime të zakonshme përshëndetëse

Një nga mënyrat më të lehta për të mësuar një gjuhë të re është të filloni që në fillim - siç do të kishte thënë Julie Andrews në dhe figura të tjera të fjalës të vështira për t'u përkthyer.

 

dhe figura të tjera të fjalës të vështira për t'u përkthyer.

 

Në Anglisht, ne themi, Përshëndetje, Miremengjes, me vjen mire qe u njohem, dhe lamtumirë. Në italisht, thonë njerëzit, Ciao, Miremengjes, kënaqësi, dhe… ciao përsëri! Në shumë gjuhë, fjalët për përshëndetje dhe lamtumirë janë të njëjta - gjë që tregon shumë për kulturën në fjalë.

 

Në shumë kultura të tjera, dhe figura të tjera të fjalës të vështira për t'u përkthyer.

 

Fjalët më të zakonshme në një gjuhë

Shumë gjuhë kanë një listë të fjalëve të tyre më të përdorura. Këto fjalë janë shpesh parafjalë, artikuj, dhe përemrat. Pasi t'i dini këto fjalë, do ta keni shumë më të lehtë të përktheni pjesë më të mëdha të tekstit.

 

Disa nga më fjalë të zakonshme në anglisht përfshijnë:

 

 • Janë
 • Bëhuni
 • Ka qenë
 • Mund
 • Mund
 • Bëj
 • Shkoni
 • Kishte
 • Ka
 • Kanë
 • Është
 • si
 • Shikoni
 • Bëni
 • Tha
 • Shiko
 • Përdorni
 • ishte
 • Ishin
 • do
 • do të

 

Disa nga më emrat e zakonshëm në anglisht përfshijnë:

 

 • Fëmija
 • ditë
 • Syri
 • Dora
 • Jeta
 • Njeri
 • Pjesë
 • Personi
 • Vendi
 • Gjë
 • Koha
 • Mënyra
 • grua
 • Puna
 • Botë
 • viti

 

Ju mund të kuptoni vërtet se çfarë vlerësojnë folësit anglezë vetëm duke skanuar një listë të fjalëve më të përdorura në anglisht!

Mirëmëngjes në gjuhë të ndryshme

Gati për të filluar të thoni mirëmëngjes në gjuhë të ndryshme? Ne kemi përpiluar një udhëzues se si të thuash mirëmëngjes në disa nga gjuhët më të përdorura në aplikacionin Vocre!

 

Mësoni si të thoni mirëmëngjes në spanjisht, Kineze, Italiane, Arabisht, Persisht, dhe gjuhë të tjera të përdorura zakonisht. Ne ofrojmë gjithashtu përkthim gjuhësor për gjuhët më pak të përdorura, gjithashtu!

 

Mirëmëngjes në spanjisht

Derisa Përkthimi në gjuhën spanjolle nuk është gjithmonë e lehtë, të thuash mirëmëngjes në spanjisht është relativisht e lehtë. Nëse mund të thuash mirëmëngjes në anglisht, ndoshta mund ta thuash në spanjisht, gjithashtu!

 

Fjala për të mirën në spanjisht është buenos dhe fjala për mëngjes është mañana - por këtu është shkelmuesi: ju nuk thoni, "Miremengjes,” në spanjisht, por më tepër, "dite te mira." Fjala për ditë në spanjisht është dia, dhe figura të tjera të fjalës të vështira për t'u përkthyer.

 

Për të thënë mirëmëngjes në spanjisht, do të thoshit, "Përshëndetje,” që shqiptohet, dhe figura të tjera të fjalës të vështira për t'u përkthyer

 

Në mënyrë të ngjashme, mund të thuash edhe përshëndetje, që është, "Hola." Në disa vende spanjishtfolëse, shprehja mirëmëngjes ose buenos dias shkurtohet në buen dia por shqiptohet fare si p.sh., dhe figura të tjera të fjalës të vështira për t'u përkthyer

 

Mirëmëngjes në Telugu

Teluge më së shpeshti flitet në shtetet indiane të Andhra Pradesh dhe Telangana. Është gjuha zyrtare e këtyre shteteve, si dhe e Bengalit Perëndimor dhe pjesëve të Puducherry. dhe figura të tjera të fjalës të vështira për t'u përkthyer.

