Studimi i hileve dhe sugjerimeve jashtë vendit

Nisja jashtë vendit për vitin e ardhshëm? Këto këshilla dhe truke për të studiuar jashtë vendit do t'ju sigurojnë që të keni përvojën më të mirë të mundshme -- pa asnjë surprizë.

Studimi jashtë është një përvojë e paharrueshme. Aq sa ndoshta nuk jeni shumë të shqetësuar për të kaluar një kohë të mrekullueshme. Ende, studimi jashtë mund të jetë gjithashtu një dashnore mizore - ka gjëra të panumërta që mund të vendosin lehtësisht një ngërç në stilin tuaj. Ndiqni këto këshilla për të kaluar një vit të shkëlqyeshëm larg shtëpisë.

 

Studimi jashtë vendit Dos dhe Don’ts

Bëj përpiquni të takoni sa më shumë njerëz që të jetë e mundur; mos harroni të caktoni pak kohë për pushim dhe relaksim.

 

Bëj provoni ushqime vendase në vendin tuaj të destinacionit; mos e kaloni udhëtimin tuaj duke ngrënë ushqime nga shtëpia.

 

Bëj përpiquni të mësoni gjuhën e vendit tuaj të destinacionit; mos e kaloni tërë vitin tuaj jashtë vendit duke studiuar në dhomën tuaj.

 

Bëj përdorni mendjen e shëndoshë për të qëndruar të sigurt; mos e kaloni të gjithë udhëtimin tuaj duke u shqetësuar për çdo gjë të vogël.

 

Bëj kërkoni ndihmë kur keni nevojë për të; mos shmangni daljen jashtë zonës tuaj të rehatisë.

 

Takoni sa më shumë njerëz të jetë e mundur

Gjysma e arsyes për të studiuar jashtë është që takoni sa më shumë njerëz të rinj sa të jetë e mundur. Ju nuk doni të udhëtoni në gjysmë të rrugës nëpër botë (ose në anën tjetër të botës) vetëm për të kaluar kohën tuaj në konvikt, duke parë "Game of Thrones".

 

Regjistrohuni për sa më shumë aktivitete që mundeni. Mundohuni të takoni sa më shumë njerëz nga vendet e tjera.

 

Kjo u tha, mos e djeg veten, ose. Mos harroni të caktoni disa joproduktive për rimbushjen e baterive.

 

Mos u trembni për kuzhinën

po, me siguri do të të marrë malli për pjatën tënde të preferuar italiano-amerikane që vetëm një restorant në qytetin tënd di të gatuajë ‘ashtu.’ Do të keni dëshira të çuditshme për meze dhe drithëra që kurrë nuk e dinit se ju pëlqen.

 

Mos harroni të provoni gjëra të reja. Hani pjatën kombëtare të vendit tuaj të destinacionit. Provoni të gjitha snacks çuditshme në dyqanet qoshe.

 

Mësoni Gjuhën sa më shpejtë që të jetë e mundur

Ju nuk do të keni nevojë të zotëroni një gjuhë tjetër përpara se të regjistroheni për një program studimi jashtë vendit. Por ju do të dëshironi të bëni një përpjekje për të mësuar gjuhën e destinacionit tuaj. Mos kini kohë për të mësuar një gjuhë brenda disa ditësh? Shkarkoni një aplikacion për gjuhë për të ndihmuar në thyerjen e barrierave gjuhësore.

 

Qëndro i sigurt

Kur është fjala për duke qëndruar i sigurt në destinacionin tuaj, gjithçka ka të bëjë me kërkime.

 

Gjeni se cilat lagje janë të sigurta dhe cilat duhet të shmangen. Mos mbani në para në ton shumë para. Vish çantën e shpinës në gjoks në metro. Hulumtoni mashtrimet lokale në mënyrë që të zbuloni se si t'i shmangni ato. Mos bredhni vetëm në zona të mbipopulluara.

