Fraza të zakonshme frëngjisht

Ju nuk keni nevojë të mësoni çdo fjalë dhe frazë përpara se të shkoni në një komb që flet frëngjisht. Këto fraza të zakonshme franceze të paktën do t'ju kalojnë nga dera e restorantit tuaj të preferuar francez.

Edhe nëse nuk dini as të thoni pershendetje ne gjuhe te tjera, këto fraza më të zakonshme franceze të paktën do t'ju kalojnë nga dera e restorantit tuaj të preferuar francez.

 

Mësoni frëngjisht (veçanërisht si një folës i anglishtes amtare) është paksa shqetësuese. Ndryshe nga gjuhët gjermanike, Frëngjisht tërheq nga latinishtja, njësoj si shumica e gjuhëve romantike. Për fat të mirë, nuk keni nevojë të mësoni çdo fjalë dhe frazë para se të drejtoheni drejt një kombi frëngjishtfolës.

 

Përshëndetjet e zakonshme Franceze

Disa nga frazat më të zakonshme franceze janë përshëndetjet. Përshëndetjet janë zakonisht frazat më të përdorura kur duke udhëtuar në Francë. Shumica e udhëtarëve pretendojnë se pasi të përshëndesin dikë, ata shpesh kthehen përsëri në gjuhët e tyre amtare (për sa kohë që folësi frëngjisht e di gjuhën e thënë).

 

Nëse gjuha juaj amtare është anglishtja dhe po shkoni drejt një qyteti të madh ku flitet frëngjishtja, ka një shans të mirë që të jeni në gjendje të anashkaloni fare frëngjisht - për sa kohë që i afroheni folësit francez me përshëndetje frëngjisht.

 

Përshëndetje Në frëngjisht

Disa përshëndetje të zakonshme përfshijnë:

Diten e mire: Bonjour

Pershendetje: Salut

çkemi: Coucou

Përshëndetje: Allô

 

Varet nga sa e njihni personin, ju mund të shtrëngoni duart ose të ofroni një puthje në secilën faqe të tij.

 

Kënaqësitë Franceze

Kënaqësitë në vendet franceze flasin janë shumë më të rëndësishme sesa në vendet ku fliten gjuhët gjermanike. Ju duhet ta njihni personin tjetër në një mënyrë pozitive - pa marrë parasysh marrëdhënien tuaj.

 

Një shembull se kur amerikanët e marrin këtë gabim është kur hyjnë në një biznes. Në shtetet, ne gjithmonë supozojmë se "klienti ka gjithmonë të drejtë" dhe "është detyra e shitësit të më përshëndesë".

 

Në shumë vende frëngjishtfolëse, është i sjellshëm jo vetëm për t'i thënë një përshëndetje një shitësi kur hyni në një biznes - por gjithashtu duhet të pyesni, "Si jeni?" gjithashtu. Hyrja në një dyqan dhe blerja pa e njohur pronarin konsiderohet jashtëzakonisht e vrazhdë.

 

Përshëndetje, si jeni?: Bonjour, comment allez-vous?

 

Si eshte nena jote?: Comment va ta mère?

 

Faleminderit shumë: Merci beaucoup

 

Ju jeni të mirëpritur: Je vous en prie

 

Përveç pyetjes se si po shkon dikush, madje mund të pyesni se si është familja e atij personi atë ditë, gjithashtu.

 

këto fraza më të zakonshme franceze të paktën do t'ju kalojnë nga dera e restorantit tuaj të preferuar francez

Një nga më të mirat tona këshilla për të mësuar një gjuhë të re? Fillimisht shkoni me frazat më të zakonshme. Kur bëhet fjalë për udhëtime, ju gjithashtu do të dëshironi të keni disa fjalë në arsenalin tuaj për t'ju çuar nga një vend në tjetrin - dhe të dini se çfarë të thoni në një hotel ose Airbnb. këto fraza më të zakonshme franceze të paktën do t'ju kalojnë nga dera e restorantit tuaj të preferuar francez, përreth dhe prapa nga çdo vend që flet frëngjisht.

