Mirëmëngjes në spanjisht

Mirëmëngjes në spanjisht është më së shpeshti "Miremengjes!", dhe është mirë të thuash kur përshëndetni për herë të parë dikë. "Buenos" do të thotë mirë, dhe "ditë" është shumës për ditën (kështu që është njësoj si të thuash ditë të mira). Përkthimi i frazave angleze në spanjolle (si 'mirëmëngjes' në spanjisht) mund të jetë një sfidë argëtuese - veçanërisht kur keni disa këshilla dhe truqe në arsenalin tuaj.


Si të thuash "Pershendetje" në spanjisht


Reallyshtë vërtet e lehtë të thuash "Pershendetje" në spanjisht. Është thjesht "Pershendetje atje", dhe shqiptohet "O - E", vërtet shumë e lehtë!

A doni të flisni pa probleme në spanjisht? Tonë aplikacioni i përkthimit të gjuhës mund të përkthejë gjithçka që thoni në një gjuhë tjetër.

 

Gjuha spanjolle

Spanjishtja është një gjuhë që flitet në Meksikë & Spanja dhe është një gjuhë zyrtare në total 20 vende dhe flitet si gjuhë e parë nga mbi 450 milion njerëz në mbarë botën. Spanjishtja e folur në Spanjë shpesh quhet si Spanjisht kastiliane. Dialektet spanjolle janë reciprokisht të kuptueshme. Udhëtimi jashtë vendit në një vend që flet spanjisht? Shikoni aplikacionet më të mira për udhëtimet në minutën e fundit.

 

Sa vende flasin spanjisht?

Spanjishtja është gjuha zyrtare në 20 vendet, kryesisht në Amerikën Qendrore dhe Jugore, dhe një territor (Porto Riko). Përveç kësaj, ka mbi 59 milion folës spanjisht në Shtetet e Bashkuara.

 

Folës spanjollë

Meksika (130 milion)
Kolumbia (50 milion)
Spanja (47 milion)
Argjentina (45 milion)
Peruja (32 milion)
Venezuela (29 milion)
Kili (18 milion)
Guatemalë (17 milion)
Ekuador (17 milion)
Bolivi (1 milion)
Kubë (11 milion)
Republika Domenikane (10 milion)
Hondurasi (9 milion)
Paraguai (7 milion)
Shpëtimtari (6 milion)
Nikaragua (6 milion)
Kosta Rika (5 milion)
Panama (3 milion)
Uruguaj (3 milion)
Guinea Ekuatoriale (857 mijëra)
Porto Riko (3 milion)

 

Sa dialekte të spanjishtes janë atje?

 

Meqenëse spanjishtja është një gjuhë kaq e përhapur, ka shumë dialekte të spanjishtes, por fatmirësisht të gjithë janë reciprokisht të kuptueshëm – do të thotë që një folës i një dialekti mund të kuptojë dhe të bisedojë me një folës në një dialekt tjetër.

 

Dialektet e spanjishtes

 

Kastilianisht në spanjisht

Kastiliane

Ky variant i spanjishtes është gjuha zyrtare në Spanjë. Këtu e ka origjinën spanjishtja. Përveç Castilianit, Spanja është shtëpia e gjuhëve të lidhura Baske, Katalanisht dhe galik.

Kristofor Kolombi fliste kastilisht.

 

Spanjisht të Amerikës Latine

 • Spanjisht e re meksikane

 • Shumë folës të spanjishtes tradicionale të re meksikane janë pasardhës të kolonistëve nga Spanja dhe Bota e Re që mbërritën në New Mexico në shekujt 16-18..

 • Spanjisht meksikan

 • Ka më shumë folës të spanjishtes meksikane se çdo dialekt tjetër spanjoll. Me shume se 20% nga spanjisht folësit e botës flasin spanjisht meksikan.

 • Spanjisht i Amerikës Qendrore

 • Spanjishtja e Amerikës Qendrore është emri i përgjithshëm i dialekteve të gjuhës spanjolle të folura në Amerikën Qendrore. Më saktë, termi i referohet gjuhës spanjolle siç flitet në Kosta Rika, Shpëtimtari, Guatemalë, Hondurasi, dhe Nikaragua

 • Spanjishtja e Andeve

 • Spanjishtja Andeane është një dialekt i Spanjishtes që flitet në Andet qendrore, nga Venezuela perëndimore, Kolumbia jugore, me ndikim deri në jug të Kilit verior dhe Argjentinës veriperëndimore, duke kaluar nëpër Ekuador, Peruja, dhe Bolivia.

 • Rioplatense spanjisht

 • Rioplatense spanjisht, i njohur edhe si Rioplatense Castilian, është një larmi spanjolle e folur kryesisht në dhe përreth pellgut Río de la Plata të Argjentinës dhe Uruguajit. Gjithashtu i referohet si River Plate spanjisht ose argjentinas spanjoll.

 • Spanjisht Karaibe

 • Gjuha spanjolle u prezantua në Karaibe në 1492 me udhëtimet e Kristofor Kolombit.

Merrni Vocre Tani!