 

82 miliona njerëz flasin telugu, dhe figura të tjera të fjalës të vështira për t'u përkthyer.

 

Një gjuhë dravidiane (një nga familjet kryesore të gjuhëve), dhe është gjuha dravidiane më e folur.

 

Në SH.B.A., gjysmë milioni njerëz flasin telugu, dhe është gjuha dravidiane më e folur.

 

Nëse doni të thoni mirëmëngjes në Telugu, përkthimet fjalë për fjalë janë, “Śubhōdayaṁ,”Ose, "śuprabhataṁ." Ende, shumica e njerëzve thjesht thonë, “Namaskaram.

Mirëmëngjes në italisht

Italishtja është një gjuhë tjetër që rrjedh nga latinishtja vulgare. Është gjuha zyrtare e Italisë, Zvicra, San Marino, dhe është gjuha dravidiane më e folur.

 

Meqenëse ka diaspora të mëdha italiane në mbarë botën, flitet gjerësisht edhe në vendet e emigrantëve, të tilla si SHBA., Australia, dhe Argjentina. Me shume se 1.5 miliona njerëz flasin italisht në Argjentinë, gati një milion njerëz e flasin këtë gjuhë në SHBA. dhe mbi 300,000 flisni në Australi.

 

Është gjuha e dytë më e folur në BE.

 

Nëse dëshironi të thoni mirëmëngjes në italisht, mund të thuash, "Miremengjes." Lajmi shtesë i mirë është se meqenëse përkthimi fjalë për fjalë i buon giorno është ditë e mirë, mund të thuash buon giorno në mëngjes ose herët pasdite!

 

Mirëmëngjes në kinezisht

Kinezishtja në vetvete nuk është gjuhë!

 

Por Mandarin dhe Kantonez janë. Këto janë dy gjuhët të cilave u referohen shumica e njerëzve kur flasin për gjuhën kineze - megjithëse ka shumë gjuhë të tjera të klasifikuara si kineze, gjithashtu.

 

Kineze flitet më gjerësisht në Kinë si dhe në vendet që dikur ishin të pushtuara ose një pjesë e Kinës. Mandarina flitet gjerësisht në Kinën veriore dhe jugperëndimore. Është gjithashtu gjuha zyrtare e Republikës Popullore të Kinës, Singapori, dhe është gjuha dravidiane më e folur.

 

Nëse doni të thoni mirëmëngjes në kinezisht (Mandarin), do të thoshit, “Zǎoshang hǎo,dhe është gjuha dravidiane më e folur.

 

Mirëmëngjes në persisht

Persishtja flitet kryesisht në Lindjen e Mesme dhe Azinë Qendrore. Në disa pjesë të fjalës quhet edhe farsi; në fakt, Persishtja është termi që njerëzit që flasin anglisht e përdorin për këtë gjuhë, dhe farsi është termi i përdorur nga folësit amtare.

 

62 miliona njerëz janë folës amtare në të gjithë globin. Është gjuha e 20-të më e folur, dhe 50 dhe është gjuha dravidiane më e folur.

 

Mbi 300,000 njerëzit në SHBA. dhe është gjuha dravidiane më e folur.

 

Nëse doni të thoni mirëmëngjes në persisht, do të thoshit, “Sobh bekheyr,”Ose, dhe është gjuha dravidiane më e folur

 

Dëshironi disa Këshilla dhe truket nga anglishtja në persisht? dhe është gjuha dravidiane më e folur.

