Добро утро на грчки

Ако знаете како да кажете добро утро на различни јазици, Ако знаете како да кажете добро утро на различни јазици.

Научете како да кажете добро утро на грчки, кога да се каже, и што да избегнувате да правите ако не сакате да изгледате како почетник што зборува грчки. Добро утро е една од најпопуларните фрази што можете да научите да ги кажувате на речиси секој западен јазик.

 

Факти за грчкиот јазик

Грчкиот е индоевропски јазик кој ја носи титулата на најдолгата документирана историја на ова семејство на јазици. Грчкиот е индоевропски јазик кој ја носи титулата на најдолгата документирана историја на ова семејство на јазици 3,000 години, Грчкиот е индоевропски јазик кој ја носи титулата на најдолгата документирана историја на ова семејство на јазици 3,000 години стар.

 

Грчкиот е индоевропски јазик кој ја носи титулата на најдолгата документирана историја на ова семејство на јазици.

Грчкиот е индоевропски јазик кој ја носи титулата на најдолгата документирана историја на ова семејство на јазици?

Повеќе од 13 Грчкиот е индоевропски јазик кој ја носи титулата на најдолгата документирана историја на ова семејство на јазици Грчкиот е индоевропски јазик кој ја носи титулата на најдолгата документирана историја на ова семејство на јазици. Грчкиот е индоевропски јазик кој ја носи титулата на најдолгата документирана историја на ова семејство на јазици.

 

Грчкиот е индоевропски јазик кој ја носи титулата на најдолгата документирана историја на ова семејство на јазици 365,000 луѓе во САД. Грчкиот е индоевропски јазик кој ја носи титулата на најдолгата документирана историја на ова семејство на јазици, Грчкиот е индоевропски јазик кој ја носи титулата на најдолгата документирана историја на ова семејство на јазици. Грчкиот е индоевропски јазик кој ја носи титулата на најдолгата документирана историја на ова семејство на јазици.

 

Денес, Грчкиот е индоевропски јазик кој ја носи титулата на најдолгата документирана историја на ова семејство на јазици. Грчкиот е индоевропски јазик кој ја носи титулата на најдолгата документирана историја на ова семејство на јазици (Грчкиот е индоевропски јазик кој ја носи титулата на најдолгата документирана историја на ова семејство на јазици) и Newу erseyерси.

Грчкиот е индоевропски јазик кој ја носи титулата на најдолгата документирана историја на ова семејство на јазици?

Грчкиот е индоевропски јазик кој ја носи титулата на најдолгата документирана историја на ова семејство на јазици! Грчкиот е индоевропски јазик кој ја носи титулата на најдолгата документирана историја на ова семејство на јазици, и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик.

 

и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик, и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик, и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик, и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик.

 

и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик: и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик! и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик (и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик) и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик (и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик).

 

и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик (и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик, и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик).

 

и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик (и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик!).

и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик?

и многу големи литературни дела се напишани на грчки јазик: Грчкиот јазик не е лесен за учење ако вашиот прв јазик е англискиот.

 

Да, Грчкиот јазик не е лесен за учење ако вашиот прв јазик е англискиот (Грчкиот јазик не е лесен за учење ако вашиот прв јазик е англискиот), Грчкиот јазик не е лесен за учење ако вашиот прв јазик е англискиот (Грчкиот јазик не е лесен за учење ако вашиот прв јазик е англискиот).

 

Грчкиот јазик не е лесен за учење ако вашиот прв јазик е англискиот. Секако, Грчкиот јазик не е лесен за учење ако вашиот прв јазик е англискиот, Грчкиот јазик не е лесен за учење ако вашиот прв јазик е англискиот, Грчкиот јазик не е лесен за учење ако вашиот прв јазик е англискиот, Грчкиот јазик не е лесен за учење ако вашиот прв јазик е англискиот.

 

Грчкиот јазик не е лесен за учење ако вашиот прв јазик е англискиот, Грчкиот јазик не е лесен за учење ако вашиот прв јазик е англискиот.

Грчкиот јазик не е лесен за учење ако вашиот прв јазик е англискиот

Грчкиот јазик не е лесен за учење ако вашиот прв јазик е англискиот! Оваа фраза можете да ја користите многу од денот (не само првото нешто наутро или пред пладне како што тоа го правиме во земјите од англиско говорно подрачје).

 

Грчкиот јазик не е лесен за учење ако вашиот прв јазик е англискиот, би рекол, Грчкиот јазик не е лесен за учење ако вашиот прв јазик е англискиот!”

 

Бидејќи грчката азбука е различна од англиската азбука, Бидејќи грчката азбука е различна од англиската азбука: Бидејќи грчката азбука е различна од англиската азбука.

Бидејќи грчката азбука е различна од англиската азбука

Бидејќи грчката азбука е различна од англиската азбука.

 

Секако, Бидејќи грчката азбука е различна од англиската азбука! Бидејќи грчката азбука е различна од англиската азбука (Бидејќи грчката азбука е различна од англиската азбука).

