Si të Mësoni Gjermanisht shpejt

Mësimi i një gjuhe të re mund të ndjehet mbizotëruese. Lajmi i mirë është se ka mjaft burime në dispozicion për të mësuar pothuajse çdo gjuhë (dhe flisni rrjedhshëm!). Gjeni se si të mësoni shpejt gjermanisht me këto truke dhe këshilla për të hakuar pothuajse çdo gjuhë.

Mësimi i një gjuhe të re mund të ndjehet mbizotëruese. Lajmi i mirë është se ka mjaft burime në dispozicion për të mësuar pothuajse çdo gjuhë (dhe flisni rrjedhshëm!). Nëse keni nevojë të mësoni se si të flisni gjermanisht biznesi, Udhëtim, ose duke studiuar, nuk duhet të jetë shumë e vështirë të mësosh disa fraza dhe fjalor bazë.

 

Gjeni se si të mësoni shpejt gjermanisht me këto truke dhe këshilla për të hakuar pothuajse çdo gjuhë.

A është e vështirë të mësosh gjermanisht?

Të mësosh ndonjë gjuhë të re është e ndërlikuar - dhe po, ndoshta e vështirë. Lajmi i mirë për anglishtfolësit vendas është se gjermanishtja dhe anglishtja janë gjuhë shumë të ngjashme, kështu që mësimi i gjuhës gjermane mund të jetë më i lehtë për anglishtfolësit sesa do të ishte për folësit spanjisht ose frëngjisht.

 

Ju madje mund të njihni disa nga fjalët më të zakonshme të përdorura në gjermanisht, si 80 nga 100 fjalët më të përdorura anglisht janë në të vërtetë fjalë gjermane (ose janë me origjinë gjermane)! Shumë fjalë gjermane tingëllojnë si fjalë anglisht të përdorura zakonisht, dhe shumë fjalë janë thjesht të njëjta.

 

Kjo e bën më të lehtë për anglishtfolësit të mësojnë shpejt gjuhën gjermane.

Filloni ngadalë

Ne shpesh kemi një tendencë të dëshirojmë të hidhemi në fund të thellë kur mësojmë një aftësi të re. Ose ndjehemi super të frikësuar nga mësimi i një gjuhe të re, ose ne e shohim veten jashtëzakonisht të ngazëllyer në fillim - dhe të mbingarkuar pas disa mësimeve.

 

Kurdoherë që jeni duke mësuar një aftësi ose gjuhë të re, është e rëndësishme të fillosh ngadalë. Ju ka më shumë të ngjarë të zhgënjeheni ose digjeni nëse përpiqeni të mësoni shumë fjalë ose fraza të reja fjalori shumë shpejt. Ju gjithashtu keni më shumë gjasa të bëni gabime nëse lëvizni shumë shpejt kur mësoni gjermanisht.

 

Në vend që të përpiqesh të mësosh shumë fjalë në të njëjtën kohë, chunk mësimet tuaja duke u përqëndruar në një aspekt të fjalorit (fjalët, bashkime, posesive, etj.).

Programoni Kohët e Studimit

Ne kemi më pak të ngjarë të qëndrojmë në të vërtetë në mësimin e një aftësie të re nëse nuk bëjmë një plan të detajuar. Mësimi i gjuhës gjermane nuk është gjuha më e vështirë për të mësuar - veçanërisht nëse tashmë keni njohur të dini anglisht. Ende, ju mund ta gjeni veten duke luftuar për të gjetur kohën për të mësuar gjermanisht nëse nuk caktoni sesione studimi në orarin tuaj.

 

Ju gjithashtu mund të dëshironi të WOOP kohët tuaja të studimit (uroj, rezultati, pengesë, planifikoj). Vendosni se cila është dëshira juaj (Dëshiroj të studioj gjermanisht për një orë në ditë). Atëherë, përcaktoni se si duket rezultati i asaj dëshire (duke mësuar gjermanisht shpejt). Stuhi mendimesh pengesa të ndryshme që mund t'ju pengojnë (Ndoshta nuk do të më pëlqente të studioja, Unë do të doja të shikoja TV në vend, etj.). Bëni një plan për të studiuar kur paraqiten pengesa (Unë do të studioj në mëngjes në rast se jam shumë i lodhur për të studiuar natën).

Së pari mësoni shqiptimin

Si anglishtfolës, jemi mësuar të tingëllojmë fjalët. Ende, jo të gjitha kombinimet e shkronjave shqiptohen njësoj në gjuhë të ndryshme.

