5 Things You'll Need to Travel to Italy

Italy is the country of romance, beautiful scenery and delectable food. From the hills of Tuscany to the hustle and bustle of Rome, Italy has something for everyone to explore. But while people travel to Italy from all over the world, a lot of people leave the essentials they need behind.

Në fakt, shumë njerëz as nuk mendojnë për disa nga artikujt që do të duhet të sjellin së bashku.

Për shembull, nuk di italisht? Ju mund të jeni në gjendje të shpëtoni duke folur një gjuhë tjetër në Romë ose Napoli, por nëse shkon te “thembra e çizmës,”Ose Puglia, do të dëshironit të sillni me vete një aplikacion për përkthimin me zë.

Nëse planifikoni të udhëtoni në Itali, mos harroni të sillni sendet e mëposhtme për t'i bërë udhëtimet tuaja më të këndshme:

1. Përshtatës dhe Konvertues elektrik

Italia ka tre llojet kryesore të prizave: C, F dhe L. Nëse jeni nga pjesë të ndryshme të botës, priza juaj ka të ngjarë të mos funksionojë në Itali. Do të zbuloni gjithashtu se voltazhi është 230V dhe 50Hz. Çfarë do të thotë kjo?

Ju mund të keni nevojë për të dy një përshtatës dhe një konvertues.

Përshtatësi do t'ju lejojë të përdorni prizën tuaj tradicionale në Itali. Një konvertues është edhe më i rëndësishëm sepse është përgjegjës për shndërrimin e energjisë nga priza në tensionin që pajisjeve tuaja u duhet të funksionojnë siç duhet.

Nëse nuk përdorni një konvertues, shanset janë, elektronika juaj do të shkurtohet plotësisht. Kështu që, nëse keni telefonin ose laptopin më të fundit dhe më të mirë, mund t'i thuash "lamtumirë" nëse nuk përdor një konvertues.

2. Euro

Kur të arrini në aeroport, me siguri do të duhet të merrni një taksi për të arritur në dhomën tuaj të hotelit. Ndërsa më shumë biznese po pranojnë karta krediti, ka shumë që nuk e bëjnë. Italianët nuk u pëlqen të paguajnë tarifat shtesë për pranimin e kartave.

Do të doni të shkëmbeni monedhën tuaj për disa euro para hapave tuaj të parë në Itali.

Makinat me ATM shpesh marrin kartën tuaj të debitit dhe ju lejojnë të tërhiqni disa nga bilancin tuaj në euro. Do të dëshironi të siguroni që të njoftoni bankën para se të shkoni në Itali në mënyrë që ata të mos i shikojnë tërheqjet tuaja si të dyshimta dhe të vendosin një bllokim në llogarinë tuaj.

3. Aplikacioni për përkthimin zanor

Flasin italianët Italiane. Ju do të jeni në gjendje të largoheni duke përdorur një udhëzues turne dhe të qëndroni në hotele ku stafi flet italisht, por nëse eksploroni jashtë këtyre zonave, duhet të përdorni një aplikacion përkthimi.

Vokër është një aplikacion përkthimi që është i disponueshëm në Google Play dhe Dyqani i Aplikacioneve.

Dhe meqenëse nuk flisni italisht, do të flisni gjuhën tuaj amtare në aplikacion përkthim i menjëhershëm i zërit. Aplikacioni do të thotë atë që thatë në gjuhën tuaj amtare përsëri në italisht ose ndonjë nga gjuhët 59 gjuhët që mund të përkthehen lehtësisht në përdorimin e Vocre.

Nëse shihni një shenjë ose keni nevojë për ndihmë duke lexuar një menu, ka edhe një mundësi për përkthimin e tekstit. Ju nuk keni nevojë as për një lidhje interneti me shërbimin e pajtimit të aplikacionit.

4. Rrobat e veshjes - Më e mira juaja

Nëse nuk jetoni në Itali, ju mund të supozoni se mund të kaloni me rrobat tuaja të përditshme. Ti mundesh, por do të shikoni edhe jashtë vendit. Nëse do të dilni për një aperitivo (pi) ose për të ngrënë, do ta gjeni se edhe në një trattori (restorant i lirë), njerëzit vishen jashtëzakonisht mirë.

Sigurohuni që të sillni një palë këpucë të këndshme të veshjes, pantallona dhe një këmishë me butona të paktën, nëse nuk doni të dukeni sikur jeni ngritur nga shtrati dhe keni vendosur të dilni për darkë.

5. Këpucë të rehatshme

Ecja është një pjesë e udhëtimeve italiane, nëse keni ndërmend të ecni shumë apo jo. Tradicionalisht, turistët do të zgjohen, kap diçka për të ngrënë dhe bëhu për të vizituar pamjet. Dhe me një vend të mbushur me histori, një vendndodhje historike duket se bashkohet në një tjetër dhe do ta gjeni veten duke ecur shumë.

Nëse dëshironi të eksploroni tregje, do të ecësh përsëri.

Sillni një palë këpucë ose atlete të rehatshme që nuk do të keni mendje t’i vishni me orë të tëra. Më beso, këmbët tuaja do t'ju falënderojnë nëse keni një palë këpucë të mira për të ecur me vete,

Herën tjetër kur të udhëtoni në Itali, ndiqni këtë listë dhe do të keni një kohë shumë më të mirë gjatë pushimeve tuaja.

Merrni Vocre Tani!