A Step-By-Step Guide to Translate Malay To English With Correct Grammar

Want to make sure your English is grammatically correct when translating from Malay? This step-by-step guide will help you accurately translate Malay into English with perfect grammar.

Familiarize Yourself with the Malay Language.

Before diving into translating Malay to English, it is important to familiarize yourself with the Malay language. Start by learning the alphabet, pronunciation and basic grammar rules associated with the language. Although you could use traditional translation tools as a quick solution, researching and understanding the language will help when attempting complicated translations later on. Additionally, becoming proficient in the language will also be useful for interacting with native speakers.

Research Malay Grammar Rules and Transliterations.

A reliable translation requires more than just an understanding of vocabulary and phraseology in both languages. It is essential to develop a strong grasp of the Malay language’s grammar rules and how words can be transliterated from one language to another. Developing an understanding of the syntax, tenses and parts of speech will help you accurately convey the meaning intended by the original speaker/writer. Research on available Malay to English transliteration dictionaries and compare them for accuracy when needed.

Connect With A Native Speaker for Help With Specific Words or Phrases.

Getting the help of a native Malay speaker can make all the difference, especially when it comes to certain words and phrases that could have multiple meanings, subtleties and nuances. Connecting with someone who truly understands the language is invaluable in this process. With their help and knowledge on specific dialects and pronunciations, you will be able to get a more accurate translation of Malay into English.

Utilize Translation Software or Apps to Polish Your Texts and Verify Accuracy.

Mobile translation apps like Vocre can be helpful to verify the accuracy of your translations. Although these services are not perfect, they offer a good starting point after you’ve done all that you can do to manually translate Malay into English. With these types of programs, you will easily see if there are any mistakes or incorrect words used in your final outputs. Kjo mënyrë, you are guaranteed to deliver texts and messages with correct grammar and accurate meaning in English.

Practice and Develop Your Translation Skills with Exercise Materials or Jobs.

To further hone your Malay to English translation skills and accuracy, it is recommended that you take on practice exercises offering sentence or paragraph translations from Malay to English. You may also look for a translation job or go online to find exercise materials. Creating practice sheets of your own is another great way to make sure that you are improving your translation skills. Doing so also helps you learn about the different tenses and nuances between both languages, providing you with deeper linguistic insight into each word.

Aplikacioni i përkthyesve në internet Vocre ofron përkthim Malajisht në Anglisht, si dhe shërbime përkthimi në Anglisht për dhjetëra gjuhë të tjera. Mjeti ynë është miqësor për përdoruesit dhe ofron si përkthime të tekstit, ashtu edhe futje nga zëri në tekst, kështu që ju mund të merrni një përkthim nga anglishtja në malajisht me zë. Përkthe Malajisht dhe dhjetëra gjuhë të tjera.

Folës Malajas nëpër Botë

Pse keni nevojë për një aplikacion të përkthimit Malajas? Ka afërsisht 290,000,000 Folësit Malaj në botë. Flitet gjerësisht në 12 vendet në të gjithë Azinë Juglindore dhe më gjerë, dhe ka më shumë se 25,000 Malajzianët që jetojnë në Sh.B.A.. dhe dhjetëra mijëra në Evropë dhe zona të tjera.

Vendet që flasin Malajzisht

E Gjuha Malaj aktualisht flitet gjerësisht në 12 vendet (megjithëse flitet edhe në bashkësi më të vogla në shumë të tjera). E 12 vendet ku kjo gjuhë është më e popullarizuar përfshijnë Malajzinë, Indonezia, Brunei, Singapori, Filipinet, Mianmar, Tajlandë, Ishulli Coco, Ishulli i Krishtlindjeve, Sri Lanka, Surinami, dhe Timori.

 

Mjet përkthimi nga Malajzia në Anglisht

Mjeti ynë ofron një përkthim të saktë dhe të saktë. Ajo punon si një aplikacion përkthyes dhe një fjalor dhe është më i saktë se shumica — faleminderit tonë tipar automatik i përkthyesit. Kërkoni një mjet që përkthen anglisht në malajisht me zë, Mjet përkthimi nga Malajzia në Anglisht.

Përkthyesi ynë falas në internet është gjithashtu më pak i kushtueshëm sesa punësimi i a shërbimi i përkthimit të fjalës ose përkthyes profesional për gjuhën angleze (plus, nuk mund të mbash një përkthyes në xhep!).

Shkarkoni aplikacionin tonë në Google Play për Android ose Dyqani i Apple për iOS.

 

Si mund të përkthej anglisht në malajisht?