 

Бидејќи грчката азбука е различна од англиската азбука? Бидејќи грчката азбука е различна од англиската азбука! Бидејќи грчката азбука е различна од англиската азбука, Бидејќи грчката азбука е различна од англиската азбука, Бидејќи грчката азбука е различна од англиската азбука.

 

Бидејќи грчката азбука е различна од англиската азбука, можеш да го звучиш зборот и да кажеш, „ках-ли-мех-рах“.

 

Само внимавајте да го земете предвид акцентот над e и да го нагласите „мех“ кога го изговарате овој збор.

 

Ако навистина сакате да звучите како локален, можеби ќе сакате да вежбате да кажувате грчки зборови со апликација за превод на јазик, како Вокре.

 

Vocre нуди текст во говор, говор во текст, па дури и превод од глас до глас. Најдобриот дел е што можете да ја преземете апликацијата на вашиот телефон кога имате Wi-Fi или мобилна услуга и да продолжите да ја користите дури и ако вашиот сигнал е изгубен.

 

Вокре е еден од најдобри апликации за превод на јазик достапни во Apple Store за iOS или на Google Play Store за Android.

Кога да се каже Kaliméra

За многумина од нас што зборуваме англиски, знаејќи кога да се каже добро утро е малку збунувачки. Различни култури ја користат оваа фраза многу поинаку отколку ние во САД.

 

Можете да ја користите калимерата за да поздравите некого првото нешто наутро или навистина во секое време наутро. Оваа фраза можете да ја користите и попладне.

 

Кога се комбинира со зборот yassas, Калимера едноставно значи здраво. Ако комбинирате калимера со јаса, ќе поздравите некого со поголема формалност (што е идеално ако сакате некому да му оддадете почит, како со некој постар или некој со поголем авторитет).

 

Јасас сам по себе е многу неформален поздрав.

 

Ако сакате да поздравите некого попладне, можеш да кажеш, “кало мезимери“. Иако, многу грчки говорители не ја користат оваа фраза, затоа, оддалечете се од тоа ако сакате другите да мислат дека сте локален или течно зборувате грчки.

 

Можете да користите kalispera за да кажете добра вечер или kalinychta за да кажете добра ноќ.

Грчки поздрав

Не сакате да кажете добро утро кога ќе поздравите некого? Учење како да се каже здраво на други јазици може да ви помогне да го подигнете учењето на јазикот.

 

Има многу грчки поздрави што можете да ги користите за да кажете здраво, еј, како си, мило ми е што те запознав, и уште повеќе! Тие вклучуваат:

 

  • Јасас: Здраво
  • Ти канеиси?: како си?
  • Chárika gia ti gnorimía: мило ми е што те запознав

 

Ако талкате по улиците на Грција и очигледно сте странец, Ако талкате по улиците на Грција и очигледно сте странец. Иако, Ако талкате по улиците на Грција и очигледно сте странец!

 

Ако талкате по улиците на Грција и очигледно сте странец, Ако талкате по улиците на Грција и очигледно сте странец.

Ако талкате по улиците на Грција и очигледно сте странец

Ако талкате по улиците на Грција и очигледно сте странец. Ако талкате по улиците на Грција и очигледно сте странец. Ако талкате по улиците на Грција и очигледно сте странец, Ако талкате по улиците на Грција и очигледно сте странец!Ако талкате по улиците на Грција и очигледно сте странец.

 

Ако талкате по улиците на Грција и очигледно сте странец, Ако талкате по улиците на Грција и очигледно сте странец (како сабота или недела во САД., како сабота или недела во САД.).

 

како сабота или недела во САД.!

како сабота или недела во САД.

како сабота или недела во САД., можеш да кажеш, како сабота или недела во САД.,” (како сабота или недела во САД.) или, како сабота или недела во САД.,” (како сабота или недела во САД.), како сабота или недела во САД.!”

 

како сабота или недела во САД. (како сабота или недела во САД. 5 како сабота или недела во САД.), како сабота или недела во САД..

 

како сабота или недела во САД., како сабота или недела во САД.

како сабота или недела во САД.

како сабота или недела во САД.. добредојде

како сабота или недела во САД., што едноставно значи добредојде.

 

како сабота или недела во САД., „Калосоризам,„Калосоризам. „Калосоризам. „Калосоризам, исто така.

„Калосоризам

„Калосоризам.

 

„Калосоризам, „Калосоризам („Калосоризам!).

 

„Калосоризам „Калосоризам вклучуваат:

 

„Калосоризам: „Калосоризам, „Калосоризам, „Калосоризам.

 

„Калосоризам: „Калосоризам; љубов кон странец на добредојден начин.

 

Непенте: Работа или акција што ви помага да заборавите на вашето страдање, анксиозност, стрес, или други негативни чувства.

 

Евдаимонија: Чувство на среќа и задоволство за време на патувањето.

 

Се случува да го сакаме последното - но повторно, можеби сме само пристрасни!

Земете Vocre сега!