8 Работи што ќе ви требаат за да патувате во Франција

Франција заврши 89 милиони туристи ја посетуваат земјата секоја година, со цел да се достигне 100 милиони туристи во следните неколку години. Со толку убави глетки, од Лувр до Ајфеловата кула, има нешто за сите што патуваат во Франција. Иако има многу планирање да се направи, има неколку ставки што сакате да ги донесете заедно со вашиот Водич за патувања во Франција.

1. Пасош и фото-лична карта

Секако, ќе ви треба пасош или виза за да ја посетите Франција. Бидете сигурни да аплицирате за кој било документ многу рано, бидејќи може да траат со недели или месеци за да се добие. Исто така, ќе сакате да понесете и проект за идентификација.

ИД треба да биде 45мм х 35мм.

ИД ви овозможува да си набавите а Навиго Пас што ви овозможува да патувате ефтино. Чини само 5 € за пропусница, па дури можете да купите и пакети за недела или месец. Кога имате пропусница, ви овозможува да заштедите пари на вашите патувања. Но, ќе ви треба и легитимација за да го ставите ливчето, затоа, не заборавајте да го понесете заедно со вас.

2. Готовина и дебитна картичка

Готовина, дебитни или кредитни картички се лесни начини да добиете пристап до вашите пари во Франција. Готовината е добра за оние моменти кога одите со воз или кога треба да возите такси. Ако ги изгубите парите, украден е во возот (не е невообичаено) или ќе останете без пари, лоцирајте банкомат.

Банкоматите се низ цела Франција, а вистинските банкарски банкомати често не наплатуваат такси.

Бидете во потрага по знаци на кои пишува „дистрибутер автоматизација на нацрт“ за да го најдете банкоматот. Исто така, ќе сакате да ја предупредите вашата банка за вашите патувања пред време за да го намалите ризикот од одбивање на вашето повлекување поради сомнителна активност.

3. Универзален адаптер

Електричната мрежа или штекерот во Франција може да бидат различни од оние што ги користат електронските производи во вашата матична земја. Европски адаптер ќе биде вашата најдобра опција и ќе ви овозможи лесно да се претворате во приклучоците на Франција.

Можеби ќе ви треба и конвертер за напојување што ви гарантира дека не ја пржете вашата електроника кога ги приклучувате.

4. Vocre Translator + Mobile Application

Vocre е Go-to мобилна апликација која им помага на нефранцузите да комуницираат со локалното население. Ако треба да поставите прашања или да нарачате храна, Vocre може да ја пробие јазичната бариера со преводи на глас и текст.

Преземете ја апликацијата и отклучете до 59 јазици во еден момент.

Можете да користите гласовен превод за да разберете што зборуваат другите додека користите превод на текст за да комуницирате на лицето. Ако не знаете француски на високо ниво, ова е задолжителна апликација.

5. Банка за напојување

Шансите се, ќе имате паметен уред на себе кога патувате низ Франција. Секој крши слики со своите паметни телефони. Проблемот е што вашиот телефон на крајот ќе треба да се полни.

Ако возите многу, секогаш можете да го полните телефонот во автомобилот.

Инаку, за вашето патување, ќе сакате да донесете банка за напојување заедно со вас. Енергетска банка ви овозможува да го полните вашиот телефон, или друг уред, во движење.

6. Паричник на вратот

Голем број туристи се обидуваат да избегаат од метежот во Париз и да одат во прекрасното француско село. Додека постои чувство на сигурност и безбедност, една од најголемите грешки што можете да ја направите оставајќи скапоцености пред очи.

Паричниците на вратот лесно може да се сокријат и ви дозволуваат да ги чувате на себе сите важни важни документи отколку да ризикувате да бидат украдени.

Ако можеш, оставете го вашиот багаж во хотелот за да избегнете да бидете мета во Екс ен Прованса.

7. Водич за патувања во Франција

Има многу да видам кога патувам за Франција. Лесно е да се превидат некои од најдобрите туристички дестинации, па дури и скриените скапоцени камења за кои локалното население знае само. Може да се потпрете на онлајн истражување, но водичот за патувања во Франција е често подобра опција.

Неколку од најпопуларните водичи се:

  • Рик Стивс ’Франција е водич што мора да се има за сè, од што да очекувате при посета на сместување, па дури и дестинации за посета.
  • Lonely Planet France Book Guide Book дава слики и историски информации заедно со долг список на атракции, ресторани и други локации.
  • Водич за патувања од Frommer’s France е одличен затоа што наведува места за одење и избегнувајте.

8. Патничко осигурување

Патувањето може да биде еден од најдобрите моменти во вашиот живот, но додека можете да потрошите многу време за планирање, работите не одат секогаш според планираното. Патничкото осигурување е една од задолжителните артикли за да бидете сигурни дека одморот од соништата никогаш не е уништен.

Осигурувањето ќе ги покрие трошоците за медицински трошоци, откажувања на летови, па дури и изгубени или украдени предмети. Кога ќе се случи неочекуваното, ќе ми биде драго што плативте за патничко осигурување.

Ако се најдете како патувате во Франција, овие осум предмети ќе помогнат да се направи вашето патување рамномерно подобро.

Земете Vocre сега!