8 Gjërat që ju nevojiten për të udhëtuar në Francë

Franca ka mbaruar 89 milion turistë vizitojnë vendin çdo vit, me një qëllim për të arritur tejkaluar 100 miliona turistë në vitet e ardhshme. Me kaq shumë pamje të bukura, nga Luvri në Kullën Eifel, ka diçka për të gjithë që udhëtojnë në Francë. Ndërsa ka shumë planifikim për të bërë, ka disa artikuj që dëshironi të sillni së bashku me Udhëzuesin tuaj të Udhëtimit në Francë.

1. Pasaporta dhe ID-ja e fotografisë

Sigurisht, do t'ju duhet një pasaportë ose vizë për të vizituar Francën. Sigurohuni që të aplikoni për secilin dokument shumë herët sepse mund të duhen javë ose muaj për t'u marrë. Ju gjithashtu do të dëshironi të sillni një ID fotografike.

ID-ja duhet të jetë 45 mm x 35 mm.

ID-ja ju lejon të merrni vetveten a Qafa e Navigos që ju lejon të udhëtoni përreth lirë. Kushton vetëm 5 € për një leje dhe madje mund të blini paketa për javën ose muajin. Kur keni një leje, kjo ju lejon të kurseni para në udhëtimet tuaja. Por do të të duhet edhe një ID për të vendosur pasaportën, kështu që sigurohuni që ta sillni së bashku me ju.

2. Karta e parave dhe debitit

Para në dorë, kartat e debitit ose të kreditit janë të gjitha mënyra të lehta për të fituar akses në paratë tuaja në Francë. Paraja e gatshme është e mirë për ato raste kur shkoni në një tren ose duhet të përshëndetni një taksi. Nëse i humbni paratë tuaja, është vjedhur në tren (jo e pazakontë) ose ju mbaron paraja, lokalizoni një ATM.

ATM-të janë në të gjithë Francën, dhe ATM-të aktuale të bankës shpesh nuk ngarkojnë komisione.

Jini në vëzhgim të shenjave që shkruajnë "distributeur automatique de billet" për të gjetur ATM. Ju gjithashtu do të dëshironi të njoftoni bankën tuaj për udhëtimet tuaja para kohe për të zvogëluar rrezikun e tërheqjes tuaj që të refuzohet për shkak të aktivitetit të dyshimtë.

3. Përshtatës universal

Rrjeti elektrik ose priza elektrike në Francë mund të jenë të ndryshme nga ato që përdorin artikujt elektronikë në vendin tuaj të origjinës. Një përshtatës evropian do të jetë basti juaj më i mirë dhe do t'ju lejojë të ktheni lehtë në prizat e Francës.

Ju gjithashtu mund të keni nevojë për një konvertues të energjisë që siguron që të mos skuqni elektronikën tuaj kur i futni në prizë.

4. Vocre Translator + Aplikim celular

Vokër është aplikacioni celular i cili ndihmon folësit jo-frëngjisht të komunikojnë me vendasit. Nëse keni nevojë të bëni pyetje ose të porosisni ushqim, Vocre mund të kapërcejë pengesën gjuhësore me përkthime me zë dhe tekst.

Shkarkoni aplikacionin dhe zhbllokoni deri në 59 gjuhët në një çast.

Ju mund të përdorni përkthimin me zë për të kuptuar se çfarë thonë të tjerët ndërsa përdorni përkthimin e tekstit për t'i komunikuar personit. Nëse nuk dini frëngjisht në një nivel të lartë, ky është një aplikim i domosdoshëm.

5. Banka e energjisë

Shanset janë, do të keni një pajisje inteligjente kur jeni duke udhëtuar nëpër Francë. Të gjithë janë duke shkrepur fotografi me smartphone-t e tyre. Problemi është se telefoni juaj përfundimisht do të duhet të karikohet.

Nëse jeni duke vozitur shumë, gjithmonë mund ta karikoni telefonin në makinë.

Përndryshe, do të dëshironi të sillni një bankë energjie së bashku me ju për udhëtimin tuaj. Një bankë energjie ju lejon të karikoni telefonin tuaj, ose pajisje tjetër, në lëvizje.

6. Portofoli i qafës

Shumë turistë përpiqen të shpëtojnë nga ngutja dhe nxitimi i Parisit për të shkuar në fshatin e bukur francez. Ndërsa ka një ndjenjë sigurie dhe sigurie, një nga gabimet më të mëdha që mund ta bëni duke lënë sende me vlerë në sytë e thjeshtë.

Kuletat e qafës lehtë mund të fshihen dhe ju lejojnë të mbani të gjitha dokumentet tuaja më të rëndësishme në vend se të rrezikoni që ato të vidhen.

Ne se ti mundesh, lini bagazhet në hotel për të shmangur të qenit një shënjestër në Aix en Provence.

7. Udhëzues për Udhëtimin në Francë

Ka një shumë për të parë kur udhëton në Francë. Shtë e lehtë të anashkalosh disa nga destinacionet më të mira turistike dhe madje edhe xhevahiret e fshehur për të cilët vendasit dinë vetëm. Ju mund të mbështeteni në kërkimin në internet, por një udhëzues udhëtimi në Francë është shpesh opsioni më i mirë.

Disa nga udhëzuesit më të njohur janë:

  • Franca e Rick Steves është një udhëzues i domosdoshëm për gjithçka, nga çfarë të presësh kur viziton në banesë dhe madje edhe destinacione për të vizituar.
  • Libri i Udhëtimeve të Lonely Planet France siguron imazhe dhe informacione historike së bashku me një listë të gjatë të atraksioneve, restorante dhe vende të tjera.
  • Libri Udhëzues i Frommer's Travel Travel është i shkëlqyeshëm sepse rendit vendet për të shkuar dhe shmangni.

8. Sigurimi i Udhëtimit

Të udhëtosh mund të jetë një nga momentet më të mira në jetën tënde, por ndërsa ju mund të kaloni shumë kohë duke planifikuar, gjërat nuk shkojnë gjithmonë siç janë planifikuar. Sigurimi i udhëtimit është një nga artikujt e domosdoshëm për t'u siguruar që pushimet tuaja në ëndërr nuk prishen kurrë.

Sigurimi do të mbulojë kostot e shpenzimeve mjekësore, anulimet e fluturimit dhe madje edhe sendet e humbura ose të vjedhura. Kur ndodh e papritura, do të jeni të kënaqur që keni paguar për sigurimin e udhëtimit.

Nëse e gjeni veten duke udhëtuar për në Francë, këto tetë artikuj do të ndihmojnë që udhëtimi juaj të jetë i barabartë më mirë.

Merrni Vocre Tani!