Mirëmëngjes në kinezisht

Mësoni si të thoni mirëmëngjes në kinezisht -- Mësoni si të thoni mirëmëngjes në kinezisht! Mësoni si të thoni mirëmëngjes në kinezisht

Të thuash frazën mirëmëngjes në kinezisht është po aq e lehtë sa është ta thuash në çdo gjuhë tjetër!

 

Ndërsa Mandarin dhe Kantonez përdorin një alfabet të ndryshëm nga anglishtja, është ende relativisht e lehtë të tingëllosh fjalë në Pinyin (drejtshkrimi i romantizuar i gjuhës kineze) Mësoni si të thoni mirëmëngjes në kinezisht.

Si të thuash mirëmëngjes në kinezisht

Nëse doni të thoni mirëmëngjes në kinezisht, së pari duhet të dini se çfarë gjuhe po flisni!

 

Kur themi se po flasim kinezisht, në fakt mund të flasim një nga disa dialekte të ndryshme.

 

E dialekti më i zakonshëm në Kinë është Mandarin (që quhet edhe Putonghua). Shumica e popullsisë së Kinës flet këtë dialekt. Por mund t'i referoheni edhe kantonezit, Xiang, Min, Wu, ose dialekte të tjera, gjithashtu.

 

Cilin dialekt flet dikush në Kinë më së shumti varet nga vendi nga është folësi. Xian flitet në veri, dhe kantonishtja flitet në Hong Kong, Kantoni, Mësoni si të thoni mirëmëngjes në kinezisht.

Mirëmëngjes në Mandarin

Përkthimi fjalë për fjalë i Mirëmëngjes në Mandarin është zǎoshang hǎo. Mund të thuash gjithashtu zǎo ān. Ose, nëse dëshiron t'i thuash mirëmëngjes dikujt që e njeh mirë (një mirëmëngjes joformale nëse përshëndetni partnerin ose shokun tuaj të dhomës) do të ishte thjesht të thuash zǎo.

 

Zǎo do të thotë herët dhe mëngjes në kinezisht. Meqenëse kinezishtja përdor edhe karaktere në fjalën e shkruar, personazhi për zǎo, që duket kështu 早, Mësoni si të thoni mirëmëngjes në kinezisht.

 

Mësoni si të thoni mirëmëngjes në kinezisht.

 

Personazhi i dytë, që qëndron për të mirën në mëngjes të mirë do të thotë paqe. Kështu që, kur i uron dikujt një mëngjes të mirë në kinezisht, Mësoni si të thoni mirëmëngjes në kinezisht.

Mirëmëngjes në kantonisht

Në kantonisht, Mësoni si të thoni mirëmëngjes në kinezisht.

 

Nëse dëshironi të shkruani frazën mirëmëngjesi në kantonisht, ju do ta bëni këtë duke skicuar personazhet e mëposhtëm: mëngjes. Siç mund ta shihni, simboli i parë është i njëjtë, por simboli i dytë është i ndryshëm nga homologu i tij mandarin (megjithëse ka disa ngjashmëri midis simboleve).

 

Kjo frazë shqiptohet ndryshe në kantonisht sesa në mandarin, gjithashtu. Nëse doni të thoni mirëmëngjes, do të thoshit, Mësoni si të thoni mirëmëngjes në kinezisht.

Mirëmëngjes në gjuhë të tjera

Dëshironi të mësoni frazën Mirmengjesi ne gjuhe te ndryshme? Nuk je vetem!

 

Mirëmëngjes është një nga përshëndetjet më të zakonshme në gjuhë të tjera, kështu që të mësosh fillimisht këtë frazë është një hyrje e shkëlqyer për çdo gjuhë. Ndërsa ne themi mirëmëngjes në anglisht, folësit e gjuhëve të tjera mund të thonë ditë të mbarë, Përshëndetje, Mësoni si të thoni mirëmëngjes në kinezisht.

 

Lajmi i mirë është se ne kemi një udhëzues se si të thuash mirëmëngjes në gjuhë të tjera - me këshilla se si ta thuash këtë frazë në disa nga më të zakonshmet (dhe më pak të folura) gjuhët në botë!

Fraza dhe fjalë të zakonshme kineze

Tani që dini si të thoni mirëmëngjes në kinezisht, ju mund të dëshironi të provoni të mësoni disa të tjerë frazat e zakonshme kineze, gjithashtu.

