Godmorgen på forskellige sprog

Hvis du vil lære et nyt sprog, start med det grundlæggende. Hilsner og de mest brugte ord er et godt sted at starte. Lær at sige godmorgen på forskellige sprog, det grundlæggende i hvert sprog, og hvor du finder disse sprog over hele kloden.

Tips til at oversætte engelsk til forskellige sprog

Hvis du vil sige godmorgen på forskellige sprog eller oversæt enhver anden almindelig hilsen, vi har et par tips til at komme i gang!

 

Det er ikke altid nemt at lære et nyt sprog (stol på os, vi har været der!). Men med et par værktøjer i bæltet, du vil bruge mindre tid på at dreje dine hjul og mere tid på at kommunikere effektivt.

 

Lær almindelige ord og sætninger først

Mange sprog har fælles ord og vendinger der bruges igen og igen.

 

På alle sprog, du vil finde lokale, der siger hej, god morgen, farvel, tak skal du have, Hvordan har du det, og en lang række andre formaliteter.

 

Hvis du først lærer disse formaliteter og almindelige ord og sætninger, du vil have et ben op på at lære resten af ​​sproget.

 

Du kan også finde ud af, hvilke ord og sætninger der er mest almindeligt brugt på et bestemt sprog; at fokusere på disse ord og sætninger vil hjælpe dig med at forstå en stor del af ordforrådet. At forstå de mest almindeligt brugte ord kan hjælpe dig med at få den selvtillid, du har brug for for at fortsætte.

 

Download en sprogoversættelsesapp

Det er ikke let Google Oversætter hvert ord og hver sætning, når du lærer et nyt sprog - eller hvis du prøver at oversætte et sprog til et andet.

 

Sprogoversættelsesapps er kommet langt gennem årene. Du kan slå individuelle ord op med nogle få tastetryk, eller du kan bruge stemmeinput- og outputfunktioner eller stemme-til-tekst-funktioner til at oversætte ord, sætninger, og sætninger i realtid.

 

Vocres sprogoversættelsesapp kan oversætte stemme eller tekst online eller slukket. Du behøver ikke engang en wifi- eller mobilforbindelse for at bruge appen, når du først har downloadet ordbogen. Brug den til at lære oversættelsen af ​​almindelige ord og sætninger.

 

Fordyb dig i kulturen

De fleste flydende talere vil fortælle dig, at den bedste måde at lære et sprog på er at fordybe dig i kulturen og selve sproget.

 

Tag et sprogundervisning (enten online eller personligt). Rejs til et område af verden, hvor sproget tales.

 

Spansk tales ikke kun i Spanien og Latinamerika! Det tales i New York City, Englene, og mange andre byer i Nordamerika og Europa. Tilsvarende, Fransk tales ikke kun i Frankrig, men i mange områder af Canada.

 

Når du kender nogle grundlæggende sætninger, besøge en kaffebar eller cafe i et område, hvor sproget tales (eller se film eller tv-serier på et fremmedsprog) at tvinge din hjerne til at begynde at lytte på dette sprog.

 

Hvis du har brug for inspiration, tjek vores valg for Spansk film på Netflix!

 

Hold det simpelt

En af de sværeste dele af at oversætte et sprog er at inkorporere bøjninger, idiomer, humor, og andre svære at oversætte talemåder.

 

Ved oversættelse, prøv at holde tingene så enkle som muligt. Du vil ikke forstå nuancen i hvert ord eller hver sætning med det samme. Hvis du praktiserer et sprog med en partner, bed din partner om at gøre tingene enkle for at hjælpe dig med at lære sproget på den nemmeste måde.

 

Spørg din partner om almindeligt anvendte sætninger eller udtryk, der ofte bruges på det pågældende sprog. Tilsvarende, du vil måske ikke tale med din sprogpartner på dit modersmål ved at bruge komplekse ord eller sætninger, der er svære at oversætte.

 

Endnu, forklare sætninger som f.eks, "Jeg har været der,”Eller, "Jeg forstår dig,” vil hjælpe din partner med at lære at sige nogle almindeligt brugte sætninger.

 

Almindelige hilsenoversættelser

En af de nemmeste måder at lære et nyt sprog på er at starte fra begyndelsen - som Julie Andrews ville have sagt i Lyden af ​​musik.

 

Hilsner er et godt sted at starte, fordi de er enkle og giver indsigt i, hvordan en kultur tænker og føler.

 

På engelsk, vi siger, Hej, god morgen, dejligt at møde dig, og farvel. På italiensk, folk siger, Ciao, God morgen, fornøjelse, og... ciao igen! På mange sprog, ordene for hej og farvel er de samme - hvilket siger meget om den pågældende kultur.

