Превод од англиски на бенгалски

Потребни ви се брзи и точни преводи на бенгалски англиски јазик без да плаќате премија за преведувачки услуги? Откријте неколку опции за деловен или образовен превод.

Комуницирање со други култури може да биде слабо. Преводот од англиски на бенгалски јазик може да биде особено незгоден. Бенгалскиот јазик користи различни реченични структури и букви од јазиците што потекнуваат од германските јазици. Без разлика дали учите бенгалски јазик за да комуницирате со деловни соработници или затоа што сте студирање во странство, дознајте како лесно да преведете англиски на бенгалски - без да ангажирате преведувач.

Бенгалски јазик

Бенгалски (наречена и Бангла) е јазик што се зборува низ цела Јужна Азија во Бангладеш, Западен Бенгал, и Долен Асам. Се зборува широко низ целата област и е втор најважен јазик во Јужна Азија - втор по хинди. 265 милиони луѓе ширум светот зборуваат бенгалски; 228 милиони од тие луѓе го зборуваат јазикот како прв јазик. Тоа е седмиот јазик на кој најмногу се зборува во светот.

Превод од англиски на бенгалски

Преведувањето на бенгалски на англиски е потешко отколку со некои други јазици.

 

Како на англиски јазик, Бенгалскиот јазик не користи граматички пол; иако, реченичната структура се разликува од англискиот бидејќи користи предмет, предмет, глаголска структура наместо подмет, глагол, објектна структура.

 

Бенгалските зборови потекнуваат од Тацама, Тадбаба, Авахаха, Бидеши, и зборови Деси или Кнати. Студентите на јазикот може да препознаат некои англиски зборови што се изведени од горенаведените јазици.

 

Обидувајќи се да научите бенгалски преку Интернет? Препорачуваме да користите софтвер за машински превод што може лесно да се преведува преку глас или текст, како што е апликацијата Vocre, достапно на Google Play за Android или продавница за јаболка за iOS.

 

Софтвер, како што е Google Translate или апликацијата за учење јазик на Microsoft, не нуди иста прецизност на англиски превод како платените апликации.

 

Бенгалски речник

На Бенгалски (или Бангла) азбуката се заснова на Бенгалско / асамско писмо и се користи во бенгалскиот јазик.

 

За разлика од англискиот речник, речникот бенгалски има повеќе од 150,000 зборови. Азбуката има 28 букви кои се сосема различни од буквите добиени од германските јазици.

Бенгалски преведувачи

Англиски бенгалски преведувачи честопати можат да наплатат од $50 еден час. Кога станува збор за преводот на ракописите, големи текстови, и медицинска евиденција, стрмниот надоместок вреди да се плати. Но, што ако ви треба преведувач на англиски јазик од лични причини или едноставно да ви помогне да научите бенгалски јазик?

 

Проверете ја нашата алатка за онлајн превод што може да ви помогне да научите основни зборови и фрази, како здраво на други јазици.

Повеќе Онлајн превод

Ние нудиме повеќе онлајн превод на следниве јазици:

 

 • Самоански
 • Бангладеш
 • Ерменски
 • Гуџарати
 • Канада
 • Панџаби
 • Телугу
 • Малајаламски
 • Марати
 • Бангладеш
 • Непалски

 

Земете Vocre сега!