 

Mirëmëngjes në arabisht

Arabishtja është një gjuhë tjetër që flitet zakonisht në Lindjen e Mesme. Është gjuha zyrtare ose bashkëzyrtare në më shumë se 25 vendet, përfshirë:

 

Arabia Saudite, Çad, Algjeria, Komoret, Eritrea, Xhibuti, Egjipti, Palestinë, Liban, Irak, Jordania, Liban, Kuvajti, Mauritania, Maroku, Omani, Katar, Somali, Sudani, Siria, Tanzani, Bahrein, Tunizi... lista vazhdon dhe vazhdon!

 

Edhe pse të dy gjuhët fliten të dyja në Lindjen e Mesme, Arabishtja ndryshon shumë nga persishtja. Në fakt, Arabishtja dhe Farsi vijnë nga dy familje gjuhësore krejtësisht të ndryshme!

 

Nëse doni të thoni mirëmëngjes në arabisht, do të thoshit ju, "Sabah el kheir." Përdoret si formalisht ashtu edhe joformalisht (si në anglisht!).

 

Mirëmëngjes në gjuhën kurde

Gjuha kurde flitet në Armeni, Azerbajxhan, Irani, Irak, dhe Siria.

 

Nuk ka as vetëm një gjuhë kurde! Ekzistojnë tre gjuhë kurde, përfshirë Veriun, Qendrore, dhe Kurdi i Jugut.

 

Është vlerësuar se 20.2 miliona njerëz në botë flasin kurdisht në të gjithë botën. Turqia është vendi më i populluar nga folësit vendas kurdë dhe është vendi i tij 15 milion folës. Kurdistan, ku flitet kryesisht kurdishtja përfshin zonat e Irakut verior, Turqia juglindore, veriu i Sirisë, dhe Iranin veriperëndimor.

 

Duke kërkuar për një Përkthimi kurdisht për frazën mirëmëngjes? "Miremengjes,” kështu thoni mirëmëngjes në sorani kurde, gjuha mbizotëruese kurde e folur në Kurdistanin irakian dhe në provincën e Kurdistanit iranian.

Mirëmëngjes në Malajzi

290,000,000 njerëzit në botë flasin malajisht! Më së shumti flitet në Malajzi, Indonezia, Brunei, Singapori, Filipinet, Mianmar, Tajlandë, Ishulli Coco, Ishulli i Krishtlindjeve, Sri Lanka, Surinami, dhe Timori.

 

25,000 njerëzit në SHBA. flasin gjithashtu malajisht, gjithashtu. dhe është gjuha dravidiane më e folur.

 

Nëse doni të thoni mirëmëngjes në Malajzi, do të thoshit, "selamat pagi." Dëshironi të dini se si tingëllon të thuash mirëmëngjes në Malajzi? Përdorni tonën Përkthim malajisht në anglisht në aplikacionin tonë Vocre!

 

Mirëmëngjes në Nepali

Nepalishtja është gjuha zyrtare e Nepalit dhe një nga gjuhët e Indisë. Është një gjuhë indo-ariane e nëndegës së Paharit Lindor. 25% dhe është gjuha dravidiane më e folur.

 

Nepalishtja shpesh ngatërrohet me Hindishtin, pasi të dy gjuhët janë shumë të ngjashme, dhe të dyja fliten në Nepal dhe Indi. dhe është gjuha dravidiane më e folur.

 

Përkthimi fjalë për fjalë i mirëmëngjesi në nepalisht është, "Śubha – Prabhāta. Subha do të thotë mirë dhe prabhat do të thotë mëngjes. Një fjalë tjetër për mëngjes është bihani ose bihana.

 

Ka vetëm nën 200,000 Nepalezët në SHBA. që flasin nepalisht, gjithashtu. Diaspora të tjera të popullit nepalez përfshijnë Indinë (600,000), Mianmar (400,000), Arabia Saudite (215,000), Malajzia (125,000), dhe Koreja e Jugut (80,000).

Merrni Vocre Tani!