Најдобри апликации за превод на јазик

Откријте ги најдобрите апликации за превод на јазик за превод на веб-страница, гласовен превод, и превод во реално време. Додека некои од овие апликации се платени, други нудат бесплатна верзија или купувања во апликации.

Апликациите за превод на јазик изминаа далеку во изминатата деценија. за да бидете сигурни дека имате се што ви треба за да го направите патувањето, разбере деловни фрази, па дури и понатаму нашето образование.

 

за да бидете сигурни дека имате се што ви треба за да го направите патувањето за да бидете сигурни дека имате се што ви треба за да го направите патувањето или француски речник? или француски речник. Најдобрите апликации за превод можат да ги направат сите горенаведени.

 

или француски речник

Кога станува збор за наоѓање на најдобрите апликации за превод на јазик, ќе сакате да ги проверите карактеристиките на секоја апликација и да размислите за што ќе ја користите апликацијата.

 

Дали патувате на нови и возбудливи места? Дали ви треба превод на јазик за училиште или деловна активност? Или едноставно учите нов јазик?

 

или француски речник. Некои апликации се однесуваат на превод, додека други можат да го заменат толкувачот во живо.

 

Проверете ги продавниците за апликации и проверете дали ги читате прегледите за секоја апликација. Дали апликацијата одговара? Дали развивачите брзо реагираат на прашања?

 

Најдобри карактеристики на апликацијата за превод на јазик

Не сите апликации за превод на јазик се создадени подеднакво. Некои (често бесплатни апликации како Google Translate или Microsoft Translator) имаат многу одлики, bвона, и свирки - но не може прецизно да го преведува текстот.

 

или француски речник (или дури и за патување во последен момент), препорачуваме да одите по оној што има барем неколку од овие карактеристики:

 

 • Точност
 • Гласовен превод
 • Превод офлајн
 • Алатки за превод
 • Превод на камера (за менија и улични знаци)
 • Превод на текст
 • Превод во реално време

 

Точност на апликацијата за превод на јазик

или француски речник. Всушност, софтвер за превод на јазик навистина не служи за која било цел ако неговите преводи не се точни!

 

За жал, една од главните разлики помеѓу платените и бесплатните апликации е точноста на апликацијата. Повеќето бесплатни апликации не се точни како платените. За да се осигурате дека една апликација е точна пред да ја ставите во употреба, ќе сакате:

 

 • Пробајте го на мајчин јазик на друг јазик
 • Истражете ги прегледите на апликацијата
 • Споредете ја нејзината точност со точноста на другите апликации

 

или француски речник (или проверка на фразата и опцијата за превод на апликацијата на два јазика што веќе ги знаете) може да ја одреди нејзината точност.

 

Повеќето бесплатни апликации нудат буквални преводи и не водат сметка за бројки на говор.

 

Гласовен превод

Многу бесплатни и платени апликации сега нудат гласовен превод. Едноставно кажете што сакате да кажете на глас со активирана функција за гласовно активирање. Апликацијата треба да го преведе изговорениот збор на вашиот посакуван јазик.

 

Постојат два начина како да го добиете вашиот резултат: или во текст или во аудио. Некои апликации се доволно софистицирани да нудат аудио превод, додека други апликации едноставно го нудат напишаниот.

 

Очигледно, гласовниот влез и излез се идеални, но не сите апликации го обезбедуваат тоа. Најидеалната опција е можноста да разговарате напред и назад преку апликацијата на паметен телефон, без воопшто да имате потреба да читате.

 

Превод офлајн

Колку е добра апликацијата за превод ако можете да ја користите само кога имате пристап до Интернет или услугата за податоци?

 

Толку многу од нас користат апликации за превод во движење, во мртви точки на Интернет, и додека патувате. Прилично е вообичаено да ви треба алатка за превод кога немате услуга.

