Përkthimi nga Urdu në Anglisht

Want to know how to translate Urdu to English? We've got some tips to help you translate different languages -- from pronunciation to grammar to vocab.

Mësoni disa këshilla për përkthimin nga urdu në anglisht — dhe ku të gjeni një aplikacion për ta bërë atë për ju.

 

Urdu është një gjuhë indo-ariane e folur kryesisht në Pakistan dhe në Azinë Jugore. Është reciprokisht e kuptueshme me hindisht, si folës të Urdu dhe Hindi zakonisht mund ta kuptojnë njëri-tjetrin. Urdu dhe Hindi janë aq të lidhura ngushtë sa që gjuha shpesh quhet hindu-urdu ose hindustani.

 

Ku flitet urdu?

Me shume se 170 miliona njerëz flasin urdu në të gjithë botën. Gjuha flitet kryesisht në Pakistan dhe Indi dhe është gjuha zyrtare e Pakistanit.

 

Diku tjetër në botë, të gjuha urdu flitet në Emiratet e Bashkuara Arabe, Mbretëria e Bashkuar, dhe Shtetet e Bashkuara.

 

Me shume se 300,000 Amerikanët dhe më shumë se 400,000 Qytetarët britanikë flasin urdu.

Këshilla për përkthimin nga urdu në anglisht

Dëshironi të mësoni shpejt gjuhën urdu në anglisht këshilla për përkthim? Ne kemi disa truke për t'ju ndihmuar të mësoni përkthimin e gjuhës dhe të futni gishtat e këmbëve në botët e panjohura të gramatikës, vokab, shqiptimi, dhe me shume!

Këshilla për të mësuar çdo gjuhë

Nëse dëshironi të mësoni se si të përktheni urdu në anglisht (ose ndonjë gjuhë për këtë çështje!), ne rekomandojmë shkarkimin e një aplikacioni për përkthimin e gjuhës.

 

Ju mund të arrini deri tani vetëm duke përdorur Google Translate ose mjete të tjera falas për të mësuar shqiptimin dhe strukturën e fjalisë.

 

Aplikacionet si përkthyesi jashtë linje i Vocre mund t'ju ndihmojnë të mësoni gramatikën bazë dhe fjalët e fjalorit - madje edhe të përktheni zërin në tekst për ju. Shkarkoni fjalorin në smartphone tuaj për të përdorur aplikacionin edhe kur nuk keni akses në internet.

 

Vocre është një nga aplikacionet më të mira të përkthimit të gjuhës dhe është i disponueshëm për iOS në Dyqani i Aplikacioneve dhe Android në Dyqani i Google Play.

Bisedë nga urdu në anglisht

të mësuarit urdu bisedore është më e lehtë sesa të mësosh se si të shkruash gjuhën. Duke mësuar fjalët urdu më të folura, do të jeni në gjendje të kuptoni shumë nga ato që thuhet në bisedë.

Shqiptimi Urdu

Sigurisht, shqiptimi është një nga aspektet më të rëndësishme të mësimit të një gjuhe të re. Nëse nuk i shqiptoni fjalët si duhet, do të dalloheni si folës fillestar!

 

Tingujt e pranishëm në urdu nuk janë tinguj që përdoren në shumë gjuhë të tjera.

 

Aplikacionet e mësimit të gjuhës, siç është Vocre, mund t'ju ndihmojë të mësoni shqiptimin e saktë të fjalëve në urdu.

Mësimi i Gramatikës Urdu

Mësimi i strukturës bazë gramatikore të urdusë është një mënyrë e shkëlqyer për të mësuar këtë gjuhë.

 

Kur di të ndërtosh një fjali, mund të përzieni dhe përputhni fjalë të ndryshme për të bërë fjali të plota dhe më pas fraza.

Merrni Vocre Tani!