 

I mange andre kulturer, det er også høfligt at sige et par ord eller sætninger på den anden persons sprog, før du forklarer, at resten af ​​din forståelse af sproget er begrænset.

 

Mest almindelige ord i et sprog

Mange sprog har en liste over deres mest brugte ord. Disse ord er ofte præpositioner, artikler, og stedord. Når du kender disse ord, du vil finde det meget nemmere at oversætte større bidder af tekst.

 

Nogle af de fleste almindelige ord på engelsk omfatte:

 

  • Er
  • Være
  • været
  • Kan
  • kunne
  • Gør
  • Havde
  • Har
  • Har
  • Er
  • Synes godt om
  • Se
  • Lave
  • Sagde
  • Se
  • Brug
  • var
  • var
  • Vilje
  • Ville

 

Nogle af de fleste almindelige navneord på engelsk omfatte:

 

  • Barn
  • Dag
  • Øje
  • Hånd
  • Liv
  • Mand
  • En del
  • Person
  • Placere
  • Ting
  • Tid
  • Vej
  • Kvinde
  • Arbejde
  • Verden
  • År

 

Du kan virkelig forstå, hvad engelsktalende værdsætter bare ved at scanne en liste over de mest brugte ord på engelsk!

Godmorgen på forskellige sprog

Klar til at begynde at sige godmorgen på forskellige sprog? Vi har samlet en guide til, hvordan man siger godmorgen på nogle af de mest brugte sprog på Vocre-appen!

 

Lær at sige godmorgen på spansk, kinesisk, italiensk, arabisk, Persisk, og andre almindeligt anvendte sprog. Vi tilbyder også sprogoversættelse til mindre anvendte sprog, også!

 

Godmorgen på spansk

Mens Spansk oversættelse er ikke altid let, at sige godmorgen på spansk er relativt nemt. Hvis du kan sige godmorgen på engelsk, du kan sikkert sige det på spansk, også!

 

Ordet for godt på spansk er buenos, og ordet for morgen er mañana - men her er kickeren: siger du ikke, "God morgen,” på spansk men snarere, "gode dage." Ordet for dag på spansk er dia, og flertalsformen af ​​dia er dias.

 

At sige godmorgen på spansk, du ville sige, "Hej,” som udtales, "bwen-ohs dee-yas."

 

Tilsvarende, du kunne også sige hej, som er, "Hej." I nogle spansktalende lande, sætningen godmorgen eller buenos dias forkortes til buen dia men udtales helt som f.eks., "God dag."

 

Godmorgen i Telugu

Telugu er mest almindeligt talt i de indiske stater Andhra Pradesh og Telangana. Det er det officielle sprog i disse stater såvel som Vestbengalen og dele af Puducherry. Telugu er et af de klassiske sprog i Indien.

 

82 millioner mennesker taler telugu, og det er det fjerde mest talte sprog i Indien.

 

Et dravidisk sprog (en af ​​de primære sprogfamilier), og det er det mest udbredte dravidianske sprog.

 

I USA, en halv million mennesker taler telugu, og det er det hurtigst voksende sprog i landet.

 

Hvis du vil sige godmorgen på telugu, de bogstavelige oversættelser er, “Śubhōdayaṁ,”Eller, "śuprabhataṁ." Endnu, siger de fleste bare, "Namaskaram.

Godmorgen på italiensk

Italiensk er et andet sprog, der stammer fra vulgær latin. Det er det officielle sprog i Italien, Schweiz, San Marino, og Vatikanstaten.

 

Da der er store italienske diasporaer over hele verden, det er også udbredt i immigrantlande, såsom U.S., Australien, og Argentina. Mere end 1.5 millioner mennesker taler italiensk i Argentina, næsten en million mennesker taler dette sprog i USA. og over 300,000 tale det i Australien.

 

Det er det næstmest talte sprog i EU.

 

Hvis du ville sige godmorgen på italiensk, kunne man sige, "God morgen." Den ekstra gode nyhed er, at siden den bogstavelige oversættelse af buon giorno er god dag, du kan sige buon giorno om morgenen eller tidlig eftermiddag!

 

Godmorgen på kinesisk

Kinesisk i sig selv er ikke et sprog!

 

Men mandarin og kantonesisk er det. Dette er de to sprog, de fleste mennesker refererer til, når de taler om det kinesiske sprog - selvom der er mange andre sprog, der er klassificeret som kinesisk, også.

 

kinesisk er mest udbredt i Kina såvel som i de lande, der engang var besat eller en del af Kina. Mandarin er udbredt i det nordlige og sydvestlige Kina. Det er også det officielle sprog i Folkerepublikken Kina, Singapore, og Taiwan.

