Превод од англиски на гуџарати

Гуџарати се зборува низ цела Индија, и тоа е официјален јазик на Гуџарат, што го зборува народот гуџарати. Откријте како да преведете англиски на гуџарати за деловна активност, училиште, или патување.

Барате преводи од англиски на гуџарати? Без разлика дали се обидувате да научите деловни фрази за англиски јазик или потреба превод на образованието, ве покривме.

 

Гуџарати се зборува низ цела Индија, и тоа е официјален јазик на Гуџарат, што го зборува народот гуџарати. Овој индо-ариски јазик потекнува од стариот гуџарати во 1100-1500 ОВА, завршувајќи го 700 години стар. Се зборува и во Дадра, Даман, Дуи, и Нагар Хавели, каде што е и официјален јазик.

 

Тој е шести јазик во Индија со најмногу говорен јазик. Повеќе од 4% на Индија зборува на овој јазик, и повеќе од 55 милиони луѓе зборуваат гуџарати низ целиот свет.

 

Јазикот се зборува и некаде низ Пакистан, и се зборува во гуџаратинските заедници во западниот свет, вклучувајќи ги и САД.

 

Други земји каде што се зборува гуџарати вклучуваат:

 

 • Бангладеш
 • Фиџи
 • Кенија
 • Малави
 • Маурициус
 • Оман
 • Средба
 • Сингапур
 • Јужна Африка
 • Танзанија
 • Уганда
 • У.К..
 • САД.
 • Замбија
 • Зимбабве

Превод од англиски на гуџарати

Преводот на англиски на гуџарати е поинтригантен отколку со некои други јазици. Главните дијалекти на гуџарати вклучуваат:

 

 • Стандарден гуџарати
 • Источноафриканска гуџарати
 • Катијавади
 • Какари
 • Карва
 • Сурати
 • Таримухи

 

Овој јазик позајмува неколку зборови од други јазици, правејќи некои зборови малку полесни за учење. Препорачуваме прво да ги научите овие зборови за да го направите вашиот премин од англиски на гуџарати уште полесен. Вклучуваат некои зборови што можеби ги препознавате од романски и германски јазик:

 

 • Анаанас (ананас)
 • Коби (зелка)
 • Пагар (плати)
 • Паун (леб)

 

Гуџарати има многу самогласки и содржи скоро 10 фонеми на самогласки (самогласки што го менуваат значењето на зборот).

 

Обидувајќи се да научите гуџарати преку Интернет? Препорачуваме да користите софтвер за машински превод што има алатка за гуџарати и може лесно да преведува текст на говор, како што е апликацијата Vocre, достапно на Google Play за Android или продавница за јаболка за iOS.

 

Софтвер, како што е Google Translate или апликацијата за учење јазик на Microsoft, не нуди иста прецизност на англиски превод како платените апликации.

Гуџаратски преведувачи

Англиски гуџаратски преведувачи и преведувачки услуги честопати наплатуваат скоро $50 еден час. Ако се обидувате да преведете едноставни текстови, препорачуваме да го внесете текстот во софтверска програма или апликација за превод на јазик.

 

Проверете ја нашата алатка за онлајн превод што може да ви помогне да научите основни зборови и фрази, како здраво на други јазици.

Повеќе онлајн превод

Ние нудиме повеќе онлајн превод на следниве јазици:

 

 • Албански
 • Андроид
 • Арапски
 • Бенгалски
 • Бурмански
 • Хрватски
 • Чешки
 • Дански
 • холандски
 • Гуџарати
 • Хинди
 • Унгарски
 • Исландски
 • Корејски
 • Латвиски
 • Малајаламски
 • Марати
 • Полски
 • Португалски
 • Шведски
 • Тамилски
 • Телугу
 • Панџаби
 • Урду

 

Земете Vocre сега!