Превод од англиски на африканс

Looking for translations from English to Afrikaans? Без разлика дали се обидувате да научите фрази од деловен англиски јазик или ви треба превод на образование, ве покривме.

Африканскиот јазик е јазик што се зборува претежно во Африка - конкретно, се зборува во Јужна Африка, Намибија, Боцвана, Замбија, и Зимбабве. Откријте како да преведете англиски на африкански за деловни активности, училиште, или патување.

The language of Afrikaans is a Germanic language spoken by Dutch settlers originally in South Africa.

Генерално, околу седум милиони Јужноафриканци зборуваат африканс, и тоа е трет јазик со најмногу зборување во земјата. 43,741 Австралијците зборуваат на јазикот, како што прават 219,760 Намбијанците, 28,406 САД. граѓани, 11,247 У.К.. граѓани, и 8,082 Bostswanans.

Постојат три дијалекти на јазикот во Јужна Африка, вклучително и Северна Кејп, Западен Кејп, и дијалекти од Источна Кејп.

Сите дијалекти се формирани од контакт помеѓу локалното население и холандските доселеници. Дијалектот на Северна Кејп потекнува од Хои-Хои, Источна наметка со Хоса, и Западен Кејп со Големиот Кару и Кунене. Денес, there is one standardized version of the language.

Превод од англиски на африканс

Преводот на англиски на африканс всушност не е многу тешко! Ова е затоа што африканс е германски јазик (како англиски).

И англискиот и африканс имаат слична структура на реченици, содржат слични звучни зборови, и двата јазика користат еднина род (за разлика од неколку пола што ги користат романтични јазици како Шпански и Француски).

Обидувајќи се да научите африканс преку Интернет? Потребни се брзи преводи за патувања, училиште, или бизнис? Препорачуваме да користите софтвер за машинско преведување што има африканс алатка за превод и може лесно да преведува текст на говор, како што е апликацијата Vocre, достапно на Google Play за Android или продавница за јаболка за iOS.

Софтвер, како што е Google Translate или апликацијата за учење јазик на Microsoft, не нуди иста прецизност на англиски превод како платените апликации.

Африкански преведувачи

Преведувачите на англиски-африкански јазик и услугите за превод не наплатуваат колку преведувачите на други јазици. Сепак, трошоците сè уште можат да бидат значителни ако се обидувате да преведувате подолги текстови, затоа препорачуваме внесување на текстот во софтверска програма или апликација за превод на јазик.

Проверете ја нашата алатка за онлајн превод што може да ви помогне да научите основни зборови и фрази, како здраво на други јазици.

Повеќе онлајн превод

Во Вокре, веруваме дека не треба да ангажирате скап преведувач за едноставно комуницирање со некого. Нашата апликација за автоматски превод може да преведува писмена и усна комуникација.

Ние нудиме повеќе онлајн превод на следниве јазици:

 

 • Албански

 • Арапски

 • Ерменски

 • Баскиски

 • Белоруски

 • Бенгалски

 • Бугарски

 • Каталонски

 • Кинески

 • Хрватски

 • Чешки

 • Есперанто

 • Естонски

 • Филипински

 • Фински

 • Француски

 • Грчки

 • Гуџарати

 • Хаити

 • Хебрејски

 • Хинди

 • Исландски

 • Италијански

 • Јапонски

 • Корејски

 • Македонски

 • Малајски

 • Непалски

 • Норвешки

 • Полски

 • Португалски

 • Романски

 • Руски

 • Шпански

 • Свахили

 • Шведски

 • Телугу

 • Тајландски

 • Турски

 • Виетнамски

 • Јидиш

Земете Vocre сега!