Англиски на арапски превод

Looking for translations from English to Arabic? Whether you’re trying to learn business Englishing phrases or need education translation, we can help you translate vocab and full sentences.

Арапскиот е јазик што се зборува претежно на Блискиот Исток - но исто така се зборува и во земјите низ целиот свет. Јазикот имал влијание и врз други јазици, вклучувајќи бенгалски, Хрватски, Англиски, Германски, Хинди, и малезиски (меѓу другите). Откријте како да преведете англиски на арапски за деловни активности, училиште, или патување.

 

Арапскиот јазик е семетички јазик (Сироарапски) што се формираше помеѓу 1 и 4 ЕТЕ ГО. Тоа е лингва франка (заеднички јазик) на арапскиот свет. 422 милиони луѓе ширум светот зборуваат арапски.

 

Вклучуваат земји кои зборуваат арапски како прв јазик:

 

 • Алжир
 • Бахреин
 • Чад
 • Египет
 • Ирак
 • Јордан
 • Кувајт
 • Либан
 • Либија
 • Мароко,
 • Катар
 • Сомалија
 • Судан
 • Сирија
 • Обединети Арапски Емирати
 • Јемен

 

Тоа влијаело на персискиот, Турски, Касмири, и малезиски. Тој е петти јазик кој најмногу се зборува во целиот свет. Исто така е официјален јазик на 26 држави. Го користеле научници, математичари, и филозофи во Европа Средниот век, толку многу европски јазици „позајмија“ арапски зборови што сега се користат во секојдневниот речник. Куранот и хадисот беа напишани на арапски јазик, така што јазикот е и литургиски јазик на исламот.

 

Има повеќе од 20 дијалекти на арапски јазик како што се зборува во толку многу области во светот. Некои од најчестите дијалекти на арапскиот јазик вклучуваат:

 

 • Арапски Багдад
 • Бедуин
 • Арапски јазик од Чади
 • египетски арапски
 • либиски арапски
 • марокански арапски
 • Судански арапски
 • туниски арапски
 • И многу повеќе

Англиски на арапски превод

Преводот на англиски на арапски јазик е многу потешко отколку преводот на англиски на јазици кои користат латинска азбука, како што арапскиот јазик користи арапска азбука.

 

Обидувајќи се да научите арапски преку Интернет? Потребни се брзи преводи за патувања, училиште, или бизнис? Препорачуваме да користите софтвер за машински превод кој има арапска алатка за превод и може лесно да преведува текст на говор, како што е апликацијата MyLanguage, достапно на Google Play за Android или продавница за јаболка за iOS.

 

Софтвер, како што е Google Translate или апликацијата за учење јазик на Microsoft, не нуди иста прецизност на англиски превод како платените апликации.

Арапски преведувачи

Англиски-арапски преведувачи и преведувачки услуги честопати наплатуваат повеќе од преведувачите за јазиците во едно јазично семејство. Трошоците за превод на долги документи сè уште можат да бидат значителни, затоа препорачуваме внесување на текстот во софтверска програма или апликација за превод на јазик (особено затоа што апликациите за превод сега се точни и лесни за употреба).

 

Проверете ја нашата алатка за онлајн превод што може да ви помогне да научите основни зборови и фрази, како здраво на други јазици.

Повеќе онлајн превод

Во Вокре, веруваме дека не треба да ангажирате скап преведувач за едноставно комуницирање со некого. Нашата апликација за автоматски превод може да преведува писмена и усна комуникација.

 

Ние нудиме повеќе онлајн превод на следниве јазици:

 

 • Албански
 • Ерменски
 • Баскиски
 • Белоруски
 • Бенгалски
 • Бугарски
 • Каталонски
 • Кинески
 • Хрватски
 • Чешки
 • Есперанто
 • Естонски
 • Филипински
 • Фински
 • Француски
 • Грчки
 • Гуџарати
 • Хаити
 • Хебрејски
 • Хинди
 • Исландски
 • Италијански
 • Јапонски
 • Корејски
 • Македонски
 • Малајски
 • Непалски
 • Норвешки
 • Полски
 • Португалски
 • Романски
 • Руски
 • Шпански
 • Свахили
 • Шведски
 • Телугу
 • Тајландски
 • Турски
 • Виетнамски
 • Јидиш

Земете Vocre сега!