Превод од англиски на тамилски јазик

The Tamil language is spoken by the Tamil people predominantly in parts of India and Sri Lanka. Find out how to translate English to Tamil for business, училиште, или патување.

Барате преводи од преводи од англиски на тамилски јазик? Без разлика дали се обидувате да научите деловни фрази за англиски јазик или потреба превод на образованието, ве покривме.

 

Јазикот на тамилскиот јазик е дравидијански јазик (семејство на 70 јазици што се зборуваат првенствено на југоисточна индиска и на Шри Ланка). Се зборува на Тамил Наду, Шри Ланка, и Сингапур. Тоа е официјален јазик на овие области; тоа е исто така официјален јазик на Пудохери, унија на Индија.

 

Тој е еден од шесте класични јазици на Индија и еден од индискиот устав 22 закажани јазици. Всушност, тоа беше првиот јазик што доби статус на класичен јазик во Индија и е еден од најстарите во светот.

 

Да се ​​смета за класичен јазик, еден јазик мора да исполнува три точки на критериуми. Јазикот треба да има:

 

 • Античко потекло различно од модерната култура
 • Традиции и литература не позајмена од други култури
 • Тело на античка литература снимено во период од 1500 до 2000 години

 

Јазикот се зборува и во следните земји низ целиот свет:

 

 • Фиџи
 • Малезија
 • Маурициус
 • Пудошерија (Пондичери)
 • Сингапур
 • Јужна Африка
 • Шри Ланка
 • Тамил Наду

 

77 милиони луѓе низ целиот свет зборуваат тамилски. 68 милиони од тие 77 милиони говорници се мајчин јазик. 9 милиони луѓе ширум светот го зборуваат како втор јазик.

 

250,000 Тамилски говорители живеат во САД. Говорителите на тамилски јазик живеат низ целата земја во дијаспорите во Калифорнија, Тексас, и Newу erseyерси (со најголемо население кое живее во Калифорнија, втор по највисок степен во Тексас, и најмалиот број во Newу erseyерси).

 

Превод од англиски на тамилски јазик

Превод на англиски на тамилски јазик? Не е толку лесно да се преведат тамилски од германски јазици на дравидијански. Тамилскиот речник исто така содржи повеќе од половина милион зборови.

 

Дијалектите на тамилскиот јазик вклучуваат:

 

 • Батикалоа тамилски
 • Централен тамилски
 • Јафна тамилски
 • Конгу тамилски
 • Кумари Тамилски
 • Мадрас Башаи
 • Тадулски мадураи
 • Негомбо Тамилски
 • Нелај Тамилски
 • Санкети

 

Структурата на речениците од Тамил исто така се разликува од англискиот. За разлика од англискиот, структурата на речениците од Тамил следи редослед на субјект / предмет / глагол; уште, понекогаш јазикот следи структура на предмет / предмет / глагол. Да бидат работите повеќе збунувачки, некои реченици немаат предмети, предмети, или глаголи.

 

Обидувајќи се да научите тамилски преку Интернет? Треба најдобра апликација за превод на јазик за патување, училиште, или бизнис? Препорачуваме да користите софтвер за машинско преведување што има тамилска алатка за превод и може лесно да преведува текст на говор, како што е апликацијата MyLanguage, достапно на Google Play за Android или продавница за јаболка за iOS.

 

Софтвер, како што е Google Translate или апликацијата за учење јазик на Microsoft, не нуди иста прецизност на англиски превод како платените апликации.

Тамилски преведувачи

Англиски-тамилски преведувачи и преведувачки услуги може да бидат скапи. Некои наплаќаат нагоре од $100 еден час. Без разлика дали ви треба писмен или гласовен превод, апликацијата за превод е помалку скапа алтернатива за ангажирање преведувач.

 

Проверете ја нашата алатка за онлајн превод што може да ви помогне да научите основни зборови и фрази, како здраво на други јазици.

Повеќе онлајн превод

Во Вокре, веруваме дека не треба да ангажирате скап преведувач за едноставно комуницирање со некого. Нашата апликација за автоматски превод може да преведува писмена и усна комуникација.

 

Ние нудиме повеќе онлајн превод на следниве јазици:

 

 • Африканс
 • Албански
 • Амхарски
 • Арапски
 • Азербејџански
 • Баскиски
 • Бенгалски
 • Босанец
 • Бугарски
 • Камбоџанец
 • Себуано
 • Кинески
 • Чешки
 • Дански
 • холандски
 • Есперанто
 • Естонски
 • Француски
 • Гуџарати
 • Хинди
 • Исландски
 • Канада
 • Кмерски
 • Корејски
 • Курдски
 • Киргистански
 • Туберкулоза
 • Литвански
 • Луксембуршки
 • Македонски
 • Малајски
 • Малајаламски
 • Марати
 • Непалски
 • Паштунски
 • Полски
 • Португалски
 • Панџаби
 • Романски
 • Српски
 • Шпански
 • Шведски
 • Телугу
 • Тајландски

 

 

Земете Vocre сега!