 

Pasi të keni disa fraza nën rripin tuaj, Mësoni si të thoni mirëmëngjes në kinezisht.

Përshëndetje të zakonshme kineze

Ndoshta përshëndetja më e zakonshme në çdo gjuhë është përshëndetje (i dyti vetëm pas lamtumirës!). Për të thënë përshëndetje në Mandarin, ju duhet vetëm të thoni, “Nǐhǎo,Mësoni si të thoni mirëmëngjes në kinezisht.

 

Në Kinë, mirësjellja është jashtëzakonisht e rëndësishme! Kjo është arsyeja pse fraza të tilla si faleminderit dhe ju jeni të mirëpritur duhet të jenë në krye të listës suaj të frazave që duhet të mësoni. Të tjera Fraza të zakonshme në Mandarin përfshijnë:

 

Përshëndetje: Nǐhǎo/Përshëndetje

Faleminderit: Xièxiè/Faleminderit

Ju jeni të mirëpritur: Bù kèqì/ju mirëpresim

Miremengjes: Zǎo/mëngjes

Naten e mire: Mësoni si të thoni mirëmëngjes në kinezisht

Unë quhem: Wǒ jiào/Emri im është

 

Cilat janë përshëndetjet më të zakonshme në gjuhën tuaj të parë? A janë të ngjashme me përshëndetjet e zakonshme në anglisht??

Fjalët më të zakonshme kineze

Meqenëse ka shumë më tepër në çdo gjuhë sesa të thuash mirëmëngjes, Përshëndetje, ose përshëndetje të tjera të zakonshme, ju mund të dëshironi të mësoni edhe disa fjalë dhe fraza të tjera.

 

Nëse jeni vetëm duke filluar të mësojë kinezisht, ju mund të dëshironi të mësoni fillimisht fjalët më të përdorura. Wǒ jiào/Emri im është.

 

Vetëm disa nga fjalët më të përdorura në kinezisht përfshijnë:

 

  • Une: wǒ/i
  • Ti: nǐ/ju
  • Ai/ajo/ajo/ajo: tā/ai/ajo
  • Ne/unë: burrat/ne
  • Ti (shumësi): nǐmen/ju
  • Tamen ata ose ata 他们
  • Kjo: zhè/kjo
  • Se: nà/se
  • Këtu: zhèli/këtu
  • Aty: nàli/ku

Këshilla për të përkthyer anglisht në kinezisht

Komunikimi me kulturat e tjera nuk është gjithmonë e lehtë. Kjo është arsyeja pse ne përpiluam këtë listë me këshilla për të përkthyer anglisht në kinezisht (dhe anasjelltas!).

Shkarkoni një aplikacion për përkthimin e gjuhës

Wǒ jiào/Emri im është.

 

Google Translate dhe aplikacionet e tjera falas të përkthimit të gjuhës në internet nuk janë gjithmonë të sakta, dhe nuk mund ta mësosh shqiptimin nga një fjalor apo libër fizik!

 

Shkarkimi i një aplikacioni për përkthimin e gjuhës mund t'ju ndihmojë të mësoni se si të shkruani dhe shqiptoni fjalë në gjuhë të tjera. Ne se ti mundesh, zgjidhni një aplikacion përkthimi që ofron dalje zë në tekst dhe audio, siç është Vocre.

 

Këto veçori heqin supozimet nga shqiptimi. Vorcre gjithashtu ju lejon të shkarkoni një fjalor të tërë menjëherë, Wǒ jiào/Emri im është.

 

Një nga aplikacionet më të mira për përkthimin e gjuhës, Vocre është në dispozicion në Apple Store për iOS dhe Google Play Store për Android. Është gjithashtu një i madh burim për t'ju ndihmuar të mësoni një gjuhë të re.

Gjeni një partner gjuhësor

Ju nuk do të mësoni një gjuhë të re duke lexuar libra ose duke lundruar shqiptimet në internet! Gjeni një partner gjuhësor për të praktikuar të folurit mandarin. Do të mësoni shumë më tepër përkulje, ton, dhe nuanca sesa do të kishit duke mësuar vetëm një gjuhë.

Zhyt veten në kulturë

Pasi të keni mësuar disa fjalë dhe fraza, Wǒ jiào/Emri im është.

 

Shikoni filma ose shfaqje televizive në gjuhën kineze (pa titra!), Wǒ jiào/Emri im është.

Merrni Vocre Tani!