Превод од англиски на кмерски

Khmer is a language spoken by the Khmer people predominantly in Southeast Asia — specifically, Камбоџа, Тајланд, Бурма, Лаос, и Виетнам. Find out how to translate English to Khmer for business, училиште, или патување.

Барам да се преведе англиски на кмерски? Без разлика дали се обидувате да научите деловни англиски фрази или потреба превод на образованието, ве покривме.

 

Јазикот на кмерски е исто така познат како камбоџански, бидејќи се зборува претежно низ цела Камбоџа. Мнозинството Камбоџанци зборуваат на овој јазик, и овој јазик е исто така истакнат низ областите на Тајланд и Виетнам. Генерално, за 13 милиони Камбоџанци зборуваат кмерски и 1.3 милиони Тајланѓани го зборуваат тоа.

 

Постојат пет дијалекти на јазикот во Камбоџа, и има многу разговорни верзии на јазикот во земји како што е Виетнам, Тајланд, и Лаос, каде се зборува и кмерски; јазиците на овие три земји им позајмуваат дијалекти и зборови на Кмерите.

 

Во јужниот дел на североисточен Тајланд, повеќе од еден милион Кмери зборуваат верзија на јазикот што е толку различна од онаа што се зборува во Камбоџа, некои го сметаат за сосема поинаков јазик. Кмерите што живеат во планините Кардамом исто така зборуваат на свој дијалект, бидејќи живеат во исклучително оддалечена област на земјата.

 

Во суштина, јазикот го зборуваат потомците на она што некогаш било Кмерско Царство.

Преведи англиски на кмерски

Барам да се преведе англиски на кмерски? Овој превод може да биде исклучително тежок. Всушност, многу западни жители кои патуваат во области во светот каде што се зборува кмерски, не напредуваат покрај основните нивоа на јазикот. Главните дијалекти на кмер вклучуваат:

 

 • Батамбанг
 • Пном Пен
 • Северни кмери
 • Јужни кмери
 • Кардамонски кмерски

 

За разлика од многу јазици во Азија (особено во блискиот Тајланд, Бурма, и Виетнам), Кмерскиот јазик не е тонски јазик. Нагласувањето на сите зборови се става на последниот слог.

 

Ако се обидувате да преведете англиски на кмерски, добрата вест е дека нема да имате потреба да учите конјугации со зборови, бидејќи зборовите едноставно не се конјугираат. Структурата на речениците на Кмерот генерално следи формат на предмет-глагол-објект.

 

Обидувајќи се да научите кмерски преку Интернет? Треба да се преведе англиски на кмер за патување, училиште, или бизнис? Препорачуваме да користите софтвер за машински превод кој има алатка за кмерски превод и може лесно да преведува текст на говор, како што е апликацијата Vocre, достапно на Google Play за Android или продавница за јаболка за iOS.

 

Софтвер, како што е Google Translate или апликацијата за учење јазик на Microsoft, не нуди иста прецизност на англиски превод како платените апликации.

Кмерски преведувачи

Преведувачките услуги од англиски на кмерски јазик и преведувачите честопати наплаќаат речиси $100 еден час, бидејќи ова се смета за специјализиран јазик. Ако се обидувате да преведувате подолги текстови, ова може да добие прилично скапи, затоа препорачуваме внесување на текстот во софтверска програма или апликација за превод на јазик.

 

Проверете ја нашата алатка за онлајн превод што може да ви помогне да научите основни зборови и фрази, како здраво на други јазици.

Повеќе онлајн превод

Во Вокре, веруваме дека не треба да ангажирате скап преведувач за едноставно комуницирање со некого, дали сакате да преведете англиски на кмерски — или кој било друг превод за таа работа. Нашата апликација за автоматски превод може да преведува писмена и усна комуникација.

Ние нудиме повеќе онлајн превод на следниве јазици:

 

 • Албански
 • Арапски
 • Ерменски
 • Азербејџански
 • Белоруски
 • Бенгалски
 • Босанец
 • Бурмански
 • Камбоџанец
 • Себуано
 • Кинески
 • Чешки
 • Есперанто
 • Француски
 • Гуџарати
 • Исландски
 • Кмерски
 • Корејски
 • Курдски
 • Киргистански
 • Туберкулоза
 • Луксембуршки
 • Македонски
 • Малајаламски
 • Марати
 • Непалски
 • Паштунски
 • Португалски
 • Панџаби
 • Самоански
 • Сомалиски
 • Шпански
 • Шведски
 • Телугу
 • Тајландски
 • Турски
 • Узбекистански
 • Виетнамски
 • Јидиш

Земете Vocre сега!