Превод од англиски на панџаби

Треба да се преведе англиски на пенџаби без да ангажира преведувач на панџаби? Без разлика дали студирате во странство или ви треба превод на образование, ве покривме.

Комуницирање со други култури не е секогаш лесно. Преведувањето на англиски на пенџаби е исто толку тешко како и секој превод од германски на источен јазик. Ако ви треба превод на глас или текст од англиски на пенџап, ве покривме.

 

Јазикот на панџаби се зборува низ целиот Пакистан и е најпопуларен јазик во земјата. На панџаби, реченичната структура следи предмет, предмет, глаголски формат. Азбуката содржи 35 буквите и азбуката е различна, во зависност од тоа дали патувате во Пакистан или Индија.

Јазик на панџаби

Панџаби (напишано и панџапски) е јазик што се зборува во Пакистан и Индија. Повеќе од 125 милиони мајчин јазик го нарекуваат панџаби нивниот прв јазик. Тој е 11-тиот јазик кој најмногу се зборува во Индија. 130 милиони луѓе зборуваат на овој јазик низ целиот свет. Има повеќе од 250,000 Американци кои зборуваат пенџаби кои живеат во САД.

Превод од англиски на панџаби

Преведувањето на гласовниот превод од англиски на пенџап е потешко отколку со некои други јазици. Не е толку едноставно како да се преведуваат два германски јазици - па дури и германски и романтичен јазик.

 

Главните дијалекти на панџаби вклучуваат:

 

 • Ченавари
 • остварливо
 • Јатки, Јангли, и Рашнави
 • Hangангочи и jангви
 • Мајхи
 • Малваи
 • Пуади
 • Шахпури

 

Учениците од панџаби може да препознаат зборови, што повеќе англиски зборови се изведени од хинду и урду зборови, вклучувајќи банана, џунгла, и нирвана. Иако, зборовите што ги споделуваат хинду и урду и англиски се многу малку. Азбуката е сосема поинаква од англиската азбука, така што ќе треба да научите нови букви покрај новите зборови.

 

Гласовен превод од англиски на пенџапски

Обидувајќи се да научите панџаби преку Интернет? Препорачуваме да користите софтвер за машинско преведување што може лесно да преведува преку глас или текст од англиски на пенџапски, како што е апликацијата Vocre, достапно на Google Play за Android или продавница за јаболка за iOS.

 

Софтвер, како што е Google Translate или апликацијата за учење јазик на Microsoft, не нуди иста прецизност на англиски превод како платените апликации.

 

Речник на панџаби

Речникот на панџаби содржи милиони зборови. Азбуката се нарекува азбука Гурмуки и има 35 букви. Зборот Гурмухи се преведува на, „Од устата на гуруто,“И е изведен од зборот панџаби, 'guramukhī ’.

Преведувачи од панџаби

Преведувачите на англиски панџаби често наплатуваат скоро $100 еден час. Ако ви требаат преведени големи текстови, цената може да биде исклучително скапа. Ако се обидувате да преведувате едноставни текстови или ви треба гласовен превод од англиски на пенџапски, препорачуваме да го внесете текстот во софтверска програма или апликација за превод на јазик.

 

Проверете ја нашата алатка за онлајн превод што може да ви помогне да научите основни зборови и фрази, како здраво на други јазици.

Повеќе Онлајн превод

Сакате повеќе од преводи на англиски на панџаби? Ние нудиме повеќе онлајн превод на следниве јазици:

 

 • Албански
 • Андроид
 • Арапски
 • Азербејџански
 • Баскиски
 • Бенгалски
 • Босанец
 • Бурмански
 • Грузиски
 • Гуџарати
 • Гурмуки
 • Хинди
 • Македонски
 • Малајаламски
 • Марати
 • Непалски
 • Тамилски
 • Телугу

 

Земете Vocre сега!