 

Transporti

Të kalosh një vend frëngjishtfolës është më e vështirë kur nuk ke fjalorin e duhur për të të çuar atje ku dëshiron të shkosh. këto fraza më të zakonshme franceze të paktën do t'ju kalojnë nga dera e restorantit tuaj të preferuar francez.

 

Tren: Train

Aeroplan: Avion

Aeroporti: Aéroport

Makina: Voiture

Nga: Camionette

Autobus: Autobus

Varkë: Bateau

Trageti: Ferry

Taksi: Taxi (e lehtë, e drejtë?)

Stacion karburanti: Station-essence

Stacion treni: Gare

Metro: Métro

 

Strehimi

Keto dite, shumica e hoteleve punësojnë staf anglishtfolës. Anglishtja është bërë gjuha universale e udhëtimit, kështu që ju ndoshta mund të regjistroheni në hotelin tuaj pa asnjë problem.

 

Por nëse po qëndroni në një shtëpi shtëpie ose në një Airbnb, do të doni të shënoni disa nga këto fjalë fjalësh - ose të shkarkoni një aplikacioni i përkthyesit që lehtë mund ta përkthejë tekstin në të folur, siç është aplikacioni Vocre, në dispozicion në Google Play për Android ose Dyqani i Apple për iOS.

Fraza Strehimi Frëngjisht

Përshëndetje, une kam nje rezervim: Bonjour, j’ai un réservation.

 

Do të doja një dhomë pa pirje duhani: Je voudrais une chambre non-fumeur.

 

Në cilën orë është check-out?: A quelle heure dois-je libérer la chambre?

 

Fjalori i Strehimit Francez

Valixhe: Valise

Shtrat: Lit, couche, bâti

Letër tualeti: Papier toilette

Dush: Douche

Ujë i nxehtë: D’eau chaude

 

Ushqimi në një Restorant

Për fat të mirë, shumica e stafit të pritjes në përgjithësi, Qytetet që flasin frëngjisht kuptojnë anglisht. Por përsëri, është konsideruar sjellje e mirë të përpiqesh të flasësh frëngjisht me kamerierin tënd para se ta hedhësh në peshqir dhe të paracaktosh anglisht.

 

Tabela për një, ju lutem: Bonjour, une table pour une, s’il vous plaît.

Më duhet një menu ju lutem: La carte, s’il vous plaît?

Ujë, ju lutem: Une carafe d’eau, s’il vous plaît?

WC: Toilettes or WC

 

Shifrat franceze të fjalës

Ashtu si me çdo gjuhë, Frëngjishtja ka figurat e veta të fjalës. Mund të jetë jashtëzakonisht konfuze (dhe disi komik) të përpiqen të kuptojnë se çfarë po thonë njerëzit!

 

Kemi sy më të mëdhenj se stomaku: Nous avions les yeux plus gros que le ventre.

 

Bileta më kushtoi një krah: ce billet m’a coûté un bras.

(Në Anglisht, themi ‘një krah dhe një këmbë,’Por është thjesht një krah në frëngjisht!)

 

Për tu prishur (ose hedhur): Se faire larguer.

 

Vs zyrtare. Fraza informale franceze

Në frengjisht, është e zakonshme të përdorni fjalë dhe fraza paksa të ndryshme kur jeni duke folur me një të huaj sesa kur flisni me mikun tuaj më të mirë.

 

Fjala për 'ju' në frëngjisht është ‘tu ’nëse jeni duke folur me dikë që njihni. Nëse po flisni me dikë që dëshironi të tregoni respekt ose një të huaj, ju do të përdorni fjalën zyrtare për ‘ju,’Që është‘ vous. ’

 

Duke u drejtuar për në Francë minutën e fundit? Shikoni listën tonë të aplikacionet më të mira të udhëtimit për udhëtimet në minutën e fundit! Drejtuar për në destinacione të tjera? Gjeni se si të thoni frazat e zakonshme kineze ose fraza të zakonshme spanjolle.

 

Merrni Vocre Tani!