 

Mos harroni se jeni atje për të punuar

Një nga fatkeqësitë më të mëdha të një studimi jashtë vitit është të harrosh se je aty për të punuar. Mosarritja e detyrave dhe mungimi i orëve është pothuajse shumë e lehtë kur përpiqesh të bësh kujtime që zgjasin gjithë jetën.

 

Shumë studentë amerikanë gjithashtu shpesh e gjejnë veten e tyre për herë të parë - në vendet pa një moshë të ligjshme për të pirë.

 

Merre me ngadale. Ju keni gjithë jetën tuaj për t'u argëtuar. Por ju keni vetëm një shans për të studiuar jashtë vendit. Shfrytëzojeni maksimalisht udhëtimin tuaj deri në duke qëndruar i përqendruar dhe duke i bërë studimet tuaja përparësinë tuaj të parë.

 

Dokumentoni Udhëtimin Tuaj

Nëse metoda juaj e preferuar e dokumentimit është Snapchat, një ditar, një blog ose Instagram Stories, mos harroni të dokumentoni udhëtimin tuaj.

 

Ndërsa një vit mund të duket si një kohë e gjatë, në të vërtetë nuk është aspak shumë e gjatë. Do të shkojë shumë më shpejt sesa prisni.

 

Paketo zgjuar

Temshtë joshëse të duash paketoni të gjithë veshjet tuaja për një vit udhëtimi. Pas te gjithave, do t'ju duhen rroba me vlerë një vit. Kush e di se kur mund të keni nevojë për veshjen tuaj më të ndritshme, e mbuluar me sequins. Ose, xhupat tuaj të preferuar ose xhupin tuaj për kthimin në shtëpi.

 

Paketoni sa më pak të jetë e mundur. Mos harroni se gjithmonë mund të blini më shumë kur të arrini në destinacionin tuaj. Ju gjithashtu mund të keni artikuj të dërguar tek ju.

 

Kërkoni ndihmë

Në një moment gjatë udhëtimit tuaj, do të duhet të kërkoni ndihmë nga dikush. Pavarësisht nëse është shoku juaj i dhomës për ndihmë në detyrat e shtëpisë ose këshilltari juaj udhëzues për këshilla mbi trajtimin e tronditjes kulturore, ndoshta do të ndodhë. OKshtë në rregull të keni nevojë për ndihmë. Ashtë një shenjë e forcës - jo e dobësisë.

 

Mësoni të përshtateni për të jetuar me të tjerët

Të mësuarit për të jetuar me të tjerët nuk është e lehtë. Abroadshtë edhe më e vështirë se sa është brenda. Do të përfundoni të jetoni me njerëz nga kultura dhe vende të tjera. Shoku juaj i dhomës ndoshta do të ketë zakone të ndryshme nga ato me të cilat jeni mësuar. Ajo që konsiderohet e pasjellshme në SHBA. mund të jetë praktikë e zakonshme në vendet e tjera - dhe anasjelltas.

 

Sa më fleksibël jeni të përshtateni me ndryshimet, aq më lehtë do të jetë arritja në pjesën argëtuese të të jetuarit jashtë vendit.

 

Rishikoni marrëdhënien tuaj në distancë të largët

Ne e urrejmë të jemi klishe, por tuajat marrëdhënie në distancë mund të mos zgjasë më shumë se disa muaj - dhe do të përfundojë duke ju mbajtur mbrapa. Ju nuk doni të pendoheni që kaluat lidhjen me shokët tuaj të rinj të klasës sepse keni një takim telefonik me të dashurin ose të dashurën tuaj në shtëpi.

 

Ju gjithashtu nuk doni të qëndroni në një marrëdhënie në distancë të largët sepse e kuptoni që e keni humbur shansin tuaj për të bërë miqësi me shokët tuaj të klasës.

 

Në vend të kësaj, kushtojini vëmendjen tuaj të plotë përvojës suaj të studimit jashtë vendit.

 

Merrni Vocre Tani!