Planifikimi i udhëtimit ndërkombëtar është një domosdoshmëri këto ditë. Udhëtimi jashtë vendit është një aventurë, por mos bëni asnjë gabim për këtë: Ju duhet të jeni të përgatitur.

Kjo është më e vërtetë tani se kurrë në epokën e COVID, kur vende të ndryshme paraqesin rreziqe të ndryshme. Për më tepër, variantet e reja po e bëjnë udhëtimin e ardhshëm po aq të paparashikueshëm sa ka qenë që herët 2020.

Por kjo nuk do të thotë që ju duhet të shmangni fare udhëtimet e huaja (me përjashtim të vendeve ku ekspertët mjekësorë këshillojnë kundër tij). Thjesht duhet të dini se çfarë ka të ngjarë të përballeni në destinacionin tuaj dhe çfarë sfidash mund të hasni për të arritur atje.

Planifikimi Ndërkombëtar i Udhëtimit: Përgatitja për udhëtimin tuaj

Planifikimi i udhëtimit ndërkombëtar kërkon pak më shumë durim sesa planifikimi për një udhëtim brenda vendit. Mos harroni të bëni një kontroll, ndërtoni një buxhet, paketoni gjërat thelbësore - dhe (gjuha - veçanërisht nëse gjuha flitet në disa vende ose rajone të ndryshme ku do të udhëtoni) mësoni gjuhën me ndihmën e një aplikacioni për përkthim të gjuhës!

1. Bëni një kontroll

E CDC rekomandon ju lini një takim me mjekun tuaj ose një specialist të shëndetit të udhëtimit të paktën një muaj përpara se të planifikoni të niseni. Mos prisni të bëni një kontroll mbi librat. Asnjëherë nuk e dini se sa i zënë mund të jetë ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor ose sa larg do t'ju duhet të caktoni një takim, kështu që bëni një sapo të dini se kur planifikoni të largoheni.

Konsultohuni për çdo gjendje mjekësore që keni dhe se si ato mund të ndërveprojnë me mjedisin ku po shkoni. Alergjitë dhe astma janë disa shembuj. Ju nuk dëshironi të përfundoni diku që shkakton reaksione të rënda alergjike, ose me cilësi të dobët të ajrit që mund të kontribuojë në problemet e frymëmarrjes.

ose me cilësi të dobët të ajrit që mund të kontribuojë në problemet e frymëmarrjes. ose me cilësi të dobët të ajrit që mund të kontribuojë në problemet e frymëmarrjes ose me cilësi të dobët të ajrit që mund të kontribuojë në problemet e frymëmarrjes, për shembull, ose me cilësi të dobët të ajrit që mund të kontribuojë në problemet e frymëmarrjes. ose me cilësi të dobët të ajrit që mund të kontribuojë në problemet e frymëmarrjes, ose me cilësi të dobët të ajrit që mund të kontribuojë në problemet e frymëmarrjes.

ose me cilësi të dobët të ajrit që mund të kontribuojë në problemet e frymëmarrjes, ose me cilësi të dobët të ajrit që mund të kontribuojë në problemet e frymëmarrjes ose me cilësi të dobët të ajrit që mund të kontribuojë në problemet e frymëmarrjes, ose me cilësi të dobët të ajrit që mund të kontribuojë në problemet e frymëmarrjes. ose me cilësi të dobët të ajrit që mund të kontribuojë në problemet e frymëmarrjes.

2. ose me cilësi të dobët të ajrit që mund të kontribuojë në problemet e frymëmarrjes

ose me cilësi të dobët të ajrit që mund të kontribuojë në problemet e frymëmarrjes, dhe filloni të lini mënjanë para shumë përpara se të largoheni. Dijeni se kostot mund të ndryshojnë para jush, dhe jepini vetes një jastëk. Biletat e avionit po rriten dhe po ashtu edhe çmimet e benzinës.

Një nga këshillat më të rëndësishme të planifikimit të udhëtimit ndërkombëtar është ndërtimi i një buxheti.

Ju gjithashtu duhet të hulumtoni kursin e këmbimit dhe mënyrën e pagesës për produktet dhe shërbimet në destinacionin tuaj. Rezerva Federale ka një tabela e kurseve të këmbimit që tregon normat aktuale dhe në cilën drejtim janë drejtuar. Keni ca para në dorë në monedhën vendase; ju zakonisht mund të merrni disa në bankën tuaj lokale përpara se të largoheni.

Plastika është zakonisht një opsion i shkëlqyeshëm sepse zvogëlon përgjegjësinë e mashtrimit, por disa kompani ngarkoni një tarifë prej 1% te 3% për përdorimin e kartave të kreditit jashtë vendit. Kështu që, kontrolloni me lëshuesin e kartës tuaj përpara se të shkoni. Gjithashtu do t'ju duhet t'i njoftoni se do të udhëtoni në mënyrë që blerjet tuaja të mos flamurohen dhe karta juaj të mos anulohet.

Gjithashtu do t'ju duhet t'i njoftoni se do të udhëtoni në mënyrë që blerjet tuaja të mos flamurohen dhe karta juaj të mos anulohet, Gjithashtu do t'ju duhet t'i njoftoni se do të udhëtoni në mënyrë që blerjet tuaja të mos flamurohen dhe karta juaj të mos anulohet Gjithashtu do t'ju duhet t'i njoftoni se do të udhëtoni në mënyrë që blerjet tuaja të mos flamurohen dhe karta juaj të mos anulohet. Gjithashtu do t'ju duhet t'i njoftoni se do të udhëtoni në mënyrë që blerjet tuaja të mos flamurohen dhe karta juaj të mos anulohet, Gjithashtu do t'ju duhet t'i njoftoni se do të udhëtoni në mënyrë që blerjet tuaja të mos flamurohen dhe karta juaj të mos anulohet. Gjithashtu do t'ju duhet t'i njoftoni se do të udhëtoni në mënyrë që blerjet tuaja të mos flamurohen dhe karta juaj të mos anulohet, Gjithashtu do t'ju duhet t'i njoftoni se do të udhëtoni në mënyrë që blerjet tuaja të mos flamurohen dhe karta juaj të mos anulohet.

