Англиски на француски превод

Францускиот е јазик што се зборува претежно низ целиот свет - но најконкретно во земјите на Франција, Белгија, Канада, Африка, и Карибите. Дознајте како да преведете англиски на француски за бизнис, училиште, или патување. Барате преводи од англиски на француски? Без разлика дали се обидувате да научите фрази од деловен англиски јазик или ви треба превод на образование, ве покривме.

Јазикот на француски јазик е романтичен јазик и е трет најчесто говорен јазик во Европската унија. Тој е втор јазик што најмногу се зборува во Канада (по англиски јазик) и е еден од официјалните јазици на Канада. Во САД., Францускиот е четвртиот најраспространет јазик во земјата.

 

Генерално, за повеќе од 275 милиони луѓе низ целиот свет, и тоа е петти најчесто говорен јазик. Тој е вториот најпопуларен втор јазик во светот.

 

Најмногу се зборува во областите во светот каде што некогаш контролираше Франција (и каде што владата во моментов контролира), како што е Француска Полинезија, некои карипски острови, и француска Индокина (сега Виетнам, Лаос, и Камбоџа).

 

Најчестите дијалекти на францускиот јазик вклучуваат:

 

 • Акадијски француски
 • африкански француски
 • Француски беглијански
 • Француски канадски
 • Креол од Луизијана
 • Француски Квебек
 • Швајцарски француски

 

Бидејќи и Либан некогаш бил под француска власт, јазикот сè уште се користи во земјата; уште, Владата строго контролира кога се користи арапски и кога може да се користи француски.

Англиски на француски превод

Да се ​​преведе англиски на француски јазик е многу потешко отколку да се преведат шпански на француски или англиски на германски јазик. Ова е затоа што францускиот е романтичен јазик, додека англискиот е германски јазик.

 

Францускиот јазик изговара многу букви и комбинации на букви сосема поинаку од англискиот јазик. Исто така, постојат многу различни француски акценти.

 

Обидувајќи се да научите француски преку Интернет? Потребни се брзи преводи за патувања, училиште, или бизнис? Препорачуваме да користите софтвер за машинско преведување што има алатка за француски превод и лесно може да преведува текст на говор, како што е апликацијата MyLanguage, достапно на Google Play за Android или продавница за јаболка за iOS.

 

Софтвер, како што е Google Translate или апликацијата за учење јазик на Microsoft, не нуди иста прецизност на англиски превод како платените апликации.

Француски преведувачи

Англиски-француски преведувачи и услуги за превод не наплатуваат колку другите преведувачи на јазик, бидејќи полесно се доаѓа до преведувачи на француски и англиски јазик отколку на други јазични преведувачи. Сепак, трошоците сè уште можат да бидат значителни ако се обидувате да преведувате подолги текстови, затоа препорачуваме внесување на текстот во софтверска програма или апликација за превод на јазик.

 

Проверете ја нашата алатка за онлајн превод што може да ви помогне да научите основни зборови и фрази, како здраво на други јазици.

Повеќе онлајн превод

Во Вокре, веруваме дека не треба да ангажирате скап преведувач за едноставно комуницирање со некого. Нашата апликација за автоматски превод може да преведува писмена и усна комуникација.

 

Ние нудиме повеќе онлајн превод на следниве јазици:

 

 • Албански
 • Арапски
 • Ерменски
 • Баскиски
 • Белоруски
 • Бенгалски
 • Бугарски
 • Каталонски
 • Кинески
 • Хрватски
 • Чешки
 • Есперанто
 • Естонски
 • Филипински
 • Фински
 • Француски
 • Грчки
 • Гуџарати
 • Хаити
 • Хебрејски
 • Хинди
 • Исландски
 • Италијански
 • Јапонски
 • Корејски
 • Македонски
 • Малајски
 • Непалски
 • Норвешки
 • Полски
 • Португалски
 • Романски
 • Руски
 • Шпански
 • Свахили
 • Шведски
 • Телугу
 • Тајландски
 • Турски
 • Виетнамски
 • Јидиш

Земете Vocre сега!