 

Многу платени и бесплатни апликации нудат можност за преземање на целата апликација и разговорник на вашиот паметен телефон, што ви овозможува пристап до гласовни и / или текстуални преводи - дури и кога сте надвор од мрежата.

 

Ако планирате да ја користите апликацијата само за време кога очекувате да имате пристап до Интернет, ова можеби не е најитната одлика на оваа листа. Но, секогаш чувствуваме дека е подобро да бидеме безбедни отколку да жалиме кога станува збор за превод на јазик.

 

Апликацијата Vocre нуди превод без wi-fi или интернет-врска. Едноставно преземете го фраземот кога имате врска, и е достапно за вас офлајн.

 

Превод во реално време

Една од најубавите карактеристики на апликациите за превод на јазик е можноста за преведување јазици во реално време. Наместо да чекате вашата апликација да преведе, некои софистицирани апликации можат да преведат во реално време (како автоматски толкувачи).

 

Поретко говорени јазици

Повеќето апликации за превод се со иста листа на најчесто говорни јазици:

 

 • Англиски
 • Шпански
 • Француски
 • Мандарински
 • Португалски
 • Германски
 • Италијански

 

Но, што ако ви треба превод за јазик што не се зборува толку ширум светот?

 

Многу апликации за превод на јазик нудат преводи за поретко говорените јазици, како тагалог, Кмерски, Непалски, Курдски, и повеќе. Овие апликации им помагаат на училиштата, болници, и други организации комуницираат со пациентите, студенти, и клиенти.

 

или француски речник, или француски речник, и или француски речник, или француски речник, исто така.

 

Повеќето апликации точно и во текст ќе ги преведат најчестите јазици. Но, само некои апликации ќе ги преведат овие поретко говорени јазици на англиски јазик, Француски, Шпански, и повеќе.

 

или француски речник или француски речник и почнете да одвојувате пари многу пред да заминете вообичаени француски фрази и како да се поздравиме на други јазици, најдобрите апликации за превод на јазици ќе ви помогнат со основите.

 

Платени Vs бесплатни апликации за превод на јазик

Најголемата разлика помеѓу платените и бесплатните апликации е бројот на одлики што ги нудат апликациите - и точноста на апликацијата.

 

Сепак, разбираме дека не секој има потреба од високотехнолошка апликација што ги има сите theвона и свирки.

 

Затоа, ја составивме оваа листа на бесплатни и платени апликации и вклучивме список на одлики за секоја апликација. Ако ви треба само апликација за буквални преводи, основни преводи на текст, и најчестите јазици, ги препорачуваме следниве бесплатни апликации.

 

Ако ви треба апликација што има гласовен влез и излез, вклучува долг список на преведени јазици, и е многу точна, препорачуваме да го проверите списокот со платени апликации.

 

Апликации за платен јазик

Апликациите за платен јазик за превод нудат многу одлики и се значително поточни од бесплатните апликации. Овие апликации вреди да плаќаат неколку екстра долари месечно, бидејќи тие ќе ви заштедат време - и веројатно малку разумност.

 

Најдобра апликација за платен превод: Vocre

На Апликација Vocre е една од најдобро платените апликации достапни во моментов. Имаме оценка од 4,7 -вездички во продавницата на Apple. Прегледниците на „Вокр“ сакаат тоа што апликацијата нуди превод на гласовен излез, како и преводи на текст.

 

Честопати слушаме од наставници кои се толку благодарни што го најдоа Вокре; пред да ја користите одликата за излез на глас во апликацијата, овие наставници се бореа да комуницираат со учениците кои не зборуваат јазик на час.

 

Апликацијата ви овозможува веднаш да разговарате со некого на странски јазик. Користете режим офлајн за да го носите преведувачот со вас каде и да одите - без разлика дали имате пристап до Интернет!

 

Вокре е прикажан во BBC News, Технички криза, Гизмодо, Раконтеур, и Лајк Хакер.

 

Разговор со луѓе на други јазици, практично во реално време.