 

Kur i mësoni fjalët e fjalorit me shikim, ka më shumë të ngjarë t’i shqiptoni keq. Nëse jeni dikush që mëson fjalët e vokabit përmes memorizimit dhe përsëritjes, ka një shans të mirë që të mësoni keq shqiptimin e fjalëve gjermane - dhe jo shqiptimet e sakta.

 

Nxënia e shqiptimit të dobët mund të shtojë më shumë kohë në studimet tuaja të gjuhës gjermane. Nëse dëshironi të mësoni gjermanisht shpejt, do të doni të mësoni shqiptimet e sakta herën e parë përreth.

 

Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është duke mësuar fjalët me zë - jo me shikim.

Mësoni fjalët më të zakonshme gjermane të vokabit

Ka qindra mijëra fjalë në gjuhën gjermane. Pse të mësoni fjalë që do t’i përdorni rrallë? Në vend të kësaj, mësoni së pari fjalët më të zakonshme gjermane. Këto fjalë përfshijnë:

 

Por: por

Në: në

Jashtë: nga

Në: në

Kjo: se

Vdes: kjo

Nga: nga

Në: një

Është: ai

Për: për

Të kesh: kanë

Une: Une

Me: me

Të tijat: të jetë

Të tijat: e tij

ti: ata

janë: janë

Luftë: ishte

Si: si

Wort: fjale

Pasi të keni mësuar fjalët më të zakonshme gjermane, mund të filloni t'i përdorni në fjali të shkurtra.

Duhet të mësoni fjalë dhe shqiptim të ri të fjalorit? Ne rekomandojmë përdorimin e softuerit të përkthimit makinerik që ka një mjet arabisht të përkthimit dhe mund të përkthejë lehtësisht tekstin në të folur, siç është aplikacioni Vocre, në dispozicion në Google Play për Android ose Dyqani i Apple për iOS.

Aplikacioni mbi hyrjen dhe daljen me zë, kështu që ju mund të thoni një fjali në anglisht dhe të dëgjoni se si tingëllon në gjermanisht në kohë reale.

Mësuar përmendësh Fjalët e Lidhura

Fjalët e lidhura janë fjalë që mësohen më lehtë sepse tingëllojnë më shumë si fjalë në gjuhë të tjera. Për shembull, fraza, Miremengjes, në gjermanisht është Miremengjes. Kjo frazë tingëllon shumë e ngjashme me frazën angleze, kështu që duhet të jetë më lehtë për ju të mbani mend.

Përdorni Flashcards

Një mënyrë e provuar dhe e vërtetë për të mësuar fjalorin është përdorimi i flashcards. Ju mund të përdorni karta fizike duke shkruar fjalë fjalësh në kartat e indeksit dhe përkthimet e tyre në anën e pasme. Ju mund të shkarkoni një aplikacion flashcard dhe të ngarkoni grupe të kartave flash në të njëjtën kohë. Disa aplikacione madje ju lejojnë të përdorni flashcards të aktivizuara me zë, do të thotë që ju mund të flisni fjalën në anglisht dhe të merrni shqiptimin gjerman me shtypjen e një butoni.

Studimi i strukturës së fjalive

Ju mund të mësoni përmendësh sesi të thoni fjali të ndryshme në gjermanisht - ose, ju mund të mësoni strukturën themelore të fjalive gjermane dhe të filloni të mësoni gjermanisht edhe më shpejt!

 

Lajmi i mirë për anglishtfolësit amë është se struktura e fjalive gjermane është pak a shumë e njëjtë me strukturën e fjalive në anglisht. Gjermanishtja ndjek një lëndë, folje, të tjera (PASTAJ) struktura e fjalisë.

 

Ku ndryshon struktura e fjalisë gjermane dhe angleze është koha, menyre, dhe vendin. Në vend që të them "Unë do të shkoj në dyqan sot,"Do të thoshit, "Unë do të shkoj sot në dyqan."

Merrni një Klasë Online

Mësimi vetë-ritëm do t'ju çojë deri tani. Edhe nëse mendoni se keni shtypur të gjitha kuizet e fjalëve tuaja të vetë-drejtuara, ju mund të dëshironi të rrisni aftësitë tuaja gjuhësore duke marrë një klasë në internet.

 

Klasat në internet mund t'ju ndihmojnë të gjeni një komunitet në gjuhën gjermane / angleze dhe të praktikoni aftësitë tuaja gjuhësore me studentë të tjerë. Do të shihni gjithashtu se si po përparojnë të tjerët, duke e bërë më të lehtë për të kuptuar se të gjithë bëjnë gabime.

 

Mësuesi juaj mund të sigurojë gjithashtu reagime të vlefshme për ju (diçka që nuk mund ta merrni nëse jeni duke mësuar solo).

