Mirëmëngjes në Tamile

Tamilishtja flitet kryesisht në Indi dhe Sri Lanka. Zbuloni se si të thoni mirëmëngjes në Tamile dhe mësoni për këtë gjuhë dravidiane — veçanërisht nëse doni të përktheni përshëndetje në Tamile për biznes, shkollë, ose udhëtime.

Tamilisht flitet nga 77 milion njerëz në botë, përfshirë 68 milion njerëz që e flasin atë si gjuhë të parë dhe 9 miliona njerëz që e flasin atë si gjuhë të dytë.

 

Në SH.B.A., 250,000 njerëzit flasin këtë gjuhë. Ka xhepa të folësve tamile në Kaliforni, Teksas, dhe New Jersey.

Si të thuash mirëmëngjes në Tamile

Në të gjithë globin, njerëzit thonë mirëmëngjes kur duan të përshëndesin dikë gjënë e parë në mëngjes (dhe ndonjëherë mund të përdoret në çdo kohë para mbrëmjes!), për të thënë përshëndetje, ose për të pranuar një kalimtar.

 

Për të thënë mirëmëngjes në Tamile, do të thoshit, “Kālai vaṇakkam!”

 

E Përkthimi nga anglishtja në tamile i kālai është mëngjes, dhe vaṇakkam do të thotë përshëndetje; kështu që, përkthimi fjalë për fjalë i kālai vaṇakkam është përshëndetje në mëngjes!

 

Nëse dëshironi ta shkruani këtë frazë, do të bënit kështu: Miremengjes.

 

Ju gjithashtu mund të përdorni vaṇakkam si një përshëndetje - pa e futur as kālai në fjali! Në Indi, njerëzit nuk thonë vërtet mirëmëngjes; ata thjesht thonë, "Përshëndetje."

Shqiptimi Kālai Vaṇakkam

Dëshironi të mësoni se si të shqiptoni kālai vaṇakkam? Thjesht thuaj, “Kah-lee vah-nah-kumbari. "

 

Nëse dëshironi të dëgjoni dikë të flasë këtë përshëndetje, ju mund të dëshironi të shkarkoni një aplikacion përkthimi në gjuhë që ofron përkthim nga fjalimi në tekst.

 

Vokër ofron tekst në të folur, fjalë-tekst, madje edhe përkthimi zë më zë. Pjesa më e mirë është se mund ta shkarkoni aplikacionin në telefonin tuaj kur keni Wi-Fi ose shërbim celular dhe të vazhdoni ta përdorni edhe nëse sinjali juaj humbet..

 

Vocre është një nga aplikacionet më të mira për përkthimin e gjuhës në dispozicion në Apple Store për iOS ose Google Play Store për Android.

Gjuha Tamile: Një histori

Gjuha Tamile vjen nga familja Dravidiane e gjuhëve (70 gjuhët që fliten kryesisht në Indinë Juglindore dhe Sri Lanka)

 

Do të gjeni popullsinë më të madhe të folësve tamil në Tamil Nadu, Sri Lanka, dhe Singapori. Është gjuha zyrtare e Tamil Nadu, Sri Lanka, Singapori, dhe Puducherry (një sindikatë indiane).

 

Tamilishtja është një gjuhë klasike indiane dhe një gjuhë e planifikuar e Kushtetutës Indiane dhe është një nga gjuhët më të vjetra në botë!

 

Gjuha flitet gjithashtu në vendet në vijim të botës:

 

 • Fixhi
 • Malajzia
 • Mauritius
 • Puducherry (Pondicherry)
 • Singapori
 • Afrika e Jugut
 • Sri Lanka
 • Tamil Nadu

Dialektet Tamile

Dialektet e Tamilisht përfshijnë:

 

 • Batticaloa Tamil
 • Tamilja qendrore
 • Jaffna Tamil
 • Kongu Tamil
 • Kumari Tamil
 • Madras Bashai
 • Tamura madurai
 • Negombo Tamil
 • Nellai Tamil
 • Sankethi

 

Shikoni mjetin tonë të përkthimit në internet që mund t'ju ndihmojë të mësoni fjalë dhe fraza themelore, të tilla si pershendetje ne gjuhe te tjera.

 

Nevojë për aplikacioni për përkthimin më të mirë të gjuhës për përkthimi i arsimit, shkollë, ose fraza anglisht biznesi? Ne rekomandojmë përdorimin e softuerit të përkthimit makinerik që ka një mjet përkthimi tamil dhe mund të përkthejë lehtësisht tekstin në të folur, siç është aplikacioni Vocre, në dispozicion në Google Play për Android ose Dyqani i Apple për iOS.

Merrni Vocre Tani!