 

Апликација за платена превод Втора позиција: Триплинго

Додека Vocre смета како најдобра апликација за превод на јазик во категоријата платена, признаваме дека нашата апликација не е единствената платена апликација на пазарот.

 

Ако планирате да патувате, можеби ќе сакате да преземете апликација за превод што нуди неколку други карактеристики, исто така. Апликацијата Triplingo нуди превод на јазик, како и други патнички услуги, како што е калкулатор за врвови, културни белешки, и безбедносни алатки.

 

Секако, алатката за превод не е толку оценета како Vocre - но ако ви е потребна апликацијата за патувања, ги препорачуваме нејзините други корисни алатки.

 

Бесплатни апликации за превод на јазик

Некои од нашите омилени апликации за бесплатен превод на јазик ја вклучуваат сопствената апликација на Vocre за MyLanguage, постојано популарниот Google Translate (за неговата широка достапност), и Амазон Преведи (за неговите бесплатни одлики и услуги што можат да се надградат).

 

Апликација MyLanguage

Дали знаевте дека Vocre нуди бесплатна верзија на нашата популарна платена апликација? Кога станува збор за лесна апликација која нуди точен превод и одлични прегледи, MyLanguage е на врвот на списоците на рецензенти со бесплатни апликации за превод со 5 везди!

 

Преведете англиски, Шпански, Француски, Португалски, Мандарински, Африканс, Албански, Арапски, Ерменски, Азербејџански, Баскиски, Белоруски, Бенгалски, Босанец, Бугарски, Бурмански, Камбоџанец, Каталонски, Себуано, и повеќе.

 

Оваа бесплатна апликација нуди огромен список на поретко говорени јазици, како и преводи за некои од најчесто говорените на планетата.

 

Рецензентите сакаат колку е точна оваа бесплатна апликација. Дури и мајчин јазик се согласуваат дека апликацијата е многу попрецизна од повеќето други бесплатни апликации во продавницата за апликации на Apple и Google Play.

 

Гугл преведувач

Гугл е стара, но добра игра. Можеби е една од најпознатите распознаени апликации за превод - благодарение на препознавањето на брендот Google.

 

Апликацијата е лесно достапна (веднаш на почетната страница на вашиот омилен пребарувач) и за преземање во продавницата за апликации.

 

Додека Google работи напорно за да ја направи својата апликација сè попрецизна, широко достапен, и осигурете се дека вклучува помалку вообичаени јазици, оваа апликација сè уште има свои недостатоци.

 

Амазон Преведи

Амазон нуди и платена и бесплатна верзија на своите апликации за превод. Ако треба да го проверите значењето на зборот во нотка, оваа апликација ќе го стори токму тоа за вас.

 

Главната лоша работа е што откако ќе се зголеми вашата бесплатна претплата, ќе треба да платите за секој лик што го преведувате. Моделот pay-as-you-go е добар за оние што бараат преводи на зборови само тука и таму, но не е идеален за луѓе на кои им требаат дневни преводи.

 

Преводи на странски јазик

Повеќето апликации за превод можат да преведат различни јазици, како француски и шпански, но дали знаевте дека апликацијата Vocre исто така може да преведува помалку вообичаени јазици, исто така?

 

Само некои од јазичните фразери во апликацијата вклучуваат:

 

Каде да ги купите апликациите за превод

Најдобрите апликации за превод се достапни за паметни телефони и iPad на Google Play Store за Android и продавницата за апликации за iPhone и iOS.

 

Можете да го најдете Vocre апликација и на Google Play и продавници за апликации на Apple.

 

Кои апликации за превод на јазик ви се омилени? Дали користиш апликации за образование или деловен превод? Што е со патувањето? Кои карактеристики би сакале да ги видите додадени во вашите омилени апликации за превод на јазик? Кои јазици би сакале да ги видите додадени во базата на податоци на Вокре?

 

Одете кон нашата Фејсбук страница и известете не во коментарите!

Земете Vocre сега!