Aplikacioni Vocre përkthen fjalët Malajze, frazat, dhe fjalitë në anglisht. Zgjidhni zërin në tekst ose thjesht shkruani direkt në aplikacion. Ju mund të zgjidhni përkthimin e tekstit nga Malajisht në anglisht ose anasjelltas (ose zgjidhni anglisht në malajisht me zë). Përkthimi nga malajisht në anglisht mund të mos jetë aq i vështirë sa Anglisht në persisht ose Përkthimi nga anglishtja në khmer.

 

Përkthimi Malaj në Anglisht: Karakteristikë e të folurit në tekst

Përkthejeni në anglisht duke përdorur fjalimin tonë në tekst (hyrja e zërit) veçori. Thjesht thuaji fjalë, fjalitë, ose frazat në aplikacion, dhe mjeti do t'i kthejë fjalët tuaja në tekst. Oneshtë një nga mënyrat më të lehta për të përkthyer gjuhët - pa humbur kohë për të shtypur. Pjesa me e mire? Cheshtë më lirë sesa punësimi i përkthyesve malajas.

 

Karakteristikë e identifikuesit të gjuhës

Një nga karakteristikat tona më të mira është identifikuesi ynë i gjuhës. Shkruani në anglisht dhe merrni Malajisht. Nuk ka nevojë të shqetësoheni për zgjedhjen e gjuhës së duhur (veçanërisht pasi që shtypja e Malajzisë mund të jetë pak e ndërlikuar). Aplikacioni ynë bën punën e vështirë për ju. Ju gjithashtu nuk keni nevojë për një tastierë Malajze në telefonin tuaj për të përdorur këtë mjet.

Ne gjithashtu ofrojmë një mënyrë jashtë linje për të ndihmuar udhëtarët dhe komunitetet pa qasje të qëndrueshme në Wifi Thjesht shkarkoni aplikacionin kur keni qasje në një lidhje wifi, dhe tiparet do të jenë akoma të disponueshme ndërsa jeni jashtë linje.

 

Malajzisht Përkthimi i Daljes së Zërit

Vocre aktualisht nuk mbështet daljen e zërit malajzisht ose anglisht në malajisht me tingull - por ne po punojmë për të!

Një nga qëllimet tona kryesore është të ndihmojmë komunitetet e pakërkuara të marrin qasje në softuerin e përkthimit të gjuhës. Nëse gjuha juaj nuk është në aplikacionin tonë, ju lutem na njoftoni! Ne po punojmë me zell për t'u siguruar që të gjitha gjuhët të kenë përfaqësim të barabartë në aplikacionin tonë.

 

A keni aplikacione të tjera për përkthime?

Aplikacioni ynë për përkthimin Malajisht në Anglisht është një qendër për të përkthyer dhjetëra gjuhë! Mjeti i futjes së shtypjes është një nga tiparet më të njohura në aplikacionin tonë (duke e bërë më të lehtë për të përkthyer fjalët nga fjalori malajas në anglisht) dhe përfshin një përkthyes anglisht si një azhurnim i paguar brenda aplikacionit. Shikoni gjuhët e tjera të mbështetura, gjithashtu.

 

Gjuhë të tjera të mbështetura

Përveç përkthimit tonë Malaj në Anglisht, aplikacioni ynë mbështet gjuhët, të tilla si:

 

 • Kineze
 • Hindisht
 • Rusisht
 • Spanjisht
 • Arabisht
 • Gjermanisht
 • Koreane
 • Frëngjisht
 • Japoneze
 • Portugez
 • Filipinase
 • Islandez
 • Urdu
 • Çeke
 • Polake
 • Suedisht
 • Italiane
 • turk
 • Hebraisht
 • Rumune
 • Daneze
 • Holandez
 • Tajlandez
 • Lituaneze
 • Indonezisht
 • Vietnameze
 • Bullgare
 • Hungarez
 • Estonez
 • Ukrainas
 • Norvegjeze
 • Kroate
 • Serbe
 • Letonisht
 • Sllovake
 • Uellsit
 • Shqiptare
 • Finlandisht
 • Maqedonas
 • Sllovene
 • Katalanisht

 

 

Meso këshilla për të mësuar gjuhë të reja si dhe frazat e zakonshme si si te pershendesim ne gjuhe te tjera.

Për disa gjuhë, ju mund të përktheni fjalët dhe frazat e thëna në gjuhë dhe do të dëgjoni përkthimin të flitet me zë të lartë; për gjuhët e tjera, ne aktualisht ofrojmë vetëm përkthimin e tekstit. Nëse jeni duke kërkuar për anglisht në malajisht me zë, kontrollo sërish së shpejti!

 

Merrni Vocre Tani!