Превод на телугу

The Telugu language is spoken by the Telugu people predominantly in parts of southern India. Find out how to translate English to Telugu for business, училиште, или патување.

Барате преводи на телугу? Што е со апликација за превод од телугу на англиски? Без разлика дали се обидувате да научите деловни фрази за англиски јазик или потреба превод на образованието, ве покривме.

Апликација за превод од телугу на англиски

Јазикот на телугу е дравидијански јазик (семејство на 70 јазици што се зборуваат првенствено на југоисточна индиска и на Шри Ланка). Се зборува во Андра Прадеш, Телангана, и пудошери. Во Јанам, област на Пудочери, тоа е официјален јазик на државата.

Телугу е еден од трите јазици кои имаат чест да се нарекуваат официјален јазик на повеќе од една држава во Индија (другите двајца се хинди и бенгалски). Исто така, ја има честа да биде еден од шесте класични јазици во Индија.

Јазикот се зборува и во следните држави како помал јазик:

Андаман

Чатисгар

Карнатака

Керала

Махараштра

Никобарски острови

Одиша

Пенџаб

Тамил Наду

Повеќе од 75 милиони луѓе низ целиот свет зборуваат телугу. Има втор најголем број на мајчин јазик во Индија, втор по хинди. 70 милиони од тие 75 милиони говорници се мајчин јазик.

Близу 1 милиони говорители на Телугу живеат во САД. Всушност, има дијаспора на телугу низ целата земја. Највисоки концентрации на звучници на Телегу може да се најдат во Калифорнија, Њу Џерси, и Тексас.

Ако сакате да преведете телугу на англиски, можеби ќе сакате да ја проверите нашата Апликација за превод од телугу на англиски.

Превод од англиски на телугу

Преведувањето англиски на телугу не е секогаш лесно бидејќи англискиот јазик е дел од германското семејство на јазици - не дравидијански. Телугу речникот исто така содржи повеќе од еден милион варијации на само еден глагол!

Трите дијалекти на телугу се:

Коста Андра

Телангана

Рајалазема

Ако планирате да преведувате англиски на телугу, ќе треба да знаете со кој дијалект се занимавате.

Структурната реченица во Телугу се разликува и од англискиот. За разлика од англискиот, структурата на реченицата во телугу следи подмет/предмет/глаголски редослед.

Обидувајќи се да научите телугу онлајн? Треба најдобра апликација за превод на јазик за патување, училиште, или бизнис? Препорачуваме да користите апликација за превод од телугу на англиски, која лесно може да преведе текст во говор, како што е апликацијата Vocre, достапно на Google Play за Android или продавница за јаболка за iOS.

Софтвер, како што е Google Translate или апликацијата за учење јазик на Microsoft, не нуди иста прецизност на англиски превод како платените апликации.

Телугу Преведувачи

Англиски-телугу преведувачи и преведувачки услуги честопати наплатуваат скоро $100 еден час, бидејќи ова се смета за специјализиран јазик. Ако се обидувате да преведувате подолги текстови, ова може да добие прилично скапи, затоа препорачуваме внесување на текстот во софтверска програма или апликација за превод на јазик.

Проверете ја нашата апликација за превод од телугу на англиски што може да ви помогне да научите основни зборови и фрази, како здраво на други јазици.

Повеќе онлајн превод

Во Вокре, веруваме дека не треба да ангажирате скап преведувач за едноставно комуницирање со некого. Нашата апликација за автоматски превод може да преведува писмена и усна комуникација.

Ние нудиме повеќе онлајн превод на следниве јазици:

Африканс

Албански

Амхарски

Арапски

Азербејџански

Баскиски

Бенгалски

Босанец

Камбоџанец

Себуано

Кинески

Чешки

Дански

холандски

Есперанто

Естонски

Француски

Гуџарати

Хинди

Исландски

Канада

Кмерски

Корејски

Курдски

Киргистански

Туберкулоза

Литвански

Луксембуршки

Македонски

Малајски

Малајаламски

Марати

Непалски

Паштунски

Полски

Португалски

Панџаби

Романски

Српски

Шпански

Шведски

Тамилски

Тајландски

 

Земете Vocre сега!