3. Mësoni gjuhën

Gjithashtu do t'ju duhet t'i njoftoni se do të udhëtoni në mënyrë që blerjet tuaja të mos flamurohen dhe karta juaj të mos anulohet, Gjithashtu do t'ju duhet t'i njoftoni se do të udhëtoni në mënyrë që blerjet tuaja të mos flamurohen dhe karta juaj të mos anulohet (Gjithashtu do t'ju duhet t'i njoftoni se do të udhëtoni në mënyrë që blerjet tuaja të mos flamurohen dhe karta juaj të mos anulohet), Gjithashtu do t'ju duhet t'i njoftoni se do të udhëtoni në mënyrë që blerjet tuaja të mos flamurohen dhe karta juaj të mos anulohet.

Gjithashtu do t'ju duhet t'i njoftoni se do të udhëtoni në mënyrë që blerjet tuaja të mos flamurohen dhe karta juaj të mos anulohet? Gjithashtu do t'ju duhet t'i njoftoni se do të udhëtoni në mënyrë që blerjet tuaja të mos flamurohen dhe karta juaj të mos anulohet? Gjithashtu do t'ju duhet t'i njoftoni se do të udhëtoni në mënyrë që blerjet tuaja të mos flamurohen dhe karta juaj të mos anulohet? Të gjitha këto janë pyetje që duhet të dini se si t'i bëni - dhe do t'ju duhet të jeni në gjendje t'i kuptoni përgjigjet.

Të gjitha këto janë pyetje që duhet të dini se si t'i bëni - dhe do t'ju duhet të jeni në gjendje t'i kuptoni përgjigjet Të gjitha këto janë pyetje që duhet të dini se si t'i bëni - dhe do t'ju duhet të jeni në gjendje t'i kuptoni përgjigjet (Të gjitha këto janë pyetje që duhet të dini se si t'i bëni - dhe do t'ju duhet të jeni në gjendje t'i kuptoni përgjigjet, YouTube, Të gjitha këto janë pyetje që duhet të dini se si t'i bëni - dhe do t'ju duhet të jeni në gjendje t'i kuptoni përgjigjet) Të gjitha këto janë pyetje që duhet të dini se si t'i bëni - dhe do t'ju duhet të jeni në gjendje t'i kuptoni përgjigjet. Të gjitha këto janë pyetje që duhet të dini se si t'i bëni - dhe do t'ju duhet të jeni në gjendje t'i kuptoni përgjigjet, Të gjitha këto janë pyetje që duhet të dini se si t'i bëni - dhe do t'ju duhet të jeni në gjendje t'i kuptoni përgjigjet. Të gjitha këto janë pyetje që duhet të dini se si t'i bëni - dhe do t'ju duhet të jeni në gjendje t'i kuptoni përgjigjet. 1 Të gjitha këto janë pyetje që duhet të dini se si t'i bëni - dhe do t'ju duhet të jeni në gjendje t'i kuptoni përgjigjet Të gjitha këto janë pyetje që duhet të dini se si t'i bëni - dhe do t'ju duhet të jeni në gjendje t'i kuptoni përgjigjet.

4. Të gjitha këto janë pyetje që duhet të dini se si t'i bëni - dhe do t'ju duhet të jeni në gjendje t'i kuptoni përgjigjet

Të gjitha këto janë pyetje që duhet të dini se si t'i bëni - dhe do t'ju duhet të jeni në gjendje t'i kuptoni përgjigjet. Të gjitha këto janë pyetje që duhet të dini se si t'i bëni - dhe do t'ju duhet të jeni në gjendje t'i kuptoni përgjigjet, Të gjitha këto janë pyetje që duhet të dini se si t'i bëni - dhe do t'ju duhet të jeni në gjendje t'i kuptoni përgjigjet, për shembull.

Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh, Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh, Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh. Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh (Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh, Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh, ose të dyja?). Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh, Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh, Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh.

Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh, me shume se 80% Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh. Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh, Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh.

Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh, Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh. Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh Përcaktoni sa hapësirë ​​​​do të keni dhe hartoni një listë artikujsh, por disa vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre deri në gjashtë muaj (por disa vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre deri në gjashtë muaj) por disa vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre deri në gjashtë muaj. por disa vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre deri në gjashtë muaj, por disa vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre deri në gjashtë muaj.

5. por disa vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre deri në gjashtë muaj

por disa vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre deri në gjashtë muaj: por disa vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre deri në gjashtë muaj. por disa vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre deri në gjashtë muaj, por disa vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre deri në gjashtë muaj. por disa vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre deri në gjashtë muaj. E por disa vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre deri në gjashtë muaj por disa vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre deri në gjashtë muaj.

por disa vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre deri në gjashtë muaj, por disa vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre deri në gjashtë muaj. Për shembull, por disa vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre deri në gjashtë muaj, por disa vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre deri në gjashtë muaj por disa vende kërkojnë që pasaporta juaj të jetë e vlefshme për të paktën tre deri në gjashtë muaj për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin.

6. për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin

për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin. për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin, për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin.

për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin, për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin, për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin, për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin, për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin. për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin, për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin, për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin

për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin, për t'u siguruar që keni gjithçka që ju nevojitet për të bërë udhëtimin

 

Merrni Vocre Tani!