Përkthimi Anglisht në Bengalisht

Keni nevojë për përkthime të shpejta dhe të sakta në anglisht në Bengalin pa paguar një çmim për shërbimet e përkthimit? Zbuloni disa opsione për përkthimin e biznesit ose arsimit.

Komunikimi me kulturat e tjera mund të jetë e ndërlikuar. Përkthimi anglisht në bengalisht mund të jetë veçanërisht i ndërlikuar. Gjuha Bengali përdor struktura dhe shkronja të ndryshme fjalish sesa gjuhët që rrjedhin nga gjuhët gjermanike. Nëse jeni duke mësuar Bengalishten për të komunikuar me bashkëpunëtorët e biznesit ose sepse jeni të studiosh jashtë shtetit, gjeni se si të përktheni anglisht në bengalisht lehtë - pa punësimin e një përkthyesi.

Gjuha Bengale

Bengalisht (quhet edhe Bangla) është një gjuhë që flitet në të gjithë Azinë Jugore në Bangladesh, Bengali Perëndimor, dhe Asam i Poshtëm. Flitet gjerësisht në të gjithë zonën dhe është gjuha e dytë më e rëndësishme në Azinë Jugore - e dyta vetëm në hindisht. 265 milion njerëz në të gjithë botën flasin Bengalisht; 228 milion prej atyre njerëzve flasin gjuhën si gjuhën e tyre të parë. Languageshtë gjuha e shtatë më e folur në botë.

Përkthimi Anglisht në Bengalisht

Përkthimi i Bengalishtes në Anglisht është më i ndërlikuar sesa me disa gjuhë të tjera.

 

Ashtu si në gjuhën angleze, Bengalishtja nuk përdor gjininë gramatikore; megjithëse, struktura e fjalisë ndryshon nga anglishtja pasi përdor një temë, Objekt, struktura foljore në vend të temës, folje, struktura e objektit.

 

Fjalët Bengali e kanë origjinën nga Tatsama, Tadbhaba, Avahaţţha, Bideshi, dhe fjalët Desi ose Khnati. Studentët e gjuhës mund të njohin disa fjalë angleze që rrjedhin nga gjuhët e mësipërme.

 

Po përpiqesh të mësosh Bengalisht në internet? Ne rekomandojmë përdorimin e softuerit të përkthimit makinerik që mund të përkthehet lehtësisht përmes zërit ose tekstit, siç është aplikacioni Vocre, në dispozicion në Google Play për Android ose Dyqani i Apple për iOS.

 

Program kompjuterik siç është Google Përkthe ose aplikacioni i mësimit të gjuhës të Microsoft nuk ofron të njëjtën saktësi të përkthimit në anglisht si aplikacionet me pagesë.

 

Fjalor bengalisht

E Bengalisht (ose Bangla) alfabeti është i bazuar në Shkrim Bengali / Asamezisht dhe përdoret në gjuhën Bengale.

 

Ndryshe nga fjalori anglisht, fjalori bengalisht ka më shumë se 150,000 fjalët. Alfabeti ka 28 shkronja që janë krejtësisht të ndryshme nga letrat që rrjedhin nga gjuhët gjermanike.

Përkthyesit Bengalë

Përkthyesit Bengalë të Anglishtes shpesh mund të tarifojnë lart $50 nje ore. Kur bëhet fjalë për përkthimin e dorëshkrimeve, tekste të mëdha, dhe të dhënat mjekësore, tarifa e pjerrët është plotësisht me vlerë të paguhet. Por, çka nëse keni nevojë për një përkthyes anglisht për arsye personale ose thjesht për t'ju ndihmuar të mësoni Bengalisht?

 

Shikoni mjetin tonë të përkthimit në internet që mund t'ju ndihmojë të mësoni fjalë dhe fraza themelore, të tilla si pershendetje ne gjuhe te tjera.

Më shumë Përkthimi Online

Ne ofrojmë më shumë përkthime në internet në gjuhët vijuese:

 

 • Samoane
 • Bangladeshi
 • Armene
 • Guxharatisht
 • Kanada
 • Punxhabi
 • Teluge
 • Malajalameze
 • Maratisht
 • Bangladeshi
 • Nepalisht

 

Merrni Vocre Tani!