 

Shumë orë mësimore në gjuhën online inkurajojnë studentët të ndajnë burimet, takohemi pas klasës, dhe inkurajojnë njëri -tjetrin gjatë gjithë procesit mësimor.

Anëtarësohuni në një Program Shkëmbimi

Pasi të keni një kuptim themelor të gjuhës gjermane (përfshirë fjalët themelore të fjalorit dhe strukturën e fjalisë), ju mund të dëshironi të provoni njohuritë tuaja në botën reale. Ka mijëra grupe shkëmbimesh gjuhësh për njerëzit që duan të mësojnë si gjermanisht ashtu edhe anglisht.

 

Këto grupe takohen si personalisht ashtu edhe në internet. Disa grupe ju çiftëzojnë me një partner, ndërsa të tjerët thjesht inkurajojnë biseda në grupe. Zakonisht, jeni çiftuar me një partner që ka një kuptim më të mirë të gjuhës angleze sesa ju gjermanishten.

 

Shkëmbimet gjuhësore do t'ju ndihmojnë të merrni reagime në kohë reale dhe të mësoni se si të përdorni idiomat dhe figurat e të folurit gjerman-shpejt.

Shkarkoni një aplikacion për përkthimin e gjuhës

Nëse keni nevojë për ndihmë për të mësuar fjalorin dhe shqiptimin në mes të seancave me partnerin tuaj për shkëmbimin e gjuhës, do të dëshironi të shkarkoni një aplikacion për përkthimin e gjuhës. Këto aplikacione do t'ju ndihmojnë të kërkoni fjalët e fjalës dhe të përktheni fjalitë angleze në ato gjermane.

 

Aplikacione si Vocre do t'ju lejojnë të flisni me një fjali në anglisht dhe të merrni një zë në gjermanisht. Kjo do t'ju ndihmojë të kuptoni strukturën e fjalisë dhe shqiptimin e saktë. Ju gjithashtu mund të kontrolloni përkthimet tuaja për saktësinë, nuk ka nevojë për partner të jetës reale.

Zhytuni në gjuhën gjermane

Kur të jeni gati për t’u ngritur lart, do të doni të zhyteni në gjuhën gjermane! Mënyra më e mirë për të mësuar gjermanisht është të zhytesh në të. Në fillim do të ndihet pak e frikshme dhe e pakëndshme, por përpjekja shtesë do t’ia vlejë sikletit.

Vizitoni një Restorant Gjerman

Një mënyrë më e lehtë për tu zhytur në gjermanisht është të vizitoni një restorant autentik gjerman. Nëse nuk jetoni në një qytet apo qytezë me një enklavë gjermane, ju thjesht mund të dëshironi të gjeni një fetë të vogël të Gjermanisë.

 

Porositni vaktin tuaj në gjermanisht, dhe përpiquni të mbani një bisedë me kamerierin, banakier, ose pronari. Shumica e restoranteve gjermane janë mësuar që studentët e gjuhës të provojnë fjalët e tyre të reja të fjalës, kështu që ata kanë më shumë gjasa të jenë pak të butë me ndonjë nga gabimet tuaja.

Lexoni Gazetat Gjermane

Nëse dëshironi të rrisni fjalorin tuaj gjermanisht, ju mund të dëshironi të provoni të lexoni libra në gazetat gjermane ose gjermane. Nëse shqetësoheni se do të humbni në një det fjalësh fjalësh, ju mund të dëshironi të filloni duke lexuar një libër që e njihni - vetëm në gjermanisht.

 

Librat për fëmijë si Përrallat e Grimm ose Çorape e gjata e Pippi të gjithë kanë parcela të njohura dhe janë në dispozicion në gjermanisht.

Shikoni filma në gjermanisht

Një nga mënyrat më shpërblyese dhe argëtuese për të mësuar gjermanisht është të shikoni filma ose shfaqje televizive në gjuhën gjermane - ose, thjesht shikoni shfaqjet tuaja të preferuara televizive të dubluara në gjermanisht.

 

Disa filma të njohur gjermanë përfshijnë:

 

  • Mirupafshim Lenin
  • Eksperimenti
  • Vrapo Lola Vrapo
  • Kompleksi Baader Meinhof
  • Një kafe në Berlin

 

Këto filma zakonisht mund t'i gjeni në Netflix ose me qira në Amazon Prime. Filmat në gjuhën gjermane janë më të mirët për t'u parë kur mësoni gjuhën, sepse këta aktorë flasin ashtu siç flasin gjermanët e vërtetë (ndërsa ndonjëherë këto nuanca mund të humbasin në filma të dubluar dhe shfaqje televizive).