 

Hvis du vil sige godmorgen på kinesisk (Mandarin), du ville sige, “Zǎoshang hǎo,” som er oversættelsen og måden folk hilser på hinanden om morgenen på mandarin.

 

Godmorgen på persisk

Persisk tales mest i Mellemøsten og Centralasien. Det kaldes også farsi i nogle dele af ordet; faktisk, Persisk er det udtryk, engelsktalende mennesker bruger om sproget, og farsi er det udtryk, der bruges af indfødte.

 

62 millioner mennesker er indfødte over hele kloden. Det er det 20. mest udbredte sprog, og 50 millioner mennesker taler farsi som andetsprog.

 

Over 300,000 mennesker i U.S.A. tale farsi.

 

Hvis du vil sige godmorgen på farsi, du ville sige, "Sobh bekhyr,”Eller, "Sobh bekheir."

 

Vil du have noget Engelsk-til-persisk tips og tricks? Tjek vores artikel om, hvordan man siger andre vigtige sætninger på farsi.

 

Godmorgen på arabisk

Arabisk er et andet sprog, der almindeligvis tales i Mellemøsten. Det er det officielle eller co-officielle sprog i mere end 25 lande, inklusive:

 

Saudi Arabien, Tchad, Algeriet, Comorerne, Eritrea, Djibouti, Egypten, Palæstina, Libanon, Irak, Jordan, Libanon, Kuwait, Mauretanien, Marokko, Oman, Qatar, Somalia, Sudan, Syrien, Tanzania, Bahrain, Tunesien… listen bliver ved og ved!

 

Også selvom de to sprog begge tales i Mellemøsten, Arabisk adskiller sig meget fra farsi. Faktisk, Arabisk og farsi kommer fra to helt forskellige sprogfamilier!

 

Hvis du vil sige godmorgen på arabisk, ville du sige, "Sabah el kheir." Det bruges både formelt og uformelt (som på engelsk!).

 

Godmorgen på kurdisk

Det kurdiske sprog tales i Armenien, Aserbajdsjan, Iran, Irak, og Syrien.

 

Der er heller ikke kun ét kurdisk sprog! Der er tre kurdiske sprog, herunder nordlige, Central, og sydkurdisk.

 

Det vurderes det 20.2 millioner mennesker i verden taler kurdisk over hele verden. Tyrkiet er det land, der er mest befolket af kurdiske som modersmål og er hjemsted for 15 millioner højttalere. Kurdistan, hvor kurdisk overvejende tales omfatter områderne i det nordlige Irak, sydøstlige Tyrkiet, det nordlige Syrien, og det nordvestlige Iran.

 

Leder efter en Kurdisk oversættelse for sætningen godmorgen? "God morgen,” sådan siger du godmorgen på kurdisk sorani, det overvejende kurdiske sprog, der tales i irakisk Kurdistan og den iranske Kurdistan-provins.

Godmorgen på malaysisk

290,000,000 mennesker i verden taler malaysisk! Det er mest udbredt i Malaysia, Indonesien, Brunei, Singapore, Filippinerne, Myanmar, Thailand, Coco Island, Juleøen, Sri Lanka, Surinam, og Timor.

 

25,000 mennesker i U.S.A. taler også malaysisk, også. Titusindvis af mennesker, der taler malaysisk som modersmål, bor i hele Europa og i andre malaysiske diasporaer.

 

Hvis du vil sige godmorgen på malaysisk, du ville sige, "selamat pagi." Vil du vide, hvordan det lyder at sige godmorgen på malaysisk? Brug vores Malay-engelsk oversættelse i vores Vocre-app!

 

Godmorgen på nepalesisk

Nepali er det officielle sprog i Nepal og et af Indiens sprog. Det er et indo-arisk sprog i undergrenen af ​​det østlige Pahari. 25% af borgerne i Bhutan taler også nepalesisk.

 

Nepali forveksles ofte med hindi, da de to sprog ligner hinanden meget, og begge tales i Nepal og Indien. De følger begge Devanagari-manuskriptet.

 

Den bogstavelige oversættelse af godmorgen på nepalesisk er, "Subha – Prabhāta. Subha betyder god og prabhat betyder morgen. Et andet ord for morgen er bihani eller bihana.

 

Der er lige under 200,000 nepalesere i USA. der taler nepalesisk, også. Andre diasporaer af nepalesere omfatter Indien (600,000), Myanmar (400,000), Saudi Arabien (215,000), Malaysia (125,000), og Sydkorea (80,000).

Få Vocre nu!