Mësoni Rreth Kulturës Gjermane

Kur ju ngazëlleni për kulturën, është më e lehtë të ngjallësh eksitim për gjuhën e lidhur me kulturën.

 

Merrni një orë mësimi mbi historinë gjermane, shikoni shfaqje televizive për udhëtime dhe kultura në lidhje me Gjermaninë, dhe provoni të bëni disa pjata klasike gjermane për darkë një herë në javë. Nëse mund të gjeni përbërës autentikë gjermanë, ju mund ta gjeni veten duke lexuar shishe me erëza dhe duke mësuar fjalë të rastësishme fjalësh ndërsa hani!

Shkoni në Gjermani

Ndoshta një nga mënyrat më të mira për të mësuar gjermanisht shpejt është thjesht të zhytesh në kulturë duke vizituar Gjermaninë. Ndërsa kjo është një mënyrë e sigurt për të mësuar gjuhën relativisht shpejt, gjithashtu nuk është gjithmonë e mundur të përfundosh jetën tënde dhe të zhvendosesh në një kontinent tjetër (sidomos gjatë një pandemie!).

 

Ende, nëse jeni në gjendje të bëni një lëvizje të madhe tani, ju mund të dëshironi të drejtoheni në Vendin e Poetëve dhe Mendimtarëve për disa muaj.

 

Ndërsa shumica e gjermanëve (sidomos ato që jetojnë në qytete të mëdha) di anglisht, do të doni të shmangni të folurit anglisht sa më shumë që të jetë e mundur. U thoni shokëve të shoqes tuaj të banimit dhe miqve tuaj të përpiqen të mos flasin me ju në anglisht. Temshtë joshëse të duash të kthehesh në gjuhën tënde amtare, kështu që do të dëshironi ta vendosni veten në situata ku keni më pak të ngjarë ta bëni këtë.

Ji i sjellshem me veten

Të mësosh një gjuhë nuk është një arritje e lehtë. Ju jeni të detyruar të dilni kundër pengesave ose të ndiheni në siklet nga gabimet herë pas here.

 

Importantshtë e rëndësishme të mbani mend që të jeni të mirë me veten ndërsa mësoni gjermanisht. Praktikimi i dashamirësisë ndaj vetes do t'ju ndihmojë të bëheni më elastikë-dhe të qenit i sjellshëm me veten do ta bëjë më të lehtë të pastrosh veten dhe të vazhdosh.

Praktikoni vetë-dhembshuri

Njerëzit që praktikojnë vetë-dhembshuri kanë më shumë qëndrueshmëri sesa ata që nuk e bëjnë! Vetë-dhembshuria thjesht do të thotë që ju jeni në gjendje të uleni me ndjenja të pakëndshme dhe t'i pranoni këto ndjenja.

 

Thjesht duke bërë deklarata si, "Kjo është e vështirë,"" Ndihem budalla,”Ose, “Më duket sikur nuk i kuptoj kurrë këto gjëra siç duhet,”Mund t’ju ​​ndihmojë të pranoni ndjenjat tuaja negative para se t’i lini të shkojnë. Studimet tregojnë se njerëzit që bëjnë këtë akt të vetëm-dhembshurisë kanë më shumë gjasa të kenë sukses në testet e ardhshme dhe të ruajnë informacionin më saktë.

Bëni Mësimin e Gjermanishtes Argëtim

Nëse jeni duke u argëtuar, ka më shumë të ngjarë të vazhdoni! Mundohuni t'i bëni studimet tuaja sa më argëtuese. Festoni festat gjermane, blini një dirndl ose lederhosen në internet, dëgjoni muzikë gjermane, dhe bëj miqësi nga Gjermania.

Mos u dorëzo!

Easyshtë e lehtë të duash të heqësh dorë kur mëson një gjuhë të re. Do të ndiheni të vështirë, i hutuar, dhe të pakëndshme - shumë!

 

Ende, mbase do të duhet të përpiqeni të mësoni fjalë, struktura e fjalisë, dhe frazat pa pushim. Dallimi më i madh midis atyre që mësojnë një gjuhë dhe atyre që heqin dorë është këmbëngulja (jo talenti apo aftësia natyrore).

 

Gjermanishtja mund të jetë më e lehtë për të mësuar për shumicën e anglishtfolësve sesa gjuhët e romancës, por kjo nuk do të thotë se do të jetë e lehtë të mësosh gjermanisht shpejt.

 

Rrini me të, provoni disa nga këshillat e mësipërme, dhe ju do të flisni gjermanisht dhe komunikimi me kulturat e tjera në asnjë kohë!

